ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Τη δυνατότητα να διορθώσετε λάθη που εντοπίσατε στα εκκαθαριστικά σημειώματα του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012 παρέχει το υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να σάς δώσει τη δυνατότητα να γλιτώσετε από άδικες φορολογικές επιβαρύνσεις…”

Πώς θα τσεκάρετε για λάθη το εκκαθαριστικό του ΦΑΠ και πώς θα τα διορθώσετε ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ

Τη δυνατότητα να διορθώσετε λάθη που εντοπίσατε στα εκκαθαριστικά σημειώματα του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012 παρέχει το υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να σάς δώσει τη δυνατότητα να γλιτώσετε από άδικες φορολογικές επιβαρύνσεις γράφει το money-money.gr

Εφόσον έχετε διαπιστώσει ότι ορισμένα από τα στοιχεία των ακινήτων σας, όπως αποτυπώνονται στο εκκαθαριστικό του Φ.Α.Π. του 2011 ή του 2012, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε χειρόγραφα, στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., τροποποιητική δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) για το οικείο έτος. Το λάθος μπορεί να έχει γίνει είτε διότι εσείς τα δηλώσατε λανθασμένα στο Ε9 είτε διότι δεν καταχωρήθηκαν ορθά από το υπουργείο Οικονομικών στο ηλεκτρονικό «περιουσιολόγιο» που καταρτίστηκε με βάση τις δηλώσεις Ε9 των προηγούμενων ετών.

(Υπολογίστε εδώ το ΦΑΠ που αντιστοιχεί στην ακίνητη περιουσία σας για να δείτε αν έχει λάθος το εκκαθαριστικό σας)

Με τη δήλωση αυτή, μπορείτε να διορθώσετε τα λάθη που εντοπίσατε στα στοιχεία των ακινήτων σας. Ειδικότερα, έχετε το δικαίωμα στον πίνακα 1 και στον πίνακα 2 της δήλωσης στοιχείων ακινήτων:

α) να προσθέσετε ή να διαγράψετε ακίνητο ή εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο ή δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης

β) να τροποποιήσετε στοιχεία ακινήτου.

Στην τροποποιητική δήλωση που θα υποβάλετε, χειρόγραφα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., πρέπει να αναγράψετε, στο πεδίο «σημειώσεις φορολογουμένου», τον λόγο για τον οποίο μεταβάλλεται η περιουσιακή σας κατάσταση. Επίσης πρέπει να αναγράψετε τα στοιχεία του αντίστοιχου εγγράφου, καθώς και να προσκομίσετε τα σχετικά παραστατικά.

Αν, για παράδειγμα, έχετε διαπιστώσει ότι έχετε δηλώσει, κατά λάθος, ως « οικόπεδο εντός σχεδίου» μια εδαφική έκταση που βρίσκεται σε περιοχή εκτός σχεδίου πόλεως (στον πίνακα 1 του Ε9 αντί στον πίνακα 2) τότε μαζί με την τροποποιητική δήλωση Ε9 που θα υποβάλετε πρέπει να επισυνάψετε το συμβόλαιο αγοράς του συγκεκριμέν πολεοδομίαπολεοδομίας ότι η περιοχή είναι σχεδίου πόλεως.

Δικαίωμα να υποβάλετε τροποποιητική δήλωση Ε9 για να διορθώσετε τα στοιχεία της περιουσιακής κατάστασης που απεικονίζονται στα εκκαθαριστικά του Φ.Α.Π. των ετών 2011 και 2012, χωρίς να επιβαρυνθείτε με πρόσθετους φόρους ή πρόστιμα, έχετε μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του τέταρτου μήνα από την ημερομηνία έκδοσης του κάθε εκκαθαριστικού σημειώματος Φ.Α.Π.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Ιαπωνία: Διαβεβαιώσεις από τις αρχές για τη διαρροή μολυσμένου ύδατος

Η διαρροή μολυσμένου ύδατος ωστόσο δεν είναι τόσο ανησυχητική για το περιβάλλον, δήλωσε ο Σουνίτσι Τανάκα

Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη διαρροή ραδιενεργού ύδατος στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα δεν πρέπει να προκαλούν ανησυχίες, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής της Πυρηνικής Ενέργειας, ο οποίος κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό.

«Δεν μπορεί ν’ αρνηθεί κανείς ότι ραδιενεργό ύδωρ διαφεύγει στη φύση, αλλά δεν υπάρχει λόγος για υπερβολική ανησυχία όσον αφορά τις επιπτώσεις στο περιβάλλον» τόνισε ο Σουνίτσι Τανάκα.

«Δεν πιστεύω ότι όσα είπε ο ‘Αμπε είναι επιστημονικώς αβάσιμα. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει η διαρροή. Το ότι λέμε πως δεν είναι ανησυχητικό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε κάτι», πρόσθεσε.

Από τον Τανάκα ζητήθηκε να σχολιάσει τις καθησυχαστικές δηλώσεις του ιάπωνα Πρωθυπουργού Σίνζο ‘Αμπε, το Σάββατο, ενώπιον της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτ ροπής, πριν ανατεθεί στο Τόκιο η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Απαντώντας σε ερώτηση μέλους της ΔΟΕ για τις πρόσφατες διαρροές ραδιενεργού ύδατος στη Φουκουσίμα, ο ‘Αμπε τόνισε: «Μη βλέπετε τους τίτλους των εφημερίδων, αλλά την πραγματικότητα. Οι επιπτώσεις έχουν περιοριστεί σε μια ζώνη 0,3km2 στο λιμάνι της Φουκουσίμα και “δεν υπήρξαν, δεν υπάρχουν και δε θα υπάρξουν προβλήματα για την υγεία».

Ο ‘Αμπε διαβεβαίωσε ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και ότι δεν έχει προκληθεί και δε θα προκληθεί ποτέ καμία ζημιά στο Τόκιο».

«Το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί για τον πυρηνικό σταθμό είναι ένας σεισμός ή ένα τσουνάμι που θα κατέστρεφαν ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα», πρόσθεσε.

Η εταιρεία Tokyo Electric Power (Tepco) «δε διαχειρίστηκε το πρόβλημα των διαρροών με τον κατάλληλο τρόπο», παραδέχθηκε ωστόσο ο Τανάκα, διακοσμηση με πετρα εξωτερικου χωρου ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της κυβέρνησης να αναλάβει η ίδια τον έλεγχο των επιχειρήσεων.

«Η πυρηνική αρχή θα λάβει και αυτή μέτρα για να σταματήσει το πρόβλημα των διαρροών», πλακα πηλιου τόνισε.

Ο Τανάκα προειδοποίησε τέλος ότι πρέπει κάποια στιγμή να απορριφθεί στη θάλασσα ραδιενεργό ύδωρ, το οποίο είναι αποθηκευμένο στις δεξαμενές «εφόσον φιλτραριστεί σε ένα αποδεκτό από τη διεθνή κοινότητα επίπεδο».

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Όλο περισσότεροι Έλληνες μεταναστεύουν στη… Βουλγαρία

Με την ανεργία να κυμαίνεται από 35% ως και 50% σε πολλούς κλάδους όλο και περισσότεροι βορειοελλαδίτες επιλέγουν να μεταναστεύσουν στη… Βουλγαρία όπου οι μισθοί για τον εξειδικευμένο εργαζόμενο είναι από 800 ως 1.150 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του το Τύπου της Δράμας.  

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dramini.gr που δημοσιεύει και σχετική φωτογραφία με τις βαλίτσες, τα στοιχεία από το Εργατικό Κέντρο και το Επιμελητήριο είναι αποκαρδιωτικά, καθώς – όπως λένε – βασιλεύει η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία ενώ τα ποσοστά ανεργίας έχουν εκτιναχτεί στα ύψη. Στο μεταξύ η αγορά έχει νεκρώσει, εξωτερικη επενδυση τοιχου αφού όλο και περισσότεροι Έλληνες πηγαίνουν και ψωνίζουν από τη Βουλγαρία.

Οι υλοτόμοι της Δράμας, επενδυση πετρασ άλλοτε ανθηρός κλάδος, βλέπουν τις νταλίκες από τη Βουλγαρία να προμηθεύουν ξύλα τα ελληνικά νοικοκυριά, ενώ αρκετοί μισθωτοί παραμένουν απλήρωτοι για καιρό ή παίρνοντας μέρος του μισθού τους, πλακες πετρας προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα αυτοί και οι οικογένειες τους.

Το τελευταίο διάστημα πολλοί από τους Δραμινούς σκέπτονται πολύ σοβαρά να πάρουν τον δρόμο της μετανάστευσης, ιδιαίτερα, στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες χώρες της ΕΕ, αλλά και στη γειτονική Βουλγαρία.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι αυτή που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ένα ιδιότυπο καθεστώς απασχόλησης για πολλούς Δραμινούς, επένδυση τοίχου με πέτρα που μετακομίζουν για εργασία στη Βουλγαρία (κυρίως στα νότια της χώρας), φυσικες πετρες επενδυσης αφού εκεί μετακόμισαν οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν, αναζητώντας φορολογικό καταφύγιο“.

Το “στήσιμο” εξ αρχής μιας επιχείρησης σε μια άλλη περιοχή απαιτούσε το εξειδικευμένο προσωπικό της επιχείρησης και αρκετοί εργαζόμενοι είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στο να ακολουθήσουν τον εργοδότη στη Βουλγαρία ή την ανεργία στην Ελλάδα. Με μισθούς σε ειδικευμένους εργαζόμενους να είναι στα 800 ευρώ μέχρι 1.150 ευρώ, είναι πολλοί αυτοί που δεν το σκέπτονται και πολύ για να επιλέξουν.

Πηγή: Dramini.gr

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ
source: λατομεια πηλιου http://www.protothema.gr/economy/article/309557/pos-tha-tsekarete-gia-lathi-to-ekkatharistiko-tou-fap-kai-pos-tha-ta-diorthosete/




ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…