ακανονιστες πλακες Σε ανοδική τροχιά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης….

Σε ανοδική τροχιά το Χ.Α. ακανονιστες πλακες Πάνω από τις 1.60 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Σε ανοδική τροχιά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης.

Η αγορά στρέφει την προσοχή της στην ανακοίνωση από την Morgan Stanley Capital International των ελληνικών μετοχών, οι οποίες θα συμμετέχουν στον δείκτη MSCI Αναδυομένων Αγορών, καθώς και την στάθμιση που θα έχουν στον συγκεκριμένο δείκτη.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.166,89 μονάδες σημειώνοντας άνοδο +0,82%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,01 εκατ. ευρώ.

ακανονιστες πλακες ακανονιστες πλακες Morgan Stanley: Πίνουμε περισσότερο κρασί από όσο παράγουμε

Η παραγωγή μειώθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια, την ώρα που στις ΗΠΑ έχει διπλασιαστεί η κατανάλωση από το 2000 – Στην Κίνα έχει πενταπλασιαστεί μέσα σε μόλις πέντε χρόνια

Παγκόσμια έλλειψη κρασιού, η οποία αναμένεται να επιδεινωθεί, καταδεικνύει σε έρευνά της η  Morgan Stanley Research. Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο η βιομηχανία κρασιού παρουσιάζει ελλειμματική παραγωγή σχεδόν 300 εκατομμυρίων κιβωτίων το χρόνο, πετρα λατομειου τιμη τη μεγαλύτερη της τελευταίας πεντηκονταετίας.

«Πίνουμε περισσότερο και δεν παράγουμε αρκετά», πετρα λατομειου τιμη εκτιμά ο οίκος προσπαθώντας να εξηγήσει που οφείλεται αυτή η τάση. Μάλιστα, ακανονιστες πλακες σύμφωνα με την Morgan Stanley, δύο χώρες καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα κρασιού από ποτέ άλλοτε. Ειδικότερα, στις ΗΠΑ, η κατά κεφαλήν κατανάλωση έχει διπλασιαστεί από το 2000, ενώ στην Κίνα έχει πενταπλασιαστεί μέσα σε μόλις πέντε χρόνια. 

Την ίδια ώρα, πετρα λατομειου τιμη η παραγωγή καταγράφει μείωση τα τελευταία δέκα χρόνια, ειδικά στη Γαλλία, η οποία ωστόσο διατηρεί την παγκόσμια πρωτιά, την Ισπανία, την Ιταλία και την Αργεντινή. Μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα εκτιμάται ότι έως το 2016 θα καταναλώνουν πάνω από 400 εκ. κιβώτια κρασί η καθεμία, την ώρα που η ευρώπη, η οποία εξακολουθεί να παράγει περίπου το 60% του κρασιού παγκοσμίως, καταγράφει μείωση της παρ αγωγής της τάξης του 25% από το 2004. Παράλληλα, οι «νέες αγορές» της Αυστραλίας, των ΗΠΑ, της Νέας Ζηλανδίας ή της Νοτίου Αφρικής, δεν αυξάνουν την παραγωγή τους αρκετά γρήγορα ώστε να καλυφθεί η ζήτηση.

Ακόμα μια αιτία για την πτώση της παρ αγωγής είναι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το 2012 να είναι μια ιδιαίτερα κακή χρονιά για τους οινοπαραγωγούς, η χειρότερη από τη δεκαετία του 1960.

Από την άλλη οι προβλέψεις του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου για το 2013 κινούνται σε πιο αισιόδοξο πεδίο, καθώς σε ανακοίνωσή του αναφέρεται: «Μετά από πέντε συνεχόμενες μέτριες σοδειές και μια εξαιρετικά α δύναμη σοδειά, το 2012, η παραγωγή κρασιού το 2013 μπορεί να χαρακτηριστεί σχετικά υψηλή».
ακανονιστες πλακες Τελειώνει το κρασί…
Πίνουμε πολύ περισσότερο απ’ όσο παράγουμε

Ίσως δεν είναι κακή ιδέα να αρχίσουμε να αποθηκεύουμε τα μπουκάλια κρασί που διαθέτουμε, καθώς η παγκόσμια ζήτηση για κρασί είναι πολύ μεγαλύτερη της παρ αγωγής, η οποία έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών, πετρα λατομειου τιμη σύμφωνα με έρευνα της Morgan Stanley.

Συγκεκριμένα, η παγκόσμια ζήτηση υπολείπεται της παρ αγωγής κατά 300 εκατομμύρια κιβώτια, πετρα λατομειου τιμη δηλαδή κατά 10%, δεδομένου ότι η παγκόσμια ζήτηση ανέρχεται σε 3 δισεκατομμύρια κιβώτια. Το 2004 υπήρχε πλεόνασμα 10%, πετρα λατομειου τιμη δηλαδή 300 εκατομμύρια κιβώτια.

Η πτώση των αποθεμάτων κρασιού ξεκίνησε το 2007 και κορυφώθηκε το 2012, με αποτέλεσμα τα παγκόσμια αποθεματικά να είναι μειωμένα κατά 700 εκατομμύρια κιβώτια σε σχέση με το 2006, σύμφωνα με την έρευνα της Morgan Stanley.

Ταυτόχρονα, λατομεια πηλιου έχουν μειωθεί σημαντικά οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις σταφυλιών από τη δεκαετία του ’70 και του ’80. Η μείωση υπολογίζεται σε 0,6% ετησίως, ενώ η Κίνα είναι η μόνη χώρα που αυξάνει τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σε αντίθεση με τις χώρες που είναι παραδοσιακοί παραγωγοί κρασιού, όπως η Γαλλία και η Ιταλία.

Βέβαια, το ερώτημα είναι: Ποιος πίνει όλο αυτό το κρασί; Οι Γάλλοι διατηρούν τον τίτλο των μεγαλύτερων καταναλωτών κρασιού στον κόσμο, αλλά ραγδαία αύξηση της κατανάλωσης παρατηρείται και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενώ η Γαλλία και οι ΗΠΑ καταναλώνουν πάνω από 300 εκατομμύρια κιβώτια ετησίως, η Κίνα αποθηκεύει 200 εκατομμύρια κιβώτια ετησίως, αυξημένα από τα 150 εκατομμύρια κιβώτια ετησίως το 2008.

Έτσι φτάνει στα επίπεδα της τρίτης μεγαλύτερης καταναλώτριας χώρας κρασιού στον κόσμο, την Ιταλία όπου η κατανάλωση υποχωρεί στα 250 εκατομμύρια κιβώτια ετησίως.

ακανονιστες πλακες
source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/605294/se-anodiki-trohia-to-ha/




ακανονιστες πλακες…

カテゴリー