ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

- Διεθνή – Έκκληση για βοήθεια από την Unicef ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Περισσότερα από 400.000 παιδιά Σύρων προσφύγων στο Λίβανο χρειάζονται κατεπειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, αυλες με πετρα ανέφερε χθες η Unicef, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αυξήσει τη συνεισφορά της για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Η ανακοίνωση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα παιδιά δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση που είχε ο διευθυντής της, Άντονι Λέικ, με τον πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν και τον απερχόμενο πρωθυπουργό της χώρας Νατζίμπ Μικάτι.
"Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας ενόψει της άφιξης του χειμώνα και της κατεπείγουσας ανάγκης για δράση ώστε να προετοιμαστούμε γι αυτή τη δύσκολη περίοδο", εξήγησε η Unicef.

Από την έναρξη της κρίσης στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη χώρα αυτοί ενώ εκατομμύρια άλλοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους. Ο Λίβανος, μια χώρα 4 εκατομμυρίων κατοίκων, φιλοξενεί σήμερα 805.000 Σύρους πρόσφυγες, εκ των οποίων οι μισοί είναι παιδιά.

Ο Λέικ, ο οποίος συνεχάρη τον Λίβανο για τις προσπάθειες που καταβάλει, υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να αναληφθεί διεθνώς δράση για να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά αυτά θα επιβιώσουν τον χειμώνα.

Σε αντίθεση με την Τουρκία ή την Ιορ Δανία, επένδυση εξωτερικού τοίχου που φιλοξενούν μικρότερο αριθμό προσφύγων, ο Λίβανος δεν έχει επιτρέψει την εγκατάσταση καταυλισμών στο έδαφός του. Ορισμένοι Σύροι νοικιάζουν διαμερίσματα όμως οι περισσότεροι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να μένουν σε σκηνές ή στο δρόμο. Ταυτόχρονα, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται.

Η Unicef θέλει να εξασφαλίσει ζεστά ρούχα για τα παιδιά και θέρμανση για τα σχολεία και για το λόγο αυτό έκανε έκκληση να συγκεντρωθούν 125 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι στιγμής έχει λάβει δωρεές ύψους 100 εκατομμυρίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Ασία: επικαλυψη τοιχου με πετρα Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters

Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, προκατ εκκλησακια τιμη θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.

Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.

Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.

Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, πλακες καρυστου τιμη παλετας η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».

Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ
source: επενδυση σκαλας εξωτερικου χωρου http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=273054&catID=4




ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…