ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Στη σκηνή του θεάτρου στον Λυκαββητό, στο μέρος όπου πρωτοξεκίνησε έντεκα χρόνια πριν, επέστρεψε (8 και 9 Σεπτεμβρίου) ο Γιάννης Χαρούλης και γνώρισε την αποθέωση. Δείτε απόσπασμα από τις συναυλίες!…”

Αποθεώθηκε ο Γιάννης Χαρούλης στον Λυκαβηττό ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ

Στη σκηνή του θεάτρου στον Λυκαββητό, στο μέρος όπου πρωτοξεκίνησε έντεκα χρόνια πριν, επέστρεψε (8 και 9 Σεπ Τεμβρίου) ο Γιάννης Χαρούλης και γνώρισε την αποθέωση. Δείτε απόσπασμα από τις συναυλίες!

Χιλιάδες θαυμαστές του Γιάννη Χαρούλη και της κρητικής μουσικής «ανηφόρισαν» την Κυριακή στις 8 και την Δευτέρα στις 9 Σεπ Τεμβρίου στο θέατρο στον Λυκαβηττό. Εκεί ο γνωστός καλλιτέχνης παρουσιάσε ένα μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη με τίτλο «Σαν έρθουν μάνα οι φίλοι μου» και ξεσήκωσε το κατάμεστο θέατρο με κρητικά παραδοσιακά τραγούδια, επιτυχίες μεγάλων συνθετών και κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία όπως «Γύρω μου και εντός μου», «Χειμωνανθός» «Έλα πάρε με» και «Τι λάθος κάνω».

Μάλιστα στην πρώτη συναυλία, την Κυριακή στις 8 Σεπ Τεμβρίου, ο Γιάννης Χαρούλης είχε επιφυλάξει μία έκπληξη για το κοινό: ανέβασε στην σκηνή τον Χρήστο Θηβαίο και ερμήνευσαν μαζί αγαπημένα τραγούδια. Την επόμενη βραδιά, μία νέα έκπληξη περίμενε τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Η διευθύνουσα σύμβουλος της MINOS-EMI-UNIVERSAL, Μαργαρίτα Μάτσα, ανέβηκε στην σκηνή και απένειμε στον καλλιτέχνη χρυσό δίσκο για τις πωλήσεις του Cd «Μαγγανείες».

«Ξέρω ότι δεν αρέσουν, ούτε σε σένα, ούτε στον Θανάση Παπακωνσταντίνου, οι απονομές, αλλά θέλαμε η έκπληξη αυτή να είναι μια συμβολική κίνηση για να πούμε στον κόσμο ότι η μουσική ποτέ δεν πεθαίνει και είναι το καταφύγιο μας στις καλές και στις δύσκολες στιγμές», ανέφερε η Μ. Μάτσα.

Δείτε απόσπασμα από τις συναυλίες!

<iframe src="//www. YouTube.com/embed/mEhMEM8-Gf0″ allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”315″ width=”420″>
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.



Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>
<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Η «Οδύσσεια» του ιταλού δημοσιογράφου στη Συρία

Συνεχείς εξευτελισμούς υποστηρίζει ότι έζησε στη Συρία ο δημοσιογράφος που κρατήθηκε όμηρος επί 152 ημέρες

Τους καθημερινούς εξευτελισμούς που υπέστη επί 152 ημέρες αφηγήθηκε ο ειδικός απεσταλμένος της ιταλικής Εφημερίδας Λα Στάμπα Ντομένικο Κίρικο ο οποίος απήχθη τον Απρίλιο στη Συρία κι απελευθερώθηκε την περασμένη Κυριακή, τονίζοντας ότι ο ίδιος και ο Βέλγος συγκρατούμενός του Πιερ Πιτσινέν αντιμετωπίζονταν “σαν ζώα”.

Ο 62χρονος δημοσιογράφος, που επέστρεψε στην Ιταλία τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο σε ένα κείμενο που δημοσιεύεται σήμερα στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας και συνοδεύεται από πολλές φωτογραφίες.

Ο Κίρικο και ο Πιτσινέν μπήκαν στη Συρία στις 6 Απριλίου, με τη σύμφωνη γνώμη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Απήχθησαν ενώ βρίσκονταν στα περίχωρα του Κουσέιρ, μιας πόλης κοντά στα σύνορα με το Λίβανο η οποία εκείνη την περίοδο πολιορκείτο από άνδρες της οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Αφού, κατά πάσα πιθανότητα, τους πρόδωσαν οι δύο άνδρες που τους συνόδευαν, οι όμηροι οδηγήθηκαν σε ένα σπίτι όπου τους ξυλοκόπησαν. Οι απαγωγείς, ο επικεφαλής των οποίων είπε ότι λεγόταν Άμπου Άμαρ, είναι αντάρτες, μέλη της Αλ Φαρούκ. Μολονότι η Δύση διαπραγματεύεται με αυτήν την οργάνωση, ο δημοσιογράφος χαρακτηρίζει τα μέλη της “γκάνγκστερ” που εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους εδάφη, “να ληστέψουν τον πληθυσμό, να απαγάγουν ανθρώπους και να γεμίσουν τις τσέπες τους”.

Από την ημέρα εκείνη, ξεκίνησε η “οδύσσεια” των δύο ανδρών, μια “τρομερή και δύσκολη” περιπέ ΤΕΙα καθώς οι απαγωγείς τους προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους διώκτες τους και κατά διαστήματα επέστρεφαν στις κρυψώνες τους. Τον Ιούνιο, υπό την πίεση της Χεζμπολάχ, αναγκάστηκαν να φύγουν μαζί με όλους τους κατοίκους της περιοχής προς τη Χομς: συνολικά 5.000-6.000 άνθρωποι, “άνδρες, πετρα καρυστου σκρουτζ γυναίκες και παιδιά, αγκωναρια ανάπηροι και ηλικιωμένοι περπατούσαν επί δώδεκα ώρες, εξωτερικη διακοσμηση σπιτιου με πετρα επί δύο συνεχόμενες νύχτες, τσιμεντοπλακες τιμη διασχίζοντας την ύπαιθρο” ανέφερε.

Κατά τη διάρκεια αυτής της “εξόδου” ο Κίρικο ζήτησε από τον Άμπου Άμαρ ένα τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με την οικογένειά του και εκείνος αρνήθηκε, γελώντας, να του δώσει το δικό του. Ένας στρατιώτης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που ήταν τραυματισμένος στα πόδια του έδωσε τελικά το κινητό του. “Αυτή ήταν η μοναδική χειρονομία συμπόνιας που έλαβα μέσα σε 152 ημέρες”, γράφει στο τετρασέλιδο άρθρο του. “Ακόμη και τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι προσπαθούσαν να μας βλάψουν. Το λέω ίσως ηθικολογώντας όμως στη Συρία γνώρισα πραγματικά τη χώρα του Κακού”, συνεχίζει.

Ο ίδιος και ο συγκρατούμενός του αντιμετωπίζονταν “σαν ζώα”, τους έκλειναν “σε μικρά δωμάτια με κλειστά παράθυρα παρά την αποπνικτική ζέστη” και υποχρεώνονταν να τρώνε τα αποφάγια των απαγωγέων τους.

“Σ’ όλη μου τη ζωή, πέτρα χτισιματος δεν γνώρισα ποτέ τέτοιον καθημερινό εξευτελισμό, διακοσμητικες πετρες εσωτερικου χωρου να με εμποδίζουν να κάνω ακόμη και τα απλούστερα πράγματα”, εξήγησε προσθέτοντας ότι σε δύο περιπτώσεις οι δεσμοφύλακές τους απείλησαν να τον σκοτώσουν: “μου κόλλησαν το κεφάλι στον τοίχο και πλησίασε την κάννη στον κρόταφό μου (…) ατέλειωτες στιγμές κατά τις οποίες ντρέπεσαι (…) και εξοργίζεται με τον ίδιο σου τον φόβο”.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ
source: http://www.protothema.gr/culture/article/309645/sold-out-oi-duo-sunaulies-tou-gianni-harouli-ston-lukavitto/




ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…