ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Έρευνες σε «παλιούς γνώριμους» που έχουν εμπλακεί με τρομοκρατία για να βρουν τους εκτελεστές των δύο χρυσαυγιτών στο……

Σε δέκα υπόπτους οδηγούν τα βίντεο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ψάχνουν τους εκτελεστές των μελών της Χρυσής Αυγής

Έρευνες σε «παλιούς γνώριμους» που έχουν εμπλακεί με τρομοκρατία για να βρουν τους εκτελεστές των δύο χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο κάνει η αντιτρομοκρατική.

Οι αξιωματικοί της Δ.Α.Ε.Ε.Β. έχουν καταλήξει σε δέκα υπόπτους, σχετικά με την εκτέλεση των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, πρόκειται για «παλιούς γνώριμους» που έχουν εμπλακεί με τρομοκρατία. Όπως λένε αστυνομικές πηγές με τον άλφα ή βήτα τρόπο είχαν άμεση ή έμμεση εμπλοκή με τις τρεις μεγαλύτερες οργανώσεις που έδρασαν τα τελευταία χρόνια, δηλαδή τον «Επαναστατικό Αγώνα», τη «Σέχτα Επαναστατών» και τους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Φως αναμένεται να ρίξει στην ταυτότητα της οργάνωσης η προκήρυξη η οποία όπως εκτιμούν οι Αρχές θα αποσταλεί το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Παράλληλα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ σε ένα από τα βίντεο που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα από το βράδυ της τραγικής δολοφονίας, ο εκτελεστής εμφανίζεται να κουτσαίνει, κάτι που παραπέμπει σε τραυματισμό στο πόδι ο οποίος ενδεχομένως να άφησε κάποια επιπλοκή. Ωστόσο, αξιωματικοί που ρωτήθηκαν σχετικά και ανέλυσαν καρέ καρέ όλα τα βίντεο είπαν ότι το πρόβλημα που δείχνει να υπάρχει οφείλεται στο βάρος από το σακίδιο στον ώμο.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ “Δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο”

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Σμύρνη η καταστροφή μια κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922», η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιού, επανέρχεται αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο Μουσείο Μπενάκη, με ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο άγνωστες εικόνες, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ξεχασμένες σε «κλειστά αρχεία» της ευρώπης και της Αμερικής, για τον Διωγμό και την Ανταλλαγή του ελληνικού και τουρκικού πληθυσμού από το 1922 έως το 1924.

Η έρευνά της για τον βίαιο διωγμό των Ελλήνων και στη συνέχεια, για τους χιλιάδες αφανείς «ανταλλάξιμους» χριστιανούς και μουσουλμάνους ανάμεσα στις δύο χώρες, που ξεριζώθηκαν υποχρεωτικά από τις εστίες τους, επικεντρώνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις, γιατί «δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο», αναγνωρίζει η σκηνοθέτις.

Έτσι στην ταινία «Από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, Διωγμός και Ανταλλαγή Πληθυσμών, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τουρκία- Ελλάδα 1922-1924», δίνεται βήμα σε πρόσφυγες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, να αφηγηθούν από κοινού το βίωμα του ξεριζωμού από τις χαμένες πατρίδες και της εγκατάστασης τους στις νέες, όπως αυτό πέρασε από γενιά σε γενιά στις προσφυγικές οικογένειες.

Όπως στον Σάνο Χάλο από τον Πόντο, την Ανθούλα Ρουμελιώτη από την Πέργαμο, την Καλλιόπη Γεωργιάδου από την Καππαδοκία ή τον Χασνού Καραμάν από το Ηράκλειο και τη Μουφιντέ Πεκίν από τα Χανιά.

Η προηγούμενη ταινία για τη Σμύρνη και η καινούργια, «Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου», λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά και αποτελούν μια ενότητα.

«Η πρώτη ταινία» εξηγεί η κ. Ηλιού, «μιλούσε για τους Έλληνες και τους Αρμένιους που χάθηκαν στην Καταστροφή αλλά συγχρόνως θύμιζε ότι η Σμύρνη είναι μια πόλη και μια έννοια που συνδέεται με τον κοσμοπολιτισμό και τη χαρά της ζωής. Η δεύτερη, που διηγείται την ιστορία του Διωγμού και του ξεριζωμού, έγινε με την ελπίδα πως τόσα χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του 1922-1924 μπορούμε να διηγηθούμε ολόκληρη την ιστορία και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου…τιμώντας τον κόσμο που χάθηκε, τον κόσμο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εστίες του, αλλά επίσης τιμώντας και την επιστήμη της ιστορίας».

Η «ανταλλαγή», σημειώνει ο ιστορικός σύμβουλος της ταινίας Αλέξανδρος Κιτροέφ, «ήταν κατά πολύ μια εκ των υστέρων αναγνώριση του γεγονότος πως χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας είχαν ξεριζωθεί και είχαν φύγει από την Τουρκία.

Ο συνολικός αριθμός προσφύγων που έφθασε στην Ελλάδα ήταν 1,3 εκατομμύρια αλλά από αυτούς 1.100.000 εκδιώχθηκαν και μόνο 180.000 ανταλλάχθηκαν λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης.

Οι Μουσουλμάνοι που έφυγαν από την Ελλάδα μετά το 1923 με την Συνθήκη ήταν περίπου 355.000».

Εκτός από τον ιστορικό Αλέξανδρο Κιτροέφ, στην ταινία συμμετέχει επίσης, ο Μπρους Κλαρκ, συγγραφέας του βιβλίου «Δύο φορές ξένος», ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, ο τούρκος ιστορικός Τσαγκλάρ Κεϊντέρ, ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων το κενό της τουρκικής ιστοριογραφίας για τη Μικρά Ασία, ο εκλιπών πολιτικός επιστήμονας Χάρης Ψωμιάδης και άλλοι διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές.

Η ταινία βγαίνει στις αθηναϊκές αίθου ΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης και Κυριακές πρωί, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη από τις 15/9 έως 6/10. Σύντομα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και στην Κώνσταντινούπολη.

Τον έπιασαν με 19 κιλά λαθραίου καπνού

62χρονος Έλληνας επιχείρησε να μεταφέρει με λεωφορείο του ΚΤΕΛ 19 κιλά λαθραίου καπνού στο Ηράκλειο της Κρήτης προκειμένου να τα διακινήσει σε αγοραστές στο Ηράκλειο της Κρήτης

Με ασυνόδευτα δέματα που μεταφέρονταν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ γινόταν η παράδοση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίου καπνού σε έναν 62χρονο Έλληνα, ο οποίος είχε αναλάβει να τον διακινήσει σε αγοραστές του Ηρακλείου όπου κατοικεί.

Η χωρίς ενδείξεις χάρτινη κούτα η οποία είχε απομείνει στην αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων του σταθμού λεωφορείων στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, κίνησε τις υποψίες των ανδρών του γραφείου Ασφαλείας του Λιμενικού που έκαναν ελέγχους για διακίνηση ναρκωτικών. Το κουτί τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση, ώστε να εντοπιστεί όποιος πήγαινε να το παραλάβει. Όταν εμφανίστηκε ο 62χρονος παραλήπτης και ζήτησε από το προσωπικό του σταθμού να παραλάβει το δέμα, συνελήφθη.

Μέσα στην κούτα βρέθηκαν 19 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστο καπνό συνολικού βάρους 19 κιλών, χωρίς τα απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα. Η ποσότητα κατασχέθηκε και παραδόθηκε στο τελωνείο Ηρακλείου για τον καταλογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ενώ ο 62χρονος παραπέμφθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία. Η έρευνα συνεχίζεται για να εντοπιστεί ο αποστολέας του λαθραίου καπνού.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
source: http://www.newsbeast.gr/society/arthro/604822/se-deka-upoptous-odigoun-ta-video-/




ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ…