ما امیدوارانه منتظریم که هیچگاه با علائم سکته قلبی یا حمله قلبی دست و پنجه نرم نکنیم، اما بهترین کار این است که با علائم آن آشنا باشیم. شاید نه برای خودمان اما برای یکی از عزیزانمان یا حتی غریبه‌ای در خیابان این علائم رخ دهد.

با علم بر این که این علائم نشان دهنده سکته قلبی هستند، می‌توانید فورا بیمار را به بیمارستان رسانده و از به وجود آمدن مشکلات خطرناک‌تر جلوگیری کنید.

7 months agoهمه افرادی که دچار حمله قلبی می‌شوند، علائم یکسانی را تجربه نمی‌کنند. حتی شدت علائم هم برای آن‌ها متفاوت است. برخی افراد درد خفیفی دارند. برخی دیگر هم درد شدیدی را ممکن است تجربه کنند. حتی برخی افراد هیچ علامتی ندارند.

در بسیاری از موارد واکنش‌های احساسی قوی مانند استرس، اضطراب یا حملات پانیک باعث تپش قلب ناگهانی می‌شوند. اگر در شرایط مختلف به‌شدت استرس می‌گیرید یا دچار اختلال اضطرابی هستید، باید بیشتر مراقب بوده و برای مدیریت بیماری به پزشک مراجعه کنید.

ممکن است برای یک فرد اولین علامت ایست قلبی ناگهانی باشد. با این حال هرچه علائم و نشانه‌های بیشتری داشته باشید، احتمال حمله قلبی بیشتر است.

آیا تپش قلب خطرناک است؟
در بیشتر اوقات می‌تواند هشداردهنده باشد، اما خطرناک نیست. به‌عنوان‌مثال اگر دلیل آن اضطراب باشد، با ازبین‌رفتن علت اضطراب این مشکل نیز رفع می‌شود. اما به‌ندرت پیش می‌آید که تپش به علت آریتمی یا دیگر مشکلات قلبی ایجاد شده باشد. در این شرایط باید حتما به متخصص قلب و عروق مراجعه کرده و برای تشخیص بیماری قلبی آزمایش‌های لپیشگیری از سکته قلبیم را انجام داد.

برخی از حملات قلبی ناگهانی بروز می‌کنند. اما بسیاری از افراد علائم و نشانه‌های هشدار دهنده را ساعت‌ها، روزها و یا هفته‌ها قبل از آن را از خود بروز می‌دهند. اولین هشدار ممکن است درد مکرر قفسه سینه یا فشاری باشد که در اثر فعالیت ایجاد شده و با استراحت تسکین می‌یابد. علائم دیگر به شرح زیر هستند.

درد یا ناراحتی در قفسه سینه
احساس درد یا ناراحتی در فک، گردن یا پشت
احساس درد و ناراحتی در یک یا هر دو بازو یا شانه
ضعف، تنگی نفس یا سبکی سر
سرازیر شدن عرق سرد و احساس گیجی
برخی دیگر از علائم ممکن است شامل خستگی غیر عادی و غیر قابل تضویح، حالت تهوع یا استفراغ باشند. این علائم بیشتر از مردان، در زنان دیده می‌شود.

یکی از حالت‌های خطرناک حمله قلبی مربوط به مواردی است که فرد اصلا متوجه بروز حمله نمی‌شود. در واقع در این شرایط علائم رایج و واضح سکته قلبی را مشاهده نمی‌کنیم و عموماً علائم حمله قلبی به مشکلات دیگری مانند در معده نسبت داده می‌شوند.

از این رو به آن سکته قلبی خاموش هم گفته می شود. این نوع سکته‌ها در بیشتر موارد در حدی است که بیمار به بیمارستان مراجعه نمی‌کند. این نوع حملات قلبی معمولا نیمی از سکته‌های قلبی را تشکیل می‌دهند. برای مثال ممکن است رگ مسدود شده به صورت خود به خودی باز شود و مشکل برطرف شود. اما باز هم این نوع حملات قلبی می‌توانند خطرساز شوند و موجب بروز یک سری آسیب‌ها در به قلب و عروق گردند. به همین دلیل هم نشانه‌های حمله قلبی خاموش باید مهم شمرد.