ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Ο αρμόδιος δικαστής ενοχλήθηκε από την άρνηση του έκπτωτου προέδρου επενδυση με πετρα να φορέσει στολή φυλακής – Την ίδια ώρα οι κατηγορούμενοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα «Κάτω οι στρατιωτικοί ”κανόνες”»…”

Διεκόπη προσωρινά η δίκη Μόρσι ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ

Ο αρμόδιος δικαστής ενοχλήθηκε από την άρνηση του έκπτωτου προέδρου να φορέσει στολή φυλακής – Την ίδια ώρα οι κατηγορούμενοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα «Κάτω οι στρατιωτικοί ”κανόνες”»

Την προσωρινή διακοπή της δίκης του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και 14 άλλων ανώτερων στελεχών των Α Δελφών Μουσουλμάνων διέταξε σήμερα ο αρμόδιος δικαστής, όταν ενοχλήθηκε από την άρνηση του έκπτωτου προέδρου να φορέσει στολή φυλακής, αλλά και επειδή οι κατηγορούμενοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα «Κάτω οι στρατιωτικοί ”κανόνες”».

Την ίδια ώρα οπαδοί του κ. Μόρσι έχουν συγκεντρωθεί έξω από την Αστυνομική Ακαδημία του Καΐρου, που έχει οριστεί ως χώρος της δίκης.

Ο ανατραπείς ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος κατηγορείται για υποκίνηση στη δολοφονία διαδηλωτών της αντιπολίτευσης, έφθασ ΑστυνομίαΑστυνομίας έξω από το Κάιρο όπου σήμερα επρόκειτο να αρχίσει η δίκη του.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ο Μόρσι μεταφέρθηκε με <a href="http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF ΑστυνομίαΑστυνομίας γύρω στις 05:00 ώρα Γκρίνουιτς.

Ο ισλαμιστής πρώην πρόεδρος κρατείτο μέχρι τώρα σε άγνωστη τοποθεσία.

Ο κ. Μόρσι και οι άλλοι 14 συγκατηγορούμενοί του αντιμετωπίζουν την κατηγορία της υποκίνησης του θανάτου περίπου 10 αντικυβερνητικών διαδηλωτών στα τέλη του 2012.

Εάν κριθούν ένοχοι, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τη θανατική ποινή.

Η δίκη του έκπτωτου προέδρου, ο οποίος ανατράπηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις στις 3 Ιουλίου, ενδέχεται να προκαλέσει νέο κύμα βίας στην Αίγυπτο, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τα μέσα Αυγούστου, όταν η μεταβατική κυβέρνηση κατέσ ΤΕΙλε βίαια τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με εξωτερικη επενδυση τοιχου την ανισότητα μεταξύ των λατομεια πηλιου δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν πετρες για τοιχο Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, πλακες πεζοδρομιου τιμοκαταλογος επενδυση πετρα ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ
source: http://www.protothema.gr/world/article/325238/diekopi-prosorina-i-diki-morsi-/
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…