ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

- Πολιτική – Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για τον εκλογικό νόμο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ο εκλογικός νόμος βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ του ΠΑΣΟΚ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ του <a href="http://www.syriza.g<a href="http://www.dimokrati%20KiaKiaristera.gr/”>ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις αλλαγές στο δημόσιο τομέα. Το θέμα άνοιξε πρώτος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, καλωσορίζοντας <a href="http://www.dimokrati%20KiaKiaristera.gr/”>ΔΗΜΑΡ για την κατάργηση του μπόνους των πενήντα εδρών στο πρώτο κόμμα, χαρακτηρίζοντας την ωστόσο υστερόβουλη επειδή το κόμμα του προκαλεί με τη δημοσκοπική του άνοδο.

«Είναι θετικό που έστω και τώρα θυμήθηκε μια θεμελιώδη προγραμματική της δέσμευση, της οποίας, όμως, την επιβολή δεν προέβαλε με σοβαρές αξιώσεις τότε που ήταν ισχυρή, όταν δηλαδή σχηματιζόταν η τρικομματική κυβέρνηση, τον Ιούνιο του 2012» ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος, τονίζοντας ότι το κόμμα του «είναι υπέρ της πλήρους και ανόθευτης απλής αναλογικής που δεν δέχεται όρια εισόδου στη Βουλή».

Στον κ. Μητρόπουλο απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, αντιτείνοντας ότι «πριν από ενάμιση χρόνο, τον Ιούνιο τεθνικές εκλογέςεκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, μετέβη στον Άρειο Πάγο και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Συνασπισμός, αλλά ένα ενιαίο κόμμα για να μην χάσει τη δυνατότητα των πενήντα εδρών που προέβλεπε ο εκλογικός νόμος σε περίπτωση που ήταν πρώτο κόμμα».

«Όταν κάποιος έρχεται στο βήμα και κατηγορεί ότι, μία πρόταση έρχεται επειδή βγήκες εσύ από την κυβέρνηση, θα πρέπει να έχει αποδείξει στην πορεία του χρόνου – και μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν – την αξιοπιστία του» τόνισε ο κ. Τριαντάφυλλος και συμπλήρωσε:

«Εμείς έχουμε καταθέσει την πρότασή μας, είναι καθαρή, και λέει ότι οι πενήντα έδρες- είχαν ως στόχο πολιτικό, πολι ΤΕΙακό, κομματικό να κατοχυρώνονται οι μονοκομματικές κυβερνήσεις. Απευθυνόταν σε ένα πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης που τα δύο κόμμακόμματα είχαν 80% και 85%. Υπάρχει κανείς σ αυτή την αίθουσα ή εκτός της αίθουσας αυτής, που κόμμακόμματα μπορεί να ξεπεράσει το 50% ή το 60%; Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι ένα κόμμα -γιατί το είδαμε αυτό να συμβαίνει το Μάιο του 2012- το οποίο παίρνει 18,5% ή 19%, πρέπει να δικαιούται το μπόνους των πενήντα εδρών;»

»Είναι προφανές ότι τόσο οι εκλογικοί νόμοι όσο τα συντάγματα και τα πολιτικά συστήματα, πρέπει να εκφράζουν αυτό το οποίο υπάρχει στην κοινωνία, όχι με τη μορφή της συγκυρίας ούτε με τη μορφή της βούλησης – δηλαδή του τι θέλω να γίνει -, αλλά με τη μορφή του πώς, πού βρισκόμαστε, πού πάει η χώρα, πού βρίσκεται η κοινωνία, πού είναι το πολιτικό σύστημα.

»Με αυτήν την έννοια, λοιπόν, είναι προφανές ότι το μπόνους έρχεται κόμμακόμματα του 20% ή 25% και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκφράσει τη συνταγματική επιταγή για αναλογικό εκλογικό σύστημα».

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο <a href="http://www.hellenicparliament.gr/Voulef<a href="http://www.dimokrati%20KiaKiaristera.gr/”>ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, σημείωσε ότι «το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι αν θέλουμε μια μονοδρομική και αληθινή Αριστερά, τη μοναδική μονοδρομική και αληθινή Αριστερά». «Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θέλουμε μια συνθετική κυβερνώσα Αριστερά. Αν η επιλογή μας είναι κόμμακόμματα της Αριστεράς να εκδίδουν πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης και πολιτικής ορθοφροσύνης ή να κάνουν πόλεμο προθέσεων» τόνισε ο κ. Πανούσης και ολοκλήρωσε την απάντησή του λέγοντας:

«Κανείς δεν κατέχει την απόλυτη πολιτική αλήθεια, κατά τη γνώμη μου ούτε η ιστορία. Άρα όσο λιγότερο καταγγέλλουμε τους άλλους ομοϊδεάτες μας τόσο ευκολότερος θα γίνει ο δρόμος, αν πράγματι θέλουμε και επιθυμούμε τον δρόμο της κυβερνώσας Αριστεράς».

«Η απλή άδολη αναλογική είναι θέμα αξιακό, το θέτουμε ευθέως, και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι πρέπει, έτσι ώστε να γίνει και μόνιμο πάγιο εκλογικό σύστημα της χώρας εντός του συντάγματος» επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, ο οποίος χαρακτήρισε «σω<a href="http://www.dimokrati%20KiaKiaristera.gr/”>ΔΗΜΑΡ ως προς το γράμμα της». Ωστόσο, σημείωσε ότι το κόμμα του δεν θα δεχθεί κόλπα.

«Όχι κόλπα, όχι ad hoc επειδή τώρα η Αριστερά είναι σε αυτή τη φάση. Γιατί κάθε φορά βάζουμε ένα κουστουμάκι και μιλάμε για τα μπόνους ή τα μη μπόνους. Εμείς θέλουμε οπωσδήποτε πάγια ρύθμιση με τη δέσμευση ότι θα συμπεριληφθεί στο σύνταγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

«Το ζήτημα του εκλογικού νόμου δεν είναι τίποτα άλλο παρά εργαλείο εξυπηρέτησης και αναπαλαίωσης του πολιτικού συστήματος» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Παράλληλα, χαρακτήρισε υποκριτικό το ενδιαφέρον των κομμάτων τα οποία, όπως υποστήριξε, «αλλάζουν και προσαρμόζουν τις θέσεις τους ανάλογα με τα στενά κομματικά συμφέροντα τους», αποδίδοντας σε αυτό και τις «αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕ κόμμακόμματα»

Άσκησε δριμεία επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι κόμμακόμματα

Απέκλεισε κόμμακόμματα ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη ΔΕΘ. «Δεν υπάρχει καμιά πιθ κόμμακόμματα», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο».

Ως προς τα σενάρια εκλογών, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απορρ κόμμακόμματα. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθ κόμμακόμματα και βουλευτές  για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».
 
Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτ κόμμακόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Το κόμμα του επιδιώκει τις εκλογές – όπως είπε – για να αλλάξει το σκηνικό.

«Εμείς λέμε την αλήθεια στο λαό και επιβεβαιωνόμαστε. Κάθε μέρα οι δανειστές επιβάλουν συνεχώς νέα μέτρα με σκοπό να καταργήσουν το εθνικά κυρίαρχο κράτος που λέγεται Ελλάδα»
Άσκησε δριμεία κριτική στον Σαμαρά λέγοντας ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ ήταν «one night stand» και προσέθεσε ότι: «ο Σαμαράς το 2011 μιλούσε κατά των μνημονίων και τώρα με τον Βενιζέλο είναι εκτελεστές αυτής της πολιτικής που κατηγορούσαν».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρό ΤΕΙνε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.

Ο κ. Καμμένος παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, τις οικονομικές προτάσειςελληνική οικονομίαοικονομία.
«Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο κράτος. Χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την ανακούφιση του λαού και έμφαση στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η εκροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, να καταργηθεί το χρέος και να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=274261&catID=1




ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ…