ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ πέτρα πετρα χτισιματος χτισιματος Μπορεί πετρα καρυστου τιμεσ οι τιφόζι επενδυση τοιχου με πετρα να δέχτηκαν με ανακούφιση πλακοστρωση εξωτερικου χωρου τα νέα της απομάκρυνσης του Μάσα και της πρόσληψης του λατομεια διακοσμηση αυλης με πετρα πηλιου Ράικονεν στη θέση του από το 2014 όμως τα πράγματα διακοσμητικες πετρες εσωτερικου χωρου προκατ εκκλησακια τιμες δεν είναι όσο απλά διακοσμητικες πετρες εσωτερικου χωρου δείχνουν σε πρώτη ανάγνωση….”

Τώρα ποιος θα κάνει τον Μάσα; ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ

Μπορεί οι τιφόζι να δέχτηκαν με ανακούφιση τα νέα της απομάκρυνσης του Μάσα και της πρόσληψης του Ράικονεν στη θέση του από το 2014 όμως τα πράγματα δεν είναι όσο απλά δείχνουν σε πρώτη ανάγνωση.

Ο Φελίπε Μάσα αποχωρεί από τη Ferrari μετά από 8 χρόνια. Πολλοί πιθανόν να θυμάστε πόσες φορές έχουμε πει ή γράψει ότι αυτό έπρεπε να συμβεί. Το θέμα όμως δεν είναι να φύγει ο Μάσα, ο οποίος στα καλά του παραλίγο να πάρει τίτλο με τη Ferrari, αλλά να φύγει η «νοοτροπία Μάσα» από την Scuderia. Καλώς ή κακώς στην Ιταλική ομάδα έχουν μάθει να λειτουργούν με οδηγό Νο 1 και οδηγό Νο2. Από το 1996 έως και το 2006 αυτό το ρόλο είχε ο Σουμάχερ, το 2007 ο Ράικονεν, το 2008 – 2009 ο Μάσα και από το 2010 ο Αλόνσο.

Ο ρόλος του δεύτερου οδηγού δεν είναι μόνο να παραχωρεί τη θέση του στον πρώτο. Υιοθετεί το εναλλακτικό set – up, την εναλλακτική στρατηγική, δοκιμάζει πρώτος όσα εξαρτήματα δεν έχει πιστοποιηθεί η αξιοπιστία τους, συμμετέχει σε εξέλιξη και δοκιμές όταν δεν μπορεί ο πρώτος ακολουθώντας το πρόγραμμά του και τελικά βρίσκεται μέσα στη χρονιά να οδηγεί ένα μονοθέσιο διαμορφωμένο όπως θέλει ο πρώτος οδηγός. Η εικόνα όλων των μηχανικών της Ferrari πάνω στο μονοθέσιο του Σουμάχερ ενώ ο Ιρβάιν περιμένει στωικά να τον σπρώξουν μέσα στα πιτ είναι χαρακτηριστική της νοοτροπίας από την οποία διέπεται η Ferrari.

Μέσα στους κόλπους της Βρετανικής ομάδας υπάρχουν δυο αντικρουόμενα στρατόπεδα. Οι «Ιταλοί» με επικεφαλής τον αγωνιστικό διευθυντή Στέφανο Ντομενικάλι και πιλότο τον Αλόνσο και οι «Βρετανοί» με επικεφαλής τον  τεχνικό διευθυντή Πατ Φράι και πιλότο το Ράικονεν.  Το ζήτημα είναι ποιος θα πάρει το πάνω χέρι και κατά την προσωπική μας άποψη θα υπάρξουν πολλές κινήσεις – εντάσεις προς αυτή την κατεύθυνση στο άμεσο μέλλον.

Μιλώντας για τη συνεργασία με το Ράικονεν ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι τόνισε: «Δουλέψαμε με τον Κίμι, 3 χρόνια και δεν είχαμε πρόβλημα. Δεν περιμένουμε βέβαια απ’ αυτόν να αρχίσει τα Ιταλικά ανέκδοτα ή να κάνει το γελωτοποιό. Θεωρώ ότι το ταπεραμέντο του Αλόνσο και το cool ύφος του Ράικονεν θα δέσει.  Όσον αφορά στον τεχνικό τομέα ο Άλισον μας διαβεβαίωσε πως ο Κίμι έχει προοδεύσει σ’ αυτόν τα τελευταία χρόνια».



Ο Τζέιμς Άλισον (σ.σ: στη φωτ με τον Αλόνσο στη Μόντσα) ξεκίνησε φέτος τη χρονιά ως τεχνικός διευθυντής στη Lotus
αλλά πλέον έχει επιστρέψει στη Ferrari όπου δούλευε και στο παρελθόν. Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Ferrari που θα συνυπάρξουν στην ομάδα δυο πρωταθλητές.

Ο Ντομενικάλι προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέει: «Θέλω να καθησυχάσω όσους ανησυχούν μήπως η επιλογή του Κίμι είναι μια κίνηση εναντίον του Αλόνσο. Ο Αλόνσο είναι και θα παραμείνει ένα ισχυρό ατού της ομάδας. Είναι ο πρώτος που χάρηκε με την ενίσχυση της ομάδας καθότι καταλαβαίνει ότι τον συμφέρει να είναι η ομάδα πιο δυνατή».

Θυμίζουμε πως το 2010 ο Ράικονεν απομακρύνθηκε άκομψα από τη Ferrari για να πάρει τη θέση του ο Αλόνσο.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Το ΚΚΕ για τις εξελίξεις σε ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ

Οδηγούν σε συρρίκνωση, μαζικές απολύσεις και πετσόκομμα μισθών, αναφέρει ο Περισσός 

Τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο Περισσός.

Το ΚΚΕ αναφέρει πως παρά τις διαφορές τους, τα σενάρια αυτά οδηγούν σε συρρίκνωση, μαζικές απολύσεις, πετσόκομμα μισθών και προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

«Η αντίσταση σε οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση χρειάζεται να συμβάλλει στον αγώνα για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που θα μπορεί να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων αυτών των βιομηχανιών για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών», τονίζει το ΚΚΕ. ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Μπαρόζο: «Εντυπωσιακές αλλαγές στην Ελλάδα την τελευταία τριετία»

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτ <a href="http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%ελληνική οικονομίαοικονομία, μετά την έναρξη της κρίσης, υπενθύμισε ότι, εκείνη την εποχή, όλοι οι οικονομολόγοι ήταν περίπου βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα αποχωρούσε από την ευρωζώνη – Σουλτς: Η ανεργία των νέων είναι το δυσκολότερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε

Την πεποίθησή του πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξέλθει σταδιακά από την κρίση το 2014, περισσότερο ενωμένη και ισχυρή από ποτέ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτ ροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Στην τελευταία του ομιλία για την «κατάσταση της Ένωσης», πριν από τις ευρω εκλογές του 2014, ο πρόεδρος του εκτελεστικού οργάνου της Ε.Ε ανέπτυξε τις ιδέες του για το μέλλον της Ένωσης και τόνισε πως η Ε.Ε έχει επιτύχει πράγματα που κανείς δεν θα πίστευε μέχρι και πέντε χρόνια πριν και υποστήριξε πως τα μηνύματα που έρχονται τόσο από την Ελλάδα, όσο και τις άλλες αδύναμες οικονομίες δείχνουν ήδη πως η κρίση πλησιάζει στο τέλος της.

 «Την τελευταία πενταετία η Ε.Ε ήταν περισσότερο παρούσα από ποτέ. Όλα αυτά τα χρόνια η ευρώπη πολέμησε για να αντιμετωπίσει την κρίση. Ας αναλογιστούμε το τι κάναμε μαζί. Κινητοποιήσαμε πάνω από 700 δισ. ευρώ για να βοηθήσουμε τις χώρες που πλήττονται ακόμα από την κρίση. Οι περισσότεροι οικονομολόγοι πίστευαν ότι η Ελλάδα θα αποχωρούσε από την ευρωζώνη και πως η ευρωζώνη θα είχε διαλυθεί. Αντίθετα, η Ε.Ε διευρύνθηκε και πλέον αποτελείται από 28 κράτη- μέλη και από 1ης Ιανουαρίου η ίδια η ευρωζώνη θα έχει διευρυνθεί σε 18 μέλη.

Δοκιμάστηκε η αντοχή της Ένωσης αλλά αντιμετωπίζουμε μαζί τις προκλήσεις. Μόνο μαζί ως Ε.Ε μπορούμε να προστατέψουμε τις αξίες μας σε έναν παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον», τόνισε ο πρόεδρος Μπαρόζο απέναντι στους 28 Επιτρόπους, αλλά σε σχετικά μικρό αριθμό βουλευτών, καθώς σε σύνολο 766 ευρωβουλευτών παρόντες ήταν μόλις 120.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτ ροπής αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία από τις χώρες που πλήττονται από την κρίση, υποστηρίζοντας πως τα χειρότερα έχουν περάσει και πως το 2014 θα είναι μια χρονιά ανάπτυξης για την Ε.Ε., αλλά επανέλαβε πως το πρόβλημα της ανεργίας είναι αυτό στο οποίο θα πρέπει να εστιάσει η Ε.Ε., ένα πρόβλημα οικονομικά μη βιώσιμο, πολιτικά απαράδεκτο και κοινωνικά δυσβάσταχτο. «Οι πιο αδύναμες χώρες δανείζονται με χαμηλότατα επιτόκια και τα χρηματιστήρια ανακάμπτουν. Στην Ισπανία αυξήθηκαν οι εξαγωγές περισσότερο από ποτέ. Από το καλοκαίρι του 2012 η Ιρλανδία αναπτύσσεται για τρίτη συνεχή περίοδο. Η Πορτογαλία έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και είναι ήδη σε ανάπτυξη. Η Ελλάδα πραγματοποίησε εντυπωσιακές μεταρρυθμίσεις και πλησιάζει σε πρωτογενές πλεόνασμα. Η Κύπρος εφαρμόζει εξαιρετικά τις μεταρρυθμίσεις. Η ανάπτυξη είναι κοντά για όλη την ευρώπη. Ας μην υπερτιμούμε αλλά ούτε να υποτιμούμε τις εξελίξεις. Χρωστάμε όμως στους 26 εκ ανέργους να κάνουμε πολλά ακόμα» τόνισε ο πρόεδρος Μπαρόζο.
 
Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αναφέρθηκε ακόμα και στα βήματα τα οποία πρέπει να κάνει η Ε.Ε για να προχωρήσει περαιτέρω στην εμβάθυνσή της, υποστηρίζοντας πως η τραπεζική ένωση (σ.σ ζήτημα για το οποίο θα ψηφίσει την Πέμπτη 12 Σεπ Τεμβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) είναι το πρώτο που πρέπει να γίνει. Παράλληλα υποστήριξε πως η ευρώπη πρέπει να αντισταθεί στις λαϊκίστικες φωνές που την καθιστούν υπεύθυνη για την κρίση και υπογράμμισε πως πλανώνται όσοι νομίζουν πως η Ε.Ε θα αποδυναμωθεί για χάρη των εθνικών μικρο πολιτικών επιδιώξεων και επανέλαβε πως τάσσεται υπέρ μιας αληθινής πολιτικής ένωσης.
 
«Πρέπει να θυμίσουμε στους πολίτες ότι η ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει στα στενά εθνικά χαρακώματα Πιστεύουν κάποιοι πώς όσο πιο α δύναμη είναι η ευρώπη τόσο ισχυρότερα είναι τα εθνικά κράτη. Η απάντησή μου είναι πως χρειάζεται μια πιο ισχυρή ευρώπη. Θα πρέπει να αγωνιστούμε για την ευρώπη. Η ευρώπη χρειάζεται περισσότερη ολοκλήρωση. Η πολιτική ένωση είναι απαραίτητη» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος Μπαρόζο τόνισε ακόμα πως δεν είναι υπεύθυνη η Ε.Ε για την κρίση χρέους ή για τη λιτότητα αλλά αντίθετα αυτή που προσπαθεί να βρει τις λύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο το δημόσιο χρέος σε ορισμένα κράτη – μέλη είχε καταστεί μη βιώσιμο πριν αρχίσει η κρίση και πως τα λάθη θα πρέπει να αναζητηθούν στις πολιτικές συγκεκριμένων εθνικών κυβερνήσεων. «Πρέπει να θυμίσουμε σε κάποιους που φοβούνται την Ε.Ε πως δεν είναι μια ξένη δύναμη. Πρέπει να θυμίσουμε σε αυτούς που εθνικοποιούν τις όποιες επιτυχίες και ρίχνουν την ευθύνη κάθε αποτυχίας στην Ε.Ε  πως κάνουν λάθος» δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
 
Μαρτιν Σουλτς: Η ανεργία των νέων είναι το δυσκολότερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς καλωσόρισε τον πρόεδρο της Επιτ ροπής, αναφέρθηκε στην ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων εντός των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε και κάλεσε συγκεκριμένα κράτη – μέλη να μη θέτουν τα στενά εθνικά τους συμφέροντα πάνω από το γενικό συμφέρον της Ε.Ε.
 
Οι αρχηγοί των πολιτικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άσκησαν κριτική στην Ευρωπαϊκή Επιτ ροπή και τόνισαν πως η ευρώπη χρειάζεται νέα κατεύθυνση για να αντιμετωπιστούν οι ευρωφοβικές και οι λαϊκίστικες φωνές που θέτουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ο Ζοζέφ Ντολ επικεφαλής της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος τόνισε πως οι λαϊκιστές απλοποιούν τις ευρωπαϊκές εξελίξεις προσπαθώντας να οδηγήσουν την ευρώπη σε παρακμή με σκοπό να αποκομίσουν μικροπολιτκά οφέλη, ενώ ο Γκι Φερχόφστατ επικεφαλής της Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την ευρώπη αρνήθηκε πως η Ε.Ε ξεπερνά την κρίση και κάλεσε για περισσότερη ενοποίηση της ευρώπης. «Η Ε.Ε βρίσκεται απλώς στο δεύτερο στάδιο της κρίσης. Απουσιάζει ένα πραγματικό σχέδιο για το μέλλον. Υπάρχει όμως η ταχύτερη εναρμόνιση των πολιτικών εντός της Ε.Ε. Οι επόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα είναι μια πολιτική αναμέτρηση ανάμεσα σε δεξιούς και αριστερούς, αλλά ανάμεσα σε ευρωφοβικούς και ευρωπαϊστές » υποστήριξε ο Βέλγος πολιτικός.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ
source: http://www.protothema.gr/car-and-speed/article/310049/tora-poios-tha-kanei-ton-masa/




ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…