مجله بلاگرز
https://isfblogers.ir/
دیجیتال مارکتینگ – سئو – تولید محتوا
مجله بلاگرز با هدف تولید محتوای جامع و کاربردی در حوزه دیجیتال مارکتینگ و سئو تاسیس شد. امید است که بتوانیم هر چند کم، اما شما را راهنمایی کنیم. خوشحال خواهیم شد تا با ما همراهی کنید تا مجلهای تخصصی تهیه کنیم. ممکن است برخی از نوشته ها حالت تبلیغاتی یا ریپورتاژ آگهی داشته باشند. لذا نمی توانیم هیچگونه مسئولیتی درباره آن ها تقبل نماییم. به همین دلیل لازم است تا از طریق منابع مقاله به بررسی صحت آن بپردازید.
اصطلاح بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) از دو دهه پیش تاکنون به عنوان زیرمجموعهای از مدیریت بازاریابی و نیز مدیریت تبلیغات مورد اشاره قرار میگیرد. اما با توجه به توسعه فناوری اطلاعات طی سالهای اخیر، افزایش متوسط زمان آنلاین بودن کاربران، استفاده گسترده از موبایل و افزایش ضریب نفوذ اینترنت در جهان، امروزه به عنوان یک دانش و تخصص مستقل مورد توجه قرار میگیرد. امروزه رشته دیجیتال مارکتینگ در دانشگاهها جای خود را باز کرده و حتی حتی دانشگاههای متعددی در جهان دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی اینترنتی را در سطح کارشناسی ارشد ارائه میکنند. رشته دیجیتال مارکتینگ در ایران هم به رغم برخورد سرد دانشگاهها، مسیر توسعهی خود را طی کرده و انتظار میرود در آینده جای خود را در دورههای رسمی مدیریتی (مثلاً دوره MBA در مقطع کارشناسی ارشد) باز کند. بازاریابی سنتی معمولا به این صورت است که تبلیغات به صورت چاپی، ارتباط تلفنی با مشتریان یا به صورت فیزیکی و حضوری انجام میشود، اما نقطه مقابل آن بازاریابی دیجیتال کاملا به صورت آنلاین و الکترونیکی رخ میدهد. این بدان معناست که شرکتها و برندها امکانات بسیار بیشتری برای دسترسی به مشتریان بیشتر از جمله ایمیل، ویدئو، شبکههای اجتماعی و موتورهای جستجو در اختیار دارند. در تمام مراحل دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) آگاهی از برند حرف اول و آخر را میزند و یک اصل به شمار میآید. در دنیای آنلاین امروز، تمام کسب و کارها وبسایت دارند و داشتن وبسایت را از واجبات کسب و کار خود میدانند. حتی اگر وبسایت نداشته باشند، سعی میکنند تا در شبکههای اجتماعی یا دیگر کانالها حضور پررنگی داشته باشند. محتوای دیجیتال و بازاریابی آن به قدری در میان کسب و کارها رایج است که اکنون مصرف کنندگان از کسب و کارها انتظار دارند تا یکی از ابزارها دیجیتال را در اختیار داشته باشند و بسیاری از کسب و کارها این ابزارها را راهی برای جلب اعتماد مشتری میدانند.
وقتی دنبال چیزی میگردیم اولین گزینهای که برای جستجو سراغ آن میرویم گوگل است، مثلا میخواهیم قالیهای خانه را به قالیشویی بدهیم اولین کاری که میکنیم جستجوی کلمه قالیشویی است و گاهی ممکن است اسم محله خودمان را نیز در انتهای کلمه اضافه کنیم، مثلا جستجو کنیم قالیشویی تهرانپارس یا قالیشویی جنتآباد تا بتوانیم یک قالیشویی مناسب را پیدا کنیم. حال سوال اینجاست که آن قالیشویی که شما بعد از جستجو در گوگل مشاهده میکنید چگونه در گزینههای اول به شما نمایش داده شده است؟ شاید فکر کنید شانسی است و یا اینکه گوگل خودش تصمیم میگیرد که کدام سایت را در نتایج بالاتر نمایش دهد، اما در واقع اینطور نیست! موضوع این است که گوگل به سایتهایی که ثابت کنند لیاقت جایگاههای اول را دارند رتبههای بهتری میدهد، اینجا سوال دیگری مطرح میشود که این لیاقت چگونه سنجیده میشود؟ اینجاست که به کلمه سئو میرسیم که به معنی انجام عملیاتی روی سایت میباشد که به گوگل اثبات کند من لیاقت رتبههای اول را دارم. با یک نگاهِ جامع میتوان گفت برای تعیین رتبه یک صفحه در نتایج جستجو بیش از 200 فاکتور مختلف توسط ربات های گوگل بررسی میشوند. ولی اگر همانطور که در ویدئوی بالا مطرح شد، کمی دقیق تر نگاه کنیم میتوان این موارد را در 5 دسته اصلی تقسیم کرد که عبارتند از سئو تکنیکال، استراتژی، تولید محتوا، لینک سازی و آنالیز و برنامه ریزی.