ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Μία κλεμμένη μοτοσικλέτα, που εκτιμάται από τους αστυνομικούς ότι είναι αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον Νέο Ηράκλειο……

Βρέθηκε κλεμμένη μοτοσυκλέτα κοντά στον τόπο της ένοπλης επίθεσης ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Εκτιμάται ότι είναι αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο

Μία κλεμμένη μοτοσικλέτα, πετρα για δαπεδο εξωτερικου χωρου που εκτιμάται από τους αστυνομικούς ότι είναι αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον Νέο Ηράκλειο, βρέθηκε πριν από λίγο σε μικρή απόσταση από τον τόπο της εκτέλεσης, στην οδό Αυξεντίου.

Πρόκειται για μία μοτοσικλέτα μάρκας Γιαμάχα που εξετάζεται ήδη και θα μεταφερθεί στα εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών για εξονυχιστική έρευνα .

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι οι δράστες της επίθεσης κινήθηκαν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και αφού πυροβόλησαν τα θύματά τους έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής εγκατέλειψαν την μοτοσικλέτα σε κοντινή απόσταση και διέφυγαν με άλλο μέσο.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ “Δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο”

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Σμύρνη η καταστροφή μια κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922», η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιού, επενδυση εξωτερικου τοιχου επανέρχεται αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο Μουσείο Μπενάκη, με ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο άγνωστες εικόνες, ξεχασμένες σε «κλειστά αρχεία» της ευρώπης και της Αμερικής, για τον Διωγμό και την Ανταλλαγή του ελληνικού και τουρκικού πληθυσμού από το 1922 έως το 1924.

Η έρευνά της για τον βίαιο διωγμό των Ελλήνων και στη συνέχεια, πετρα λατομειου τιμη για τους χιλιάδες αφανείς «ανταλλάξιμους» χριστιανούς και μουσουλμάνους ανάμεσα στις δύο χώρες, που ξεριζώθηκαν υποχρεωτικά από τις εστίες τους, διακοσμητικη πετρα εσωτερικου χωρου επικεντρώνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, Πλάκα επένδυσης χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις, γιατί «δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο», αναγνωρίζει η σκηνοθέτις.

Έτσι στην ταινία «Από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, Διωγμός και Ανταλλαγή Πληθυσμών, πετρα εσωτερικου τοιχου Τουρκία- Ελλάδα 1922-1924», δίνεται βήμα σε πρόσφυγες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, να αφηγηθούν από κοινού το βίωμα του ξεριζωμού από τις χαμένες πατρίδες και της εγκατάστασης τους στις νέες, όπως αυτό πέρασε από γενιά σε γενιά στις προσφυγικές οικογένειες.

Όπως στον Σάνο Χάλο από τον Πόντο, την Ανθούλα Ρουμελιώτη από την Πέργαμο, την Καλλιόπη Γεωργιάδου από την Καππαδοκία ή τον Χασνού Καραμάν από το Ηράκλειο και τη Μουφιντέ Πεκίν από τα Χανιά.

Η προηγούμενη ταινία για τη Σμύρνη και η καινούργια, «Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου», λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά και αποτελούν μια ενότητα.

«Η πρώτη ταινία» εξηγεί η κ. Ηλιού, «μιλούσε για τους Έλληνες και τους Αρμένιους που χάθηκαν στην Καταστροφή αλλά συγχρόνως θύμιζε ότι η Σμύρνη είναι μια πόλη και μια έννοια που συνδέεται με τον κοσμοπολιτισμό και τη χαρά της ζωής. Η δεύτερη, που διηγείται την ιστορία του Διωγμού και του ξεριζωμού, έγινε με την ελπίδα πως τόσα χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του 1922-1924 μπορούμε να διηγηθούμε ολόκληρη την ιστορία και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου…τιμώντας τον κόσμο που χάθηκε, τον κόσμο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εστίες του, πετρες καρυστου τιμες αλλά επίσης τιμώντας και την επιστήμη της ιστορίας».

Η «ανταλλαγή», σημειώνει ο ιστορικός σύμβουλος της ταινίας Αλέξανδρος Κιτροέφ, «ήταν κατά πολύ μια εκ των υστέρων αναγνώριση του γεγονότος πως χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας είχαν ξεριζωθεί και είχαν φύγει από την Τουρκία.

Ο συνολικός αριθμός προσφύγων που έφθασε στην Ελλάδα ήταν 1,3 εκατομμύρια αλλά από αυτούς 1.100.000 εκδιώχθηκαν και μόνο 180.000 ανταλλάχθηκαν λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης.

Οι Μουσουλμάνοι που έφυγαν από την Ελλάδα μετά το 1923 με την Συνθήκη ήταν περίπου 355.000».

Εκτός από τον ιστορικό Αλέξανδρο Κιτροέφ, πετρινα σκαλοπατια στην ταινία συμμετέχει επίσης, ο Μπρους Κλαρκ, συγγραφέας του βιβλίου «Δύο φορές ξένος», ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, ο τούρκος ιστορικός Τσαγκλάρ Κεϊντέρ, ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων το κενό της τουρκικής ιστοριογραφίας για τη Μικρά Ασία, ο εκλιπών πολιτικός επιστήμονας Χάρης Ψωμιάδης και άλλοι διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές.

Η ταινία βγαίνει στις αθηναϊκές αίθου ΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης και Κυριακές πρωί, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη από τις 15/9 έως 6/10. Σύντομα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και στην Κώνσταντινούπολη.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Θεσσαλονίκη: Πλάκα επένδυσης Επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Συνέχεια στην κόντρα που άνοιξε με αφορμή τη φωτογραφία του Κάτσε με μπλούζα του UCK – Περίπου 40 προσαγωγές

Επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα δεκάδων ατόμων, με ξύλα και πέτρες, πήγε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Καζαντζάκη, κοντά στα δικαστήρια, και προσπάθησε να προκαλέσει φθορές.

Μετά την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περίπου 40 προσαγωγές ατόμων από τη γύρω περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό, στην επίθεση συμμετείχαν οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχουν εκδώσει πρόσφατα αιχμηρές ανακοινώσεις εναντίον της Χρυσής Αυγής, με αφορμή το θέμα του ποδοσσφαιριστή Κάτσε, που φωτογραφήθηκε με μπλούζα του UCK.

Όπως αναφέρουν περίοικοι, σημειώθηκαν και μικροσυμπλοκές, καθώς Χρυσαυγίτες που ήταν στα γραφεία κατέβηκαν στο δρόμο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Πηγή: seleo.gr

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ
source: http://www.newsbeast.gr/society/arthro/603203/vrethike-klemmeni-motosukleta-koda-ston-topo-tis-enoplis-epithesis/




ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…