ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Μπορεί οι τιφόζι να δέχτηκαν με ανακούφιση τα νέα της απομάκρυνσης του Μάσα και της πρόσληψης του Ράικονεν στη θέση του από το 2014 όμως τα πράγματα δεν είναι όσο απλά δείχνουν σε πρώτη ανάγνωση….”

Τώρα ποιος θα κάνει τον Μάσα; ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ

Μπορεί οι τιφόζι να δέχτηκαν με ανακούφιση τα νέα της απομάκρυνσης του Μάσα και της πρόσληψης του Ράικονεν στη θέση του από το 2014 όμως τα πράγματα δεν είναι όσο απλά δείχνουν σε πρώτη ανάγνωση.

Ο Φελίπε Μάσα αποχωρεί από τη Ferrari μετά από 8 χρόνια. Πολλοί πιθανόν να θυμάστε πόσες φορές έχουμε πει ή γράψει ότι αυτό έπρεπε να συμβεί. Το θέμα όμως δεν είναι να φύγει ο Μάσα, ο οποίος στα καλά του παραλίγο να πάρει τίτλο με τη Ferrari, αλλά να φύγει η «νοοτροπία Μάσα» από την Scuderia. Καλώς ή κακώς στην Ιταλική ομάδα έχουν μάθει να λειτουργούν με οδηγό Νο 1 και οδηγό Νο2. Από το 1996 έως και το 2006 αυτό το ρόλο είχε ο Σουμάχερ, το 2007 ο Ράικονεν, το 2008 – 2009 ο Μάσα και από το 2010 ο Αλόνσο.

Ο ρόλος του δεύτερου οδηγού δεν είναι μόνο να παραχωρεί τη θέση του στον πρώτο. Υιοθετεί το εναλλακτικό set – up, την εναλλακτική στρατηγική, δοκιμάζει πρώτος όσα εξαρτήματα δεν έχει πιστοποιηθεί η αξιοπιστία τους, συμμετέχει σε εξέλιξη και δοκιμές όταν δεν μπορεί ο πρώτος ακολουθώντας το πρόγραμμά του και τελικά βρίσκεται μέσα στη χρονιά να οδηγεί ένα μονοθέσιο διαμορφωμένο όπως θέλει ο πρώτος οδηγός. Η εικόνα όλων των μηχανικών της Ferrari πάνω στο μονοθέσιο του Σουμάχερ ενώ ο Ιρβάιν περιμένει στωικά να τον σπρώξουν μέσα στα πιτ είναι χαρακτηριστική της νοοτροπίας από την οποία διέπεται η Ferrari.

Μέσα στους κόλπους της Βρετανικής ομάδας υπάρχουν δυο αντικρουόμενα στρατόπεδα. Οι «Ιταλοί» με επικεφαλής τον αγωνιστικό διευθυντή Στέφανο Ντομενικάλι και πιλότο τον Αλόνσο και οι «Βρετανοί» με επικεφαλής τον  τεχνικό διευθυντή Πατ Φράι και πιλότο το Ράικονεν.  Το ζήτημα είναι ποιος θα πάρει το πάνω χέρι και κατά την προσωπική μας άποψη θα υπάρξουν πολλές κινήσεις – εντάσεις προς αυτή την κατεύθυνση στο άμεσο μέλλον.

Μιλώντας για τη συνεργασία με το Ράικονεν ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι τόνισε: «Δουλέψαμε με τον Κίμι, 3 χρόνια και δεν είχαμε πρόβλημα. Δεν περιμένουμε βέβαια απ’ αυτόν να αρχίσει τα Ιταλικά ανέκδοτα ή να κάνει το γελωτοποιό. Θεωρώ ότι το ταπεραμέντο του Αλόνσο και το cool ύφος του Ράικονεν θα δέσει.  Όσον αφορά στον τεχνικό τομέα ο Άλισον μας διαβεβαίωσε πως ο Κίμι έχει προοδεύσει σ’ αυτόν τα τελευταία χρόνια».



Ο Τζέιμς Άλισον (σ.σ: στη φωτ με τον Αλόνσο στη Μόντσα) ξεκίνησε φέτος τη χρονιά ως τεχνικός διευθυντής στη Lotus
αλλά πλέον έχει επιστρέψει στη Ferrari όπου δούλευε και στο παρελθόν. Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Ferrari που θα συνυπάρξουν στην ομάδα δυο πρωταθλητές.

Ο Ντομενικάλι προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέει: «Θέλω να καθησυχάσω όσους ανησυχούν μήπως η επιλογή του Κίμι είναι μια κίνηση εναντίον του Αλόνσο. Ο Αλόνσο είναι και θα παραμείνει ένα ισχυρό ατού της ομάδας. Είναι ο πρώτος που χάρηκε με την ενίσχυση της ομάδας καθότι καταλαβαίνει ότι τον συμφέρει να είναι η ομάδα πιο δυνατή».

Θυμίζουμε πως το 2010 ο Ράικονεν απομακρύνθηκε άκομψα από τη Ferrari για να πάρει τη θέση του ο Αλόνσο.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΣΥΡΙΖΑ: Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι «οφθαλμαπάτη»

Αντικρούει η Κουμουν Δούρου τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών

«Οφθαλμαπάτη» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,9 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο.

«Το πρωτογενές πλεόνασμα προκύπ ΤΕΙ κατ’ αρχήν με τη βοήθεια της δημιουργικής λογιστικής» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντικρούοντας τα στοιχεία του υπουργείου, η Κουμουν Δούρου υπογραμμίζει ότι το υπουργείο Οικονομικών κερδίζει:

- 683 εκατ. ευρώ από τη μη επιστροφή φόρων σε πολίτες και επιχειρήσεις
   
- 800 εκατ. ευρώ από τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ).

Την ίδια ώρα, οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είναι μικρότερες κατά 1,3 δισ. ευρώ έναντι του στόχου. Μόνο από τη χειραγώγηση του ΠΔΕ, το υπουργείο Οικονομικών κερδίζει συνολικά 2,1 δισ. ευρώ.
   
- Δύο δισ. ευρώ από τις πρωτογενείς δαπάνες, γεγονός που έχει φέρει τη λειτουργία του Κράτους σε οριακό σημείο.

«Το υπουργείο Οικονομικών δεν έμεινε όμως σε αυτά. Προχώρησε και στην εγγραφή ποσού 1,5 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό από την επιστροφή των εσόδων των Κεντρικών Τραπεζών. Φαίνεται ότι και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει διαβάσει το Μνημόνιο» παρατηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Διότι στο Μνημόνιο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι “μεταβιβάσεις που συνδέονται με την απόφαση του Eurogroup της 21ης Φεβρουαρίου 2012 σε σχέση με το εισόδημα των εθνικών κεντρικών τραπεζών της ζώνης του ευρώ… δεν θα πρέπει να μειώνουν την απαιτούμενη προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης και δεν θα υπολογίζονται στην αξιολόγηση αυτών των στόχων» προσθέ ΤΕΙ ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και καταλήγει: «Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης συνεχώς εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ για “μικροψυχία”, πλακες πεζοδρομιου τιμοκαταλογος καθώς δεν αναγνωρίζει την επιτυχία για το πρωτογενές πλεόνασμα. Μόνο που η κυβέρνηση δεν αναζητά ουσιαστικό διάλογο για τα δημοσιονομικά, αλλά μόνο επαίνους. Αν ήθελε το πρώτο, τεχνητη πετρα εξωτερικου χωρου τιμες δεν θα θόλωνε την εικόνα των δημοσιονομικών μεγεθών και δεν θα μετέθετε τα προβλήματα στο μέλλον, συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική της μείωσης των επενδυτικών δαπανών και τη μη επιστροφής φόρων».
Πάπας: «Ας ανοίξουμε τα κλειστά μοναστήρια για τους πρόσφυγες»

«Τα μοναστήρια θα έπρεπε να υπηρετούν τη σάρκα του Χριστού και οι πρόσφυγες είναι η σάρκα του Χριστού», είπε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος.

Χωρίς άνδρες ασφαλείας, κατέβηκε από το αμάξι και έφτασε στο κέντρο Αστάλι για τους πρόσφυγες στη Ρώμη. Ο Πάπας Φραγκίσκος αιφνιδίασε ακόμα και τους φωτογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κέντρο υποδοχής προσφύγων. Πλησίασε μία ομάδα τριάντα ανδρών περίπου που προέρχονταν από την Αφρική, τους χαιρέτησε, τους αγκάλιασε και τους φίλησε πριν μπει στο κτίριο. Στη συνέχεια, χαιρέτησε έναν έναν όσους είχαν αντιληφθεί την παρουσία του.

Ο προσιτός ποντίφικας που σχεδόν καθημερινά δείχνει δείγματα ταπεινότητας, πετρες για τοιχο διατηρώντας στενή επαφή, ακόμα και προσωπική, με τους πιστούς, δήλωσε πως τα κλειστά μοναστήρια πρέπει να ανοίξουν για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες.

«Τα μοναστήρια θα έπρεπε να υπηρετούν την σάρκα του Χριστού και οι πρόσφυγες είναι η σάρκα του Χριστού», επένδυση τοίχου με πέτρα είπε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος.

Στο προσωπικό του κέντρου Αστάλι ο ποντίφικας είπε ότι είναι απαραίτητο να δείξουν ότι με τη ζεστή υποδοχή μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο στο μέλλον και «εφόσον ανοίξει το παράθυρο, τσιμεντοπλακες μπορεί να ανοίξει μία πόρτα και έτσι μπορεί να υπάρξει μέλλον» για τους ανθρώπους που βρίσκουν καταφύγιο σε άλλη χώρα.

Είναι όμορφο, τόνισε ο ποντίφικας, να συνεργάζονται όλοι μαζί, πλακοστρωση εξωτερικου χωρου πρόσφυγες, χριστιανοί, πετρα καρυστου τιμεσ άθρησκοι, χτισιμο με πετρα αλλόθρησκοι, γιατί όπως είπε «όλοι ενωμένοι εργάζονται για το κοινό καλό».

 

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ
source: αγκωναρια http://www.protothema.gr/car-and-speed/article/310049/tora-poios-tha-kanei-ton-masa/




ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…