ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσίαζε η ελληνική οικονομία, επενδυση πετρας μετά την έναρξη της κρίσης, τεχνητη πετρα τιμες υπενθύμισε ότι, πετρες για τοιχο εκείνη την εποχή, διακοσμητικες πετρες εσωτερικου χωρου πετρα καρυστου τιμεσ όλοι οι οικονομολόγοι ήταν περίπου βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα αποχωρούσε από την Ευρωζώνη επένδυση τοίχου με πέτρα -…”

Μπαρόζο: «Εντυπωσιακές αλλαγές στην Ελλάδα την τελευταία τριετία» ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτ <a href="http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%ελληνική οικονομίαοικονομία, μετά την έναρξη της κρίσης, υπενθύμισε ότι, εκείνη την εποχή, όλοι οι οικονομολόγοι ήταν περίπου βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα αποχωρούσε από την ευρωζώνη – Σουλτς: Η ανεργία των νέων είναι το δυσκολότερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε

Την πεποίθησή του πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξέλθει σταδιακά από την κρίση το 2014, περισσότερο ενωμένη και ισχυρή από ποτέ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτ ροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Στην τελευταία του ομιλία για την «κατάσταση της Ένωσης», πριν από τις ευρω εκλογές του 2014, ο πρόεδρος του εκτελεστικού οργάνου της Ε.Ε ανέπτυξε τις ιδέες του για το μέλλον της Ένωσης και τόνισε πως η Ε.Ε έχει επιτύχει πράγματα που κανείς δεν θα πίστευε μέχρι και πέντε χρόνια πριν και υποστήριξε πως τα μηνύματα που έρχονται τόσο από την Ελλάδα, όσο και τις άλλες αδύναμες οικονομίες δείχνουν ήδη πως η κρίση πλησιάζει στο τέλος της.

 «Την τελευταία πενταετία η Ε.Ε ήταν περισσότερο παρούσα από ποτέ. Όλα αυτά τα χρόνια η ευρώπη πολέμησε για να αντιμετωπίσει την κρίση. Ας αναλογιστούμε το τι κάναμε μαζί. Κινητοποιήσαμε πάνω από 700 δισ. ευρώ για να βοηθήσουμε τις χώρες που πλήττονται ακόμα από την κρίση. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι πίστευαν ότι η Ελλάδα θα αποχωρούσε από την ευρωζώνη και πως η ευρωζώνη θα είχε διαλυθεί. Αντίθετα, η Ε.Ε διευρύνθηκε και πλέον αποτελείται από 28 κράτη- μέλη και από 1ης Ιανουαρίου η ίδια η ευρωζώνη θα έχει διευρυνθεί σε 18 μέλη.

Δοκιμάστηκε η αντοχή της Ένωσης αλλά αντιμετωπίζουμε μαζί τις προκλήσεις. Μόνο μαζί ως Ε.Ε μπορούμε να προστατέψουμε τις αξίες μας σε έναν παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον», τόνισε ο πρόεδρος Μπαρόζο απέναντι στους 28 Επιτρόπους, αλλά σε σχετικά μικρό αριθμό βουλευτών, καθώς σε σύνολο 766 ευρωβουλευτών παρόντες ήταν μόλις 120.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτ ροπής αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία από τις χώρες που πλήττονται από την κρίση, υποστηρίζοντας πως τα χειρότερα έχουν περάσει και πως το 2014 θα είναι μια χρονιά ανάπτυξης για την Ε.Ε., αλλά επανέλαβε πως το πρόβλημα της ανεργίας είναι αυτό στο οποίο θα πρέπει να εστιάσει η Ε.Ε., ένα πρόβλημα οικονομικά μη βιώσιμο, πολιτικά απαράδεκτο και κοινωνικά δυσβάσταχτο. «Οι πιο αδύναμες χώρες δανείζονται με χαμηλότατα επιτόκια και τα χρηματιστήρια ανακάμπτουν. Στην Ισπανία αυξήθηκαν οι εξαγωγές περισσότερο από ποτέ. Από το καλοκαίρι του 2012 η Ιρλανδία αναπτύσσεται για τρίτη συνεχή περίοδο. Η Πορτογαλία έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και είναι ήδη σε ανάπτυξη. Η Ελλάδα πραγματοποίησε εντυπωσιακές μεταρρυθμίσεις και πλησιάζει σε πρωτογενές πλεόνασμα. Η Κύπρος εφαρμόζει εξαιρετικά τις μεταρρυθμίσεις. Η ανάπτυξη είναι κοντά για όλη την ευρώπη. Ας μην υπερτιμούμε αλλά ούτε να υποτιμούμε τις εξελίξεις. Χρωστάμε όμως στους 26 εκ ανέργους να κάνουμε πολλά ακόμα» τόνισε ο πρόεδρος Μπαρόζο.
 
Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αναφέρθηκε ακόμα και στα βήματα τα οποία πρέπει να κάνει η Ε.Ε για να προχωρήσει περαιτέρω στην εμβάθυνσή της, υποστηρίζοντας πως η τραπεζική ένωση (σ.σ ζήτημα για το οποίο θα ψηφίσει την Πέμπτη 12 Σεπ Τεμβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) είναι το πρώτο που πρέπει να γίνει. Παράλληλα υποστήριξε πως η ευρώπη πρέπει να αντισταθεί στις λαϊκίστικες φωνές που την καθιστούν υπεύθυνη για την κρίση και υπογράμμισε πως πλανώνται όσοι νομίζουν πως η Ε.Ε θα αποδυναμωθεί για χάρη των εθνικών μικρο πολιτικών επιδιώξεων και επανέλαβε πως τάσσεται υπέρ μιας αληθινής πολιτικής ένωσης.
 
«Πρέπει να θυμίσουμε στους πολίτες ότι η ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει στα στενά εθνικά χαρακώματα Πιστεύουν κάποιοι πώς όσο πιο α δύναμη είναι η ευρώπη τόσο ισχυρότερα είναι τα εθνικά κράτη. Η απάντησή μου είναι πως χρειάζεται μια πιο ισχυρή ευρώπη. Θα πρέπει να αγωνιστούμε για την ευρώπη. Η ευρώπη χρειάζεται περισσότερη ολοκλήρωση. Η πολιτική ένωση είναι απαραίτητη» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος Μπαρόζο τόνισε ακόμα πως δεν είναι υπεύθυνη η Ε.Ε για την κρίση χρέους ή για τη λιτότητα αλλά αντίθετα αυτή που προσπαθεί να βρει τις λύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο το δημόσιο χρέος σε ορισμένα κράτη – μέλη είχε καταστεί μη βιώσιμο πριν αρχίσει η κρίση και πως τα λάθη θα πρέπει να αναζητηθούν στις πολιτικές συγκεκριμένων εθνικών κυβερνήσεων. «Πρέπει να θυμίσουμε σε κάποιους που φοβούνται την Ε.Ε πως δεν είναι μια ξένη δύναμη. Πρέπει να θυμίσουμε σε αυτούς που εθνικοποιούν τις όποιες επιτυχίες και ρίχνουν την ευθύνη κάθε αποτυχίας στην Ε.Ε  πως κάνουν λάθος» δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
 
Μαρτιν Σουλτς: Η ανεργία των νέων είναι το δυσκολότερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς καλωσόρισε τον πρόεδρο της Επιτ ροπής, αναφέρθηκε στην ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων εντός των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε και κάλεσε συγκεκριμένα κράτη – μέλη να μη θέτουν τα στενά εθνικά τους συμφέροντα πάνω από το γενικό συμφέρον της Ε.Ε.
 
Οι αρχηγοί των πολιτικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άσκησαν κριτική στην Ευρωπαϊκή Επιτ ροπή και τόνισαν πως η ευρώπη χρειάζεται νέα κατεύθυνση για να αντιμετωπιστούν οι ευρωφοβικές και οι λαϊκίστικες φωνές που θέτουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ο Ζοζέφ Ντολ επικεφαλής της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος τόνισε πως οι λαϊκιστές απλοποιούν τις ευρωπαϊκές εξελίξεις προσπαθώντας να οδηγήσουν την ευρώπη σε παρακμή με σκοπό να αποκομίσουν μικροπολιτκά οφέλη, ενώ ο Γκι Φερχόφστατ επικεφαλής της Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την ευρώπη αρνήθηκε πως η Ε.Ε ξεπερνά την κρίση και κάλεσε για περισσότερη ενοποίηση της ευρώπης. «Η Ε.Ε βρίσκεται απλώς στο δεύτερο στάδιο της κρίσης. Απουσιάζει ένα πραγματικό σχέδιο για το μέλλον. Υπάρχει όμως η ταχύτερη εναρμόνιση των πολιτικών εντός της Ε.Ε. Οι επόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα είναι μια πολιτική αναμέτρηση ανάμεσα σε δεξιούς και αριστερούς, αλλά ανάμεσα σε ευρωφοβικούς και ευρωπαϊστές » υποστήριξε ο Βέλγος πολιτικός.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ κόμμακόμματα»

Άσκησε δριμεία επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι κόμμακόμματα

Απέκλεισε κόμμακόμματα ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη ΔΕΘ. «Δεν υπάρχει καμιά πιθ κόμμακόμματα», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο».

Ως προς τα σενάρια εκλογών, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απορρ κόμμακόμματα. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθ κόμμακόμματα και βουλευτές  για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».
 
Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτ κόμμακόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Το κόμμα του επιδιώκει τις εκλογές – όπως είπε – για να αλλάξει το σκηνικό.

«Εμείς λέμε την αλήθεια στο λαό και επιβεβαιωνόμαστε. Κάθε μέρα οι δανειστές επιβάλουν συνεχώς νέα μέτρα με σκοπό να καταργήσουν το εθνικά κυρίαρχο κράτος που λέγεται Ελλάδα»
Άσκησε δριμεία κριτική στον Σαμαρά λέγοντας ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ ήταν «one night stand» και προσέθεσε ότι: «ο Σαμαράς το 2011 μιλούσε κατά των μνημονίων και τώρα με τον Βενιζέλο είναι εκτελεστές αυτής της πολιτικής που κατηγορούσαν».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρό ΤΕΙνε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.

Ο κ. Καμμένος παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, τις οικονομικές προτάσειςελληνική οικονομίαοικονομία.
«Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο κράτος. Χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την ανακούφιση του λαού και έμφαση στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η εκροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, να καταργηθεί το χρέος και να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ
source: http://www.protothema.gr/economy/article/309603/barozo-eduposiakes-allages-stin-ellada-tin-teleutaia-trietia/




ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…