ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Ειδήσεις, διατρητοι κυβολιθοι επικαιρότητα και τα τελευταία νέα της Ελλάδας και του Κόσμου απο το Nooz.gr. Οικονομία, πετρα στον τοιχο Επιχειρήσεις και Χρηματιστήριο.”

“Να εξεταστεί σοβαρά” η πρόταση για έλεγχο στη Συρία
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ
Οι πρόεδροι Ομπάμα, Ολάντ και Κάμερον σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Τρίτη συμφώνησαν στην πρόταση να συζητηθεί και να «εξεταστεί σοβαρά» από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η ρωσική πρόταση η οποία προβλέπει να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, δήλωσε ένας αξιωματούχος στο Λευκό Οίκο.

Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν με τη Ρωσία και την Κίνα «για να εξεταστεί σοβαρά η βιωσιμότητα της ρωσικής πρότασης να τεθούν όλα τα συριακά χημικά όπλα και τα συναφή υλικά υπό τον πλήρη έλεγχο της διεθνούς κοινότητας ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η επαληθεύσιμη και εκτελεστή καταστροφή τους», είπε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Οι συνομιλίες αυτές πρόκειται να αρχίσουν εντός της ημέρας στα Ηνωμένα Έθνη και θα συμπεριλαμβάνουν τη συζήτηση επί ενός σχεδίου απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η Συρία αποδέχεται την πρόταση για έλεγχο

Θετικά απάντησε η Δαμασκός στη ρωσική πρόταση να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το συριακό χημικό οπλοστάσιο προκειμένου να αποφευχθεί επέμβαση από τις ΗΠΑ.

Ο σύρος υπουργός Εξωτερικών, Ουαλίντ αλ Μουαλέμ, δήλωσε: “Είχαμε έναν πολύ εποικοδομητικό γύρο συζητήσεων με τον υπουργό εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χθες και μας έκανε μια πρόταση που σχετίζεται με τα χημικά όπλα. πετρα καρυστου τιμη παλετας Το απόγευμα συμφωνήσαμε με την ρωσική πρωτοβουλία”.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Συρία συναίνεσε στην πρόταση καθώς με τον τρόπο αυτό αδυνατίζουν τα επιχειρήματα για μια αμερικανική επίθεση.

Νωρίτερα, ο Σεργκέι Λαβρόφ γνωστοποίησε ότι η Ρωσία επεξεργάζεται ένα αποτελεσματικό και συγκεκριμένο σχέδιο για την υπαγωγή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, δεσμεύθηκε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο θα παρουσιαστεί προς τη διεθνή κοινότητα σύντομα και υποστήριξε ότι η πρόταση δεν ήταν αποκλειστικά ρωσική αλλά προέκυψε κατόπιν επαφών με τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του Πούτιν συζήτησε σχετικά με την πρόταση να τεθεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο με τον Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου της G20.

ΗΠΑ

Ο Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει να επιμείνει στην προσπάθειά του και να ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον της Συρίας, παρά το “ναι” της Δαμασκού στην πρόταση της Ρωσίας, διεμήνυσε ο Λευκός Οίκος.

Παράλληλα, η Γερουσία ενδέχεται να μην ψηφίσει αυτή την εβδομάδα για να εγκρίνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας, μετά την πρόσφατη αποδοχή από τη Δαμασκό της ρωσικής πρότασης.

Οι ηγέτες των κοινοβουλευτικών ομάδων φέρονται να επιθυμούν επίσης να εκτιμήσουν την αντίδραση της κοινής γνώμης στο διάγγελμα Ομπάμα, ο οποίος πρόκειται να απευθυνθεί στο αμερικανικό έθνος για το θέμα της Συρίας.

Ψήφισμα στον ΟΗΕ για τη Συρία από τη Γαλλία

Η Γαλλία θα καταθέσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχέδιο απόφασης με στόχο “να καταδικαστεί η σφαγή της 21ης Αυγούστου που διαπράχθηκε από το καθεστώς” και “να ριχτεί φως” στο συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το Γαλλικό σχέδιο απόφασης έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και προβλέπει τον “έλεγχο και την καταστροφή” των συριακών χημικών όπλων.

“Η Γαλλία θα προτείνει στους εταίρους της στο Συμβούλιο Ασφαλείας ένα σχέδιο απόφασης βάσει του κεφαλαίου 7″ το οποίο επιτρέπει την προσφυγή στη βία σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων, δήλωσε ο υπουργός.

Η Γαλλία έχει στόχο “να ζητήσει να ριχτεί φως” στο συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων ώστε η Δαμασκός να δεχθεί “να το θέσει υπό (διεθνή) έλεγχο και το πρόγραμμα αυτό να διαλυθεί, επενδυσεις εξωτερικων τοιχων υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων”, διευκρίνισε.

Στο σχέδιο απόφασης καταδικάζεται η επίθεση με χημικά όπλα και ζητείται από το Διεθνές Ποινικό δικαστήριο να ξεκινήσει διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο Φαμπιούς υπογράμμισε ότι η Ρωσία προσφέρει “μια θύρα εξόδου” με την πρότασή της να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το συριακό χημικό οπλοστάσιο, προσθέτοντας ότι η “αποφασιστικότητα” των Δυτικών απέδωσε.

“Πιστεύω ότι ο Πούτιν προσφέρει ίσως στον εαυτό επενδυση πετρασ εξωτερικου χωρου του μια θύρα εξόδου επειδή το να μείνει προσκολλημένος σαν βράχος στον Μπασάρ αλ Άσαντ είναι τεχνητη πετρα τιμες πολύ βαρύ”, τόνισε.


Έκανε επίσης λόγο για μια “μεταστροφή” των Ρώσων η οποία προκαλεί -σύμφωνα με τον ίδιο- ενδιαφέρον, αλλά και επιφυλακτικότητα.

FSA fighters

Παράλληλα, ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι η διεθνής πίεση, ιδιαίτερα των ΗΠΑ και της Γαλλίας, “λειτούργησε”.

“Είναι ένα άνοιγμα. Πρέπει να επωφεληθούμε απ’ αυτό και το καθεστώς Άσαντ να απαντήσει επισήμως να δεσμευθεί αυστηρά και (η δέσμευσή του) να εφαρμοστεί γρήγορα”, επισήμανε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρωσική πρόταση πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο “μιας υποχρεωτικού χαρακτήρα απόφασης από τα Ηνωμένα Έθνη”.


Η Ρωσία, σύμμαχος της Δαμασκού, πρό ΤΕΙνε να τεθεί το συριακό χημικό οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο για να καταστραφεί. Η Ουάσιγκτον και οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αντέδρασαν θετικά, εκφράζοντας παράλληλα σκεπτικισμό και επιφυλάξεις.

Βρετανία

Ο Ντέιβιντ Κάμερον επιθυμεί η Ρωσία και η Συρία να αποδείξουν ότι η ρωσική πρόταση να τεθούν τα χημικά όπλα της Δαμασκού υπό διεθνή έλεγχο είναι ειλικρινής, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Η Βρετανία θα υποστηρίξει οποιαδήποτε “αξιόπιστη” απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα της Συρίας, η οποία θα περιέχει την απειλή για χρήση βίας, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ.

“Θα πρέπει φυσικά να πρόκειται διακοσμηση με πετρα εξωτερικου χωρου για μια απόφαση βάσει του κεφαλαίου 7 για να έχει νόημα και αξιοπιστία”, είπε, αναφερόμενος στο κεφάλαιο 7 του Χάρτη του ΟΗΕ που προβλέπει την προσφυγή στη βία αν κριθεί απαραίτητο προκειμένου να γίνει σεβαστή μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Κίνα

Στο Πεκίνο, ο εκπρόσωπος της διπλωματίας της Κίνας Χονγκ Λέι δήλωσε ότι η χώρα του “καλωσορίζει και υποστηρίζει την πρόταση της Ρωσίας για το συριακό χημικό οπλοστάσιο, πετρα χτισιματος αφού είναι προς όφελος της άμβλυνσης της έντασης στη Συρία, προκατ εκκλησακια τιμες της πολιτικής διευθέτησης του συριακού προβλήματος και προς όφελος της διατήρησης της ειρήνης στη διατρητοι κυβολιθοι Συρία και στην περιφέρεια“.

Αραβικός Σύνδεσμος

Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της ρωσικής πρότασης και κάλεσε να υπάρξει πολιτική λύση στη σύρραξη.

Διαβάστε:

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
Oλα όσα γν<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone

Στις 8 το βράδυ η Apple<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της Κίνας

Σε λίγες ώρες στις 8 το βράδυ για την Ελλάδα- η Apple<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της Κ<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone 5S και 5C, όπως εικάζεται ότι θα ονομαστεί το «φτηνό» μοντέλο, θα παρουσιαστεί και η αναβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για τις φορητές συσκευές της Apple, το iOS 7, αλλά και κάποια ανανεωμένα iPods.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτ<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhoneinCanada φαίνεται το κου<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone, όπου διακρίνεται ένας μεταλλικός δακτύλιος – κάτι σαν μικροσκοπική κάμερα – μέσα στο κλασικό κεντρικό πλήκτρο. Η αλλαγή αυτή θεωρείται ότι φέρνει την ενσωμάτωση βιομετρικού αισθητήρα, μέσω του οποίου θα αναγνωρίζεται το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη και έτσι θα είναι περισσότερο αποτελεσματικό το κλείδωμα της συσκευής.

Ο γνωστός πια «πονοκέφαλος», για την πάντα μυστικοπαθή εταιρεία από το Κουπερτίνο, Αυστραλός Sonny Dickson, δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία με όλο το υποσύστημα του επανασχεδιασμένου κεντρικού πλήκτρου, στην οποία διακρίνεται καλύτερα η θεωρούμενη από τους περισσότερους μικροκάμερα, σημειώνοντας πάντως ότι αυτή και μόνο η αλλαγή δεν επιβεβαιώνει ότι την ύπαρξη του αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Σε άλλη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο macrumors.com, υποτίθεται ότι εικονίζεται η πί<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone 5S και φαίνεται η αλλαγή στο φλας, το οποίο πλέον θα είναι διπλό LED. Φήμες θέλουν σημαντικά βελτιωμένο και τον φωτογρα<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone. Σύμφωνα μάλιστα με κάποια αναφορά, ίσως η Apple έχει χρησιμοποιήσει τον 13άρι αισθητήρα της Sony για την αναβαθμισμένη κάμερα του 5S.

<iframe src="//www. YouTube.com/embed/Q3rwLUhGqq4?rel=0″ allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”315″ width=”420″>

Σίγουρα ταχύτερος θα είναι <a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone. H ανανεωμένη
εκδοχή της best seller συσκευής της Apple θα ενσωματώνει το τσιπ A7, με 1
Gb RAM και θα είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις των 16, 32 και 64 Gb. Η οθόνη
είναι μάλλον βέβαιο ότι θα παραμείνει στις 4 ίντσες, παρά το γεγονός
ότι σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Apple
πιεζόμενη από τον ανταγωνισμ<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhones με οθόνη 6
ιντσών. Πιθανότατα, πάντως, μεγαλύτερης χωρητικότητας θα είναι η
μπαταρία του νέου μοντέλου, σε μια προσπάθεια της Apple να απαντήσει σε
ένα από τα συχνότερα αιτήματα των πελατών της.

Εκτος από τις γνωστές επιλογέ<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone 5S εικάζεται ότι θα είναι πλέον διαθέσιμο και σε χρυσό-σαμπανιζέ.

Οσον
<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone 5C, αυτό λέγεται ότι θα έχει πλαστικό
κέλυφος, σε διάφορα χρώματα, όπως και τα νέα iPods. Ισως να ενσωματώνει
τον επεξεργαστή του 5 (Α6), να έχει κάμερα με αισθητήρα 8 Megapixel και
να είναι διαθέσιμο και σε έκδοση χωρητικότητας 8 Gb. Υπολο<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone θα κοστίζει κάπου ανάμεσα στα 400 και 500 δολάρια.

Τέλος,
το επίσης ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα για τις φορητές συσκευές της
Apple, το οποίο είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο πρόσφατο συνέδριο
προγραμματιστών της εταιρείας, θα φέρει διάφορες ουσιαστικές και
σχεδιαστικές βελτιώσεις, θυμίζοντας περισσότερα – σύμφωνα με κάποιες
κακές γλώσσες – το ανταγωνιστικό Android της Google.

<iframe src="//www. YouTube.com/embed/C-_ImY_Bcwg?rel=0″ allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”315″ width=”420″>

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ
source: http://www.nooz.gr/world/psifisma-ston-oie-gia-ti-suria-apo-ti-gallia




ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…