ΜΕΙΚ ΑΠ Με τα μούτρα στην δουλειά έπεσε ο Σάκης Τσιώλης στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο καρδιτσιώτης τεχνικός το μεσημέρι της Τρίτης είχε την ευκαιρία να γνωριστεί από κοντά με του……

Σήκωσε μανίκια ο Τσιώλης ΜΕΙΚ ΑΠ Πρώτη προπόνηση στον ΠΑΣ Γιάννινα για τον Έλληνα τεχνικό

Με παρακολουθηση κινητου παιδιου τα μούτρα στην δουλειά έπεσε ο παρακολουθηση κινητου ενδειξεις Σάκης Τσιώλης στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο καρδιτσιώτης τεχνικός το μεσημέρι της Τρίτης είχε την ευκαιρία να γνωριστεί από κοντά με τους ποδοσφαιριστές της νέας ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ του ομάδας και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση υπό τις οδηγίες του και μάλιστα κάτω από καταρρακτώδη βροχή στο ΠΕΑΚΙ.

Νωρίτερα, παρακολουθηση κινητου iphone ο Τσιώλης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της ΠΑΕ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Δημήτρη Νια<a href="http://www.sport-fm.gr/article/sikwse-mani%20KiaKia-o-tsiwlis/731453″ target=”_blank” class=”ApplyClass”>Sport-fm.gr

ΜΕΙΚ ΑΠ ΜΕΙΚ ΑΠ Δον Κιχώτης και Φαέθων περιτριγυρίζουν τη Γη

Μερικά πράγματα δεν είναι αυτά που φαίνονται, ακόμα και στο διάστημα (ή, καλύτερα, ιδίως στο διάστημα). Εδώ και 30 χρόνια ένα μεγάλο διαστημικό σώμα περνάει αρκετά κοντά από τη Γη και οι αστρονόμοι ως τώρα πίστευαν ότι είχαν να κάνουν με άλλο έναν αστεροειδή.

Όμως η εξονυχιστική μελέτη του αντικειμένου από μια διεθνή αστρονομική ομάδα αποκάλυψε ότι τελικά ο «3552 Δον Κιχώτης», όπως είναι το όνομά του, είναι κομήτης. Ακριβώς το ίδιο φαίνεται πως συμβαίνει με ένα άλλο ουράνιο σώμα, τον «Φαέθωνα».

Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ και την ευρώπη, με επικεφαλής τον Μάικλ Μόμερτ του πανεπιστημίου της Β. Αριζόνα, που παρουσίασαν την ανακάλυψή τους σε αστρονομικό συνέδριο στο Λονδίνο, χρησιμοποίησαν το υπέρυθρο διαστημικό τηλεσκόπιο «Σπίτσερ» της NASA. Οι συνεχείς παρατηρήσεις τους έδειξαν ότι ο «Δον Κιχώτης» εμφανίζει σαφή στοιχεία κομήτη, τα οποία είχαν διαφύγει της προσοχής των αστρονόμων επί τρεις δεκαετίες. Μεταξύ άλλων, διαθέ ΤΕΙ μια αραιή ατμόσφαιρα (νέφος εκλυομένων αερίων που περιβάλλει τον βραχώδη πυρήνα) και μια αχνή ουρά.

Μάλιστα, πρόκειται για ένα ενεργό και όχι για «νεκρό» κομήτη, που έχει παρακολουθηση κινητου απο αποστασηβάλει το παγωμένο νερό και διοξείδιο του άνθρακα, τα οποία προσδίδουν στους κομήτες τη θεαματική ουρά τους. Ο κομήτης υπολογίζεται ότι θα μπορούσε να διαθέ ΤΕΙ τεράστια αποθέματα νερού της τάξης των 100 δισεκατομμυρίων τόνων.

Ο «Δον Κιχώτης» ανακαλύφθηκε το 1983 και έχει διάμετρο περίπου 19 χιλιομέτρων. Πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο διαστημικό αντικείμενο που προσεγγίζει τον πλανήτη μας (Νear – Earth Οbject ή ΝΕΟ). Η άκρως ελλειπτική τροχιά του «Δον Κιχώτη» γύρω από τον Ήλιο εκτείνεται ως τον Δία και περνά αρκετά κοντά από τη Γη, αν και, σύμφωνα με τις ως τώρα εκτιμήσεις, είναι απίθανη μια σύγκρουσή του με τον πλανήτη μας. Περίπου το 5% των σωμάτων τύπου ΝΕΟ εκτιμάται ότι είναι «νεκροί» κομήτες.

Εξάλλου, στο ίδιο αστρονομικό συνέδριο, ανακοινώθηκε ότι ο θεωρούμενος μέχρι σήμερα αστεροειδής «Φαέθων» (ο οποίος περνά ξυστά από τον Ήλιο) στην πραγματικότητα είναι κομήτης, διαθέτοντας μια ουρά σωματιδίων. Όμως, αντίθετα με άλλους κομήτες, σύμφωνα με τους επιστήμονες με επικεφαλής τον Ντέηβιντ Τζιούιτ, οι οποίοι έκαναν παρατηρήσεις με το δορυφόρο STEREO της NASA, η ουρά του «Φαέθωνα», δεν δημιουργείται από την εξάτμιση των παγωμένων υλικών του, αλλά, καθώς πλησιάζει πολύ κοντά στην καυτή «ανάσα» του Ήλιου, ο βραχώδης πυρήνας του, εξαιτίας της υπερβολικής ανόδου της θερμοκρασίας στην επιφάνεια του (η οποία ξεπερνά τους 700 βαθμούς Κελσίου), θρυμματίζεται σε πολύ μικρά κομματάκια.

Ο «Φαέθων» έχει διάμετρο πέντε χιλιομέτρων και η διασταύρωση της τροχιάς του με τη Γη προκαλεί μια βροχή από διάττοντες αστέρες ή πεφταστέρια κάθε Δεκέμβριο. Όπως είπε ο Ντέηβιντ Τζιούιτ, «με βάση το σχήμα της τροχιάς του ο Φαέθων είναι σίγουρα αστεροειδής, όμως επειδή αφήνει πίσω του μια ουρά από σκόνη, συμπεριφέρεται ακριβώς όπως ένας βραχώδης κομήτης».

Οι αστεροειδείς και οι κομήτες προέρχονται από διαφορετικές περιοχές. Οι πρώτοι πηγάζουν συνήθως από τη ζώνη των αστεροειδών μεταξύ Άρη και Δία, ενώ οι δεύτεροι από τις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος πέρα από τον Ποσειδώνα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παύλος Δρακόπουλος

ΜΕΙΚ ΑΠ Κίνα: Έζησε 15 μέρες σε πηγάδι τρώγοντας ωμό καλαμπόκι

Μια απίστευτη εμπειρία έζησε μια γυναίκα στην Κίνα η οποία για 15 μέρες ημέρες ήταν παγιδευμένη μέσα σε ένα πηγάδι.

Η 38χρονη Σου Κιξίου,  έπεσε σε εγκαταλειμμένο πηγάδι βάθους 4 μέτρων στην επαρχία Henan, όπου και παρέμεινε για 15 ημέρες. Η Σου επέζησε καταναλώνοντας ωμό καλομπόκι.

Όσο για νερό, έπινε το πόσιμο νερό της βροχής που έπεφτε μέσα στο πηγάδι, καθώς το δεκαπενθήμερο που έμεινε εγκλωβισμένη στο πηγάδι, έβρεξε δύο φορές. Το πηγάδι περιβάλλονταν από καλαμπόκια και ως εκ τούτου ήταν δύσκολο να εντοπιστεί, ενώ το εσωτερικό του ήταν πολύ λείο για να μπορέσει να αναρριχηθεί, η 38χρονη.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να τη σώσουν το απόγευμα της Δευτέρας το απόγευμα, και όπως δήλωσαν μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα ήταν εξαντλημένη και μετά βίας μπορούσε να μιλήσει ενώ είχε χάσει και αρκετό βάρος.  Πλέον λαμβάνει ιατρική περίθαλψη.

ΜΕΙΚ ΑΠ
source: http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/604518/sikose-manikia-o-tsiolis/




ΜΕΙΚ ΑΠ…