ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Εχασε την Τετάρτη ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ την έφεση της δίκης για την απαγόρευσή ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ της και την δέσμευση όλων των ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ οικονομικών της πόρων και περιουσιακών της στοιχείων…”

Αίγυπτος: Δικαστήριο επικύρωσε την απαγόρευση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Εχασε την Τετάρτη την έφεση της δίκης για την απαγόρευσή της και την δέσμευση όλων των οικονομικών της πόρων και περιουσιακών της στοιχείων

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου έχασε την Τετάρτη την έφεση της δίκης για την απαγόρευσή της και την δέσμευση όλων των οικονομικών της πόρων και περιουσιακών της στοιχείων, σύμφωνα με δικαστική πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Η πρωτόδικη απόφαση, τον Σεπτέμβριο, απαγόρευε την Αδελφότητα, το αρχαιότερο και πλέον ισχυρό ισλαμιστικό κίνημα στην Αίγυπτο, μετά την ανατ ροπή του -ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου και προερχόμενου από την Αδελφότητα- Μοχάμεντ Μόρσι, από τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις στις 3 Ιουλίου, γεγονός που πυροδότησε γενικές διαδηλώσεις στην χώρα.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας για τη βία στην Αίγυπτο

Καταγγέλλει την «ακραία πολιτική βία» και ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για τις δολοφονίες από τις δυνάμεις ασφαλείας

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή μιας ανεξάρτητης έρευνας για τις δολοφονίες από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας, καθώς και για τα βασανιστήρια και τις παραβιάσεις του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και της συνάθροισης.

Η ανατ ροπή από τον στρατό του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο, έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του, προκάλεσε το ξέσπασμα «ακραίας πολιτικής βίας», αναφέρει η οργάνωση στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

«Μεταξύ της 14ης και 18ης Αυγούστου τουλάχιστον 1.089 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλοί εξαιτίας της χρήσης υπερβολικής και εξαιρετικά δυσανάλογης φονικής βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε ο Πίτερ Σπλίντερ, εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας στη Γενεύη.

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας δεν κατάφεραν να αποτρέψουν ή να τερματίσουν ένα κύμα διαδογματικών επιθέσεων εναντίον των κοπτών, σύμφωνα με τον Σπλίντερ, ο οποίος αναφέρθηκε σε επιθέσεις εναντίον της μειονότητας αυτής που αποτελεί το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου.

«Το εύρος της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων —περιλαμβανομένων του δικαιώματος στη ζωή, του δικαιώματος σε μια δίκαιη δίκη, του δικαιώματος της μη υποβολής σε βασανιστήρια, του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης και συνάθροισης— απαιτεί μια επείγουσα, αμερόληπτη, ανεξάρτητη και πλήρη έρευνα», υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα.

Τη Δευτέρα η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι επανέλαβε την έκκλησή της για τη διενέργεια μια έρευνας για τις δολοφονίες αυτές, καθώς και το αίτημά της να σταλεί μια ομάδα στην Αίγυπτο για να εκτιμήσει την κατάσταση.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Αθωώθηκαν στην Αίγυπτο κατηγορούμενοι για δολοφονία διαδηλωτών
Παρατείνεται κατά δύο μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα

Αιγυπτιακό δικαστήριο αθώωσε σήμερα και τους 14 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και αστυνομικούς, που κατηγορούνταν για τη δολοφονία 17 διαδηλωτών στη διάρκεια της πιο αιματηρής ημέρας της εξέγερσης του 2011 που οδήγησε στην ανατ ροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, όπως ανακοίνωσαν δικαστικές πηγές.

Οι θάνατοι στην πόλη του Σουέζ προκάλεσαν ένα κύμα βίας σε όλη την Αίγυπτο στις 28 Ιανουαρίου 2011, που αργότερα ονομάστηκε «Η Παρασκευή της οργής», το οποίο οδήγησε στην εξέγερση εναντίον του Μουμπάρακ.

Οι 14 κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή, 10 αστυνομικοί, ένας επιχειρηματίας και οι τρεις γιοι του, συνελήφθησαν το 2011 και κατηγορούνταν ότι πυροβόλησαν εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών.

«Το δικαστήριο του Σουέζ αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας διαδηλωτών στη διάρκεια των γεγονότων της εξέγερσης της 25ης Ιανουαρίου», ανέφερε η δικαστική πηγή.

Ο δικαστής δεν εξήγησε τους λόγους που έλαβε την απόφαση αυτή.

Η υπόθεση αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά δικών στις οποίες αξιωματούχοι του Μουμπάρακ είτε αθωώθηκαν είτε καταδικάστηκαν σε ελαφρές ποινές, προκαλώντας την οργή των αντιπάλων της διορισμένης από τον στρατό κυβέρνησης και του παλαιού καθεστώτος. Συνολικά περίπου 850 διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε όλη την Αίγυπτο στη διάρκεια της εξέγερσης του 2011.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η αιγυπτιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά δύο μήνες.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει σε όλη την Αίγυπτο από τις 14 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία ο στρατός επενέβη μαζί με την Αστυνομία και διέλυσε με τη βία δύο συγκεντρώσεις υπέρ του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο, σκοτώνοντας εκατοντάδες διαδηλωτές.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
source: http://www.protothema.gr/world/article/325945/aiguptos-dikastirio-epikurose-tin-apagoreusi-tis-mousoulmanikis-adelfotitas/




ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ…