ΜΕΙΚ ΑΠ Δύο πανό με ελληνικό ενδιαφέρον και σαφείς αναφορές στους δύο νεαρούς που δολοφονήθηκαν την Παρασκευή στο Νέο Ηράκλειο σήκωσαν χθες οι οπαδοί της Λάτσιο, στη διάρκεια του χθεσινού αγώνα με αντίπαλο τη Τζένοα, παρακολουθηση κινητου στο Ολίμπικο της Ρώμης….

Πανό της Λάτσιο για τους νεκρούς της Χρυσής Αυγής ΜΕΙΚ ΑΠ Το μήνυμα που έσ ΤΕΙλαν από τις κερκίδες του Ολίμπικο της Ρώμης

Δύο πανό με ελληνικό ενδιαφέρον και σαφείς αναφορές στους δύο νεαρούς που δολοφονήθηκαν την Παρασκευή στο Νέο Ηράκλειο σήκωσαν χθες οι οπαδοί της Λάτσιο, στη διάρκεια του χθεσινού αγώνα με αντίπαλο τη Τζένοα, στο Ολίμπικο της Ρώμης.

Το ένα έγραφε «Ιl tramonto è rosso, l’alba dorata» (Η δύση είναι κόκκινη, η αυγή χρυσή) και το δεύτερο «Μanolis e Yorgos presenti» (Μανώλης και Γιώργος παρόντες).

Μέρος των φιλάθλων της Λάτσιο έχει πολλές φορές εκδηλώσει φιλοφασιστικά συναισθήματα ενώ οι οργανωμένοι οπαδοί έχουν γνωστούς δεσμούς με την Ακρα Δεξιά και τα φασιστικά και ναζιστικά σύμβολα έχουν αρκετές φορές κάνει την εμφάνισή τους στο Ολίμπικο.


Δείτε τη φωτογραφία…

ΜΕΙΚ ΑΠ ΜΕΙΚ ΑΠ “Δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο”

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Σμύρνη η καταστροφή μια κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922», η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιού, επανέρχεται αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο Μουσείο Μπενάκη, με ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο άγνωστες εικόνες, ξεχασμένες σε «κλειστά αρχεία» της ευρώπης και της Αμερικής, για τον Διωγμό και την Ανταλλαγή του ελληνικού και τουρκικού πληθυσμού από το 1922 έως το 1924.

Η έρευνά της για τον βίαιο διωγμό των Ελλήνων και στη συνέχεια, για τους χιλιάδες αφανείς «ανταλλάξιμους» χριστιανούς και μουσουλμάνους ανάμεσα στις δύο χώρες, που ξεριζώθηκαν υποχρεωτικά από τις εστίες τους, παρακολουθηση κινητου επικεντρώνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις, γιατί «δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο», αναγνωρίζει η σκηνοθέτις.

Έτσι στην ταινία «Από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, Διωγμός και Ανταλλαγή Πληθυσμών, Τουρκία- Ελλάδα 1922-1924», δίνεται βήμα σε πρόσφυγες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, να αφηγηθούν από κοινού το βίωμα του ξεριζωμού από τις χαμένες πατρίδες και της εγκατάστασης τους στις νέες, παρακολουθηση κινητου όπως αυτό πέρασε από γενιά σε γενιά στις προσφυγικές οικογένειες.

Όπως στον Σάνο Χάλο από τον Πόντο, την Ανθούλα Ρουμελιώτη από την Πέργαμο, την Καλλιόπη Γεωργιάδου από την Καππαδοκία ή τον Χασνού Καραμάν από το Ηράκλειο και τη Μουφιντέ Πεκίν από τα Χανιά.

Η προηγούμενη ταινία για τη Σμύρνη και η καινούργια, παρακολουθηση κινητου «Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου», λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά και αποτελούν μια ενότητα.

«Η πρώτη ταινία» εξηγεί η κ. Ηλιού, «μιλούσε για τους Έλληνες και τους Αρμένιους που χάθηκαν στην Καταστροφή αλλά συγχρόνως θύμιζε ότι η Σμύρνη είναι μια πόλη και μια έννοια που συνδέεται με τον κοσμοπολιτισμό και τη χαρά της ζωής. Η δεύτερη, παρακολουθηση κινητου που διηγείται την ιστορία του Διωγμού και του ξεριζωμού, έγινε με την ελπίδα πως τόσα χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του 1922-1924 μπορούμε να διηγηθούμε ολόκληρη την ιστορία και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου…τιμώντας τον κόσμο που χάθηκε, τον κόσμο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εστίες του, αλλά επίσης τιμώντας και την επιστήμη της ιστορίας».

Η «ανταλλαγή», σημειώνει ο ιστορικός σύμβουλος της ταινίας Αλέξανδρος Κιτροέφ, «ήταν κατά πολύ μια εκ των υστέρων αναγνώριση του γεγονότος πως χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας είχαν ξεριζωθεί και είχαν φύγει από την Τουρκία.

Ο συνολικός αριθμός προσφύγων που έφθασε στην Ελλάδα ήταν 1,3 εκατομμύρια αλλά από αυτούς 1.100.000 εκδιώχθηκαν και μόνο 180.000 ανταλλάχθηκαν λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης.

Οι Μουσουλμάνοι που έφυγαν από την Ελλάδα μετά το 1923 με την Συνθήκη ήταν περίπου 355.000».

Εκτός από τον ιστορικό Αλέξανδρο Κιτροέφ, στην ταινία συμμετέχει επίσης, ο Μπρους Κλαρκ, συγγραφέας του βιβλίου «Δύο φορές ξένος», ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, ο τούρκος ιστορικός Τσαγκλάρ Κεϊντέρ, ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων το κενό της τουρκικής ιστοριογραφίας για τη Μικρά Ασία, ο εκλιπών πολιτικός επιστήμονας Χάρης Ψωμιάδης και άλλοι διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές.

Η ταινία βγαίνει στις αθηναϊκές αίθου ΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης και Κυριακές πρωί, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη από τις 15/9 έως 6/10. Σύντομα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και στην Κώνσταντινούπολη.

ΜΕΙΚ ΑΠ «Ξένο σώμα για μας ο Κάτσε»

Θέση στο θέμα του Κάτσε πήρε ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του ΠΑΟΚ Αμπαλαέα με ανακοίνωση που εξέδωσε

Η ανακοίνωση αναφέρει: παρακολουθηση κινητου «Ως Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΑΜΠΑΛΑΕΑ αν και ποτέ δεν ήμασταν των ανακοινώσεων δε μπορούμε να μην πάρουμε και εμείς τη δική μας θέση πάνω στα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στην οικογένεια του Π.Α.Ο.Κ.

Ξεκάθαρα, λοιπόν, παρακολουθηση κινητου στόχος τους σ’ όλο αυτό το πολίτικο παιχνιδάκι είναι η αναζήτηση ψήφων με ύπουλους και υπόγειους τρόπους. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους υπαλλήλους των εφοπλιστών ότι την ιστορία του Π.Α.Ο.Κ. την γράφουνε εδώ και πολλά χρόνια οι οπαδοί της ομάδας και δεν δεχόμαστε από κανένα “πολιτικό μόρφωμα” να εμπλέκεται στα ενδοοικογενειακά του Π.Α.Ο.Κ. και να εκφράζει επικίνδυνα κομπλεξικές απόψεις. Επίσης μαθήματα, υποδείξεις και γκεμπελική προπαγάνδα δεν δεχόμαστε από κανένα νούμερο.

Εμείς, απλά, κρυφογελάμε βλέποντας τα παιχνιδάκια που παίζουν και ανεπηρέαστοι απ’ τη μοχθηρότητα τους, συνεχίζουμε να παραμένουμε όρθιοι στις διαδρομές που επιλέξαμε ακόμα πιο δυνατοί και ακόμα πιο αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε κάθε μέλος της οικογενείας μας. Όποιος επιτίθεται σε μέλος της δικής μας οικογένειας θα μας βρει απέναντι του με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος καταδικάζουμε την ενέργεια του πρώην ποδοσφαιριστή μας, Έργκους Κάτσε και δηλώνουμε ότι αποτελεί και για εμάς ξένο σώμα στον Π.Α.Ο.Κ. διότι η πολιτικοποιημένη κίνηση του θα δημιουργήσει προβλήματα που θα ζημιώσουν την ομάδα μας.

Υ.Γ.1: παρακολουθηση κινητου ΝΕΚΤΑΡΙΕ ΓΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ. ΘΑΝΑΣΗ ΓΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ».

Πηγή: gazzetta.gr

ΜΕΙΚ ΑΠ
source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/603645/pano-tis-latsio-gia-ta-thumata-tis-hrusis-augis-/




ΜΕΙΚ ΑΠ…