ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

- Διεθνή – O Λέτα προειδοποιεί για την «Ευρώπη των λαϊκισμών» ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο τα ποσοστά των λαϊκιστών να υπερβούν το 25% στις ευρω εκλογές που θα διεξαχθούν το Μάιο, πράγμα που θα είχε ως αποτέλεσμα να ναυαγήσουν οι προσπάθειες ανάκαμψης στο εσωτερικό της ΕΕ, ενώ εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση πως ο κυβερνητικός Συνασπισμός Αριστεράς-δεξιάς, του οποίου ηγείται, θα μπορούσε να διαρκέσει ως το 2015, παρά την κλιμάκωση των εντάσεων στους κόλπους του εξαιτίας της ενδεχόμενης αποπομπής από το κοινοβούλιο του πρώην Πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική Εφημερίδα "Λα Στάμπα" και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο Λέτα δήλωσε πως θέλει να απευθύνει "ένα μήνυμα προς την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη": "Υποτιμούμε πολύ τον κίνδυνο να βρεθούμε το Μάιο με το πιο αντιευρωπαϊκό Ευρωκοινοβούλιο της ιστορίας, επενδυση σκαλας εξωτερικου χωρου να ενισχυ κόμμακόμματα και κινήματα".

"Στην επόμενη Βουλή, η βασική προσδοκία θα έπρεπε να είναι να περάσουμε από τη λιτότητα στην ανάπτυξη, μια προσδοκία που το πιο ευρωσκεπτικιστικό Ευρωκοινοβούλιο της ιστορίας υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε ναυάγιο. Μια μεγάλη μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη: πετρες επενδυσης αυτή της ευρώπης των λαών εναντίον της ευρώπης των λαϊκισμών", υπογράμμισε. "Αν οι λαϊκιστές στην ευρώπη ξεπεράσουν το 25%, αυτό θα είναι πολύ ανησυχητικό", υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, φυσικη πετρα τιμες όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Ο Λέτα απέδωσε την ενίσχυση του ευρωσκεπτικισμού σ ένα "έλλειμμα ευρώπης" και στον "κατα Τεμαχισμό των θεσμών".

"Ποια είναι η ευρώπη που μας αντιπροσωπεύει; Εξακολουθούμε να κομπιάζουμε στην απάντηση και αυτό αποτελεί το μεγάλο ατού ενός Μπέπε Γκρίλο, μιας Μαρίν Λεπέν (της επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού κόμματος) και του Νάιτζελ Φάρατζ (αρχηγού του κόμματος για την ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου), όλων των ευρωπαϊκών λαϊκισμών", δήλωσε ο Λέτα.

Με φόντο την κρίση στην Ιταλία, ο πρώην κωμικός Γκρίλο ίδρυσε το κίνημα των Πέντε Αστέρων που τάσσεται εναντίον των κομμάτων και μέμφεται την ευρώπη. Ο κίνδυνος να έρθει πρώτο το κίνημα αυτό στις ιταλικές ευρω εκλογές "είναι πολύ μεγάλος", παραδέχθηκε ο Λέτα, "διότι οι ευρω εκλογές συνιστούν το καλύτερο πεδίο για να εκφράσει το λαϊκισμό του".

Ο Λέτα δήλωσε πάντως πως έχει την πρόθεση να προχωρήσει μπροστά και είναι πεπεισμένος πως μπορεί να το κάνει με τον κυβερνητικό Συνασπισμό του ως τις βουλευτικές εκλογές που μπορεί να διεξαχθούν το 2015 βάσει ενός μεταρρυθμισμένου εκλογικού συστήματος.

Μια επιτ ροπή της Γερουσίας αποφάσισε την Τετάρτη ότι η ψηφοφορία του σώματος για την αποπομπή του Μπερλουσκόνι θα πρέπει να είναι φανερή και όχι μυστική, προκαλώντας την οργή των υποστηρικτών του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα των ΜΜΕ.

Η ψηφοφορία επιδείνωσε επίσης τις εντάσεις ανάμεσα στους υποστηρικτές του Μπερλουσκόνι και τους μετριοπαθείς που έχουν συνασπισθεί γύρω από τον γραμματέα του κόμματος Αντζελίνο Αλφάνο, ο οποίος θέλει να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση του Λέτα.

Η ψηφοφορία στη Γερουσία, που θα πραγματοποιηθεί αυτό το μήνα, με ερώτημα την αποπομπή του Μπερλουσκόνι, ο οποίος έχει καταδικασθεί για φορολογική απάτη, αποτελεί πηγή διενέξεων στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού ανάμεσα στους κεντροδεξιούς βουλευτές του τελευταίου και τους βουλευτές της κεντρο Αριστεράς υπό τον Λέτα.

Ο Μπερλουσκόνι αμφισβητεί την ισχύ του νόμου βάσει του οποίου αντιμετωπίζει την αποπομπή του και έχει απειλήσει να αποσύρει την υποστήριξη από τον Λέτα αν η Γερουσία ψηφίσει να τον αποπέμψει.

Η κυβέρνηση Λέτα είχε σχεδόν καταρρεύσει πριν από ένα μήνα, όταν ο Μπερλουσκόνι είχε προσπαθήσει να αποσύρει τους υπουργούς του. Στη συνέχεια ο μεγιστάνας των ΜΜΕ έκανε ξαφνική στροφή 180 μοιρών αφού μερικοί στο κόμμα του αρνήθηκαν να τον υποστηρίξουν.

"Κερδίσαμε μια πολύ περίπλοκη μάχη: από τις 2 Οκτωβρίου, έχουμε περισσότερη ισχύ και κοιτάζω το μέλλον με εμπιστοσύνη", δήλωσε ο Λέτα στη "Λα Στάμπα".
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, λατομεια πηλιου αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, καπακια πετρας τιμες θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, επενδυσεις με πετρα του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ κόμμακόμματα»

Άσκησε δριμεία επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι κόμμακόμματα

Απέκλεισε κόμμακόμματα ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη ΔΕΘ. «Δεν υπάρχει καμιά πιθ κόμμακόμματα», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο».

Ως προς τα σενάρια εκλογών, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απορρ κόμμακόμματα. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθ κόμμακόμματα και βουλευτές  για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».
 
Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτ κόμμακόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Το κόμμα του επιδιώκει τις εκλογές – όπως είπε – για να αλλάξει το σκηνικό.

«Εμείς λέμε την αλήθεια στο λαό και επιβεβαιωνόμαστε. Κάθε μέρα οι δανειστές επιβάλουν συνεχώς νέα μέτρα με σκοπό να καταργήσουν το εθνικά κυρίαρχο κράτος που λέγεται Ελλάδα»
Άσκησε δριμεία κριτική στον Σαμαρά λέγοντας ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ ήταν «one night stand» και προσέθεσε ότι: «ο Σαμαράς το 2011 μιλούσε κατά των μνημονίων και τώρα με τον Βενιζέλο είναι εκτελεστές αυτής της πολιτικής που κατηγορούσαν».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρό ΤΕΙνε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.

Ο κ. Καμμένος παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, τις οικονομικές προτάσειςελληνική οικονομίαοικονομία.
«Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο κράτος. Χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την ανακούφιση του λαού και έμφαση στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η εκροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, να καταργηθεί το χρέος και να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ
source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=272901&catID=4




ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…