ΕΠΙΠΛΑ 62χρονος Έλληνας επιχείρησε να μεταφέρει με λεωφορείο του ΚΤΕΛ 19 ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ κιλά λαθραίου καπνού στο Ηράκλειο της Κρήτης προκειμένου να τα διακινήσει σε αγοραστές ΕΠΙΠΛΟ ΒΟΛΟΣ στο Ηράκλειο της Κρήτης…”
Τον έπιασαν με 19 κιλά λαθραίου καπνού ΕΠΙΠΛΑ
62χρονος Έλληνας επιχείρησε να μεταφέρει με λεωφορείο του ΚΤΕΛ 19 κιλά λαθραίου καπνού στο Ηράκλειο της Κρήτης προκειμένου να τα διακινήσει σε αγοραστές στο Ηράκλειο της Κρήτης
Με ασυνόδευτα δέματα που μεταφέρονταν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ γινόταν η παράδοση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίου καπνού σε έναν 62χρονο Έλληνα, ο οποίος είχε αναλάβει να τον διακινήσει σε αγοραστές του Ηρακλείου όπου κατοικεί.
Η χωρίς ενδείξεις χάρτινη κούτα η οποία είχε απομείνει στην αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων του σταθμού λεωφορείων στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, κίνησε τις υποψίες των ανδρών του γραφείου Ασφαλείας του Λιμενικού που έκαναν ελέγχους για διακίνηση ναρκωτικών. Το κουτί τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση, ώστε να εντοπιστεί όποιος πήγαινε να το παραλάβει. Όταν εμφανίστηκε ο 62χρονος παραλήπτης και ζήτησε από το προσωπικό του σταθμού να παραλάβει το δέμα, συνελήφθη.
Μέσα στην κούτα βρέθηκαν 19 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστο καπνό συνολικού βάρους 19 κιλών, χωρίς τα απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα. Η ποσότητα κατασχέθηκε και παραδόθηκε στο τελωνείο Ηρακλείου για τον καταλογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, ενώ ο 62χρονος παραπέμφθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία. Η έρευνα συνεχίζεται για να εντοπιστεί ο αποστολέας του λαθραίου καπνού.
ΕΠΙΠΛΑ ΕΠΙΠΛΑ Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας για τη βία στην Αίγυπτο
Καταγγέλλει την «ακραία πολιτική βία» και ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για τις δολοφονίες από τις δυνάμεις ασφαλείας
Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή μιας ανεξάρτητης έρευνας για τις δολοφονίες από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας, καθώς και για τα βασανιστήρια και τις παραβιάσεις του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και της συνάθροισης.
Η ανατ ροπή από τον στρατό του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο, έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του, προκάλεσε το ξέσπασμα «ακραίας πολιτικής βίας», αναφέρει η οργάνωση στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.
«Μεταξύ της 14ης και 18ης Αυγούστου τουλάχιστον 1.089 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλοί εξαιτίας της χρήσης υπερβολικής και εξαιρετικά δυσανάλογης φονικής βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε ο Πίτερ Σπλίντερ, εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας στη Γενεύη.
Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας δεν κατάφεραν να αποτρέψουν ή να τερματίσουν ένα κύμα διαδογματικών επιθέσεων εναντίον των κοπτών, σύμφωνα με τον Σπλίντερ, ο οποίος αναφέρθηκε σε επιθέσεις εναντίον της μειονότητας αυτής που αποτελεί το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου.
«Το εύρος της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων —περιλαμβανομένων του δικαιώματος στη ζωή, του δικαιώματος σε μια δίκαιη δίκη, του δικαιώματος της μη υποβολής σε βασανιστήρια, του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης και συνάθροισης— απαιτεί μια επείγουσα, αμερόληπτη, ανεξάρτητη και πλήρη έρευνα», υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα της έρευνας θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα.
Τη Δευτέρα η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι επανέλαβε την έκκλησή της για τη διενέργεια μια έρευνας για τις δολοφονίες αυτές, καθώς και το αίτημά της να σταλεί μια ομάδα στην Αίγυπτο για να εκτιμήσει την κατάσταση.
” ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Να εξεταστεί σοβαρά” η πρόταση για έλεγχο στη Συρία
Οι πρόεδροι Ομπάμα, Ολάντ και Κάμερον σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Τρίτη συμφώνησαν στην πρόταση να συζητηθεί και να «εξεταστεί σοβαρά» από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η ρωσική πρόταση η οποία προβλέπει να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, δήλωσε ένας αξιωματούχος στο Λευκό Οίκο.
Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν με τη Ρωσία και την Κίνα «για να εξεταστεί σοβαρά η βιωσιμότητα της ρωσικής πρότασης να τεθούν όλα τα συριακά χημικά όπλα και τα συναφή υλικά υπό τον πλήρη έλεγχο της διεθνούς κοινότητας ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η επαληθεύσιμη και εκτελεστή καταστροφή τους», είπε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Οι συνομιλίες αυτές πρόκειται να αρχίσουν εντός της ημέρας στα Ηνωμένα Έθνη και θα συμπεριλαμβάνουν τη συζήτηση επί ενός σχεδίου απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Η Συρία αποδέχεται την πρόταση για έλεγχο
Θετικά απάντησε η Δαμασκός στη ρωσική πρόταση να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το συριακό χημικό οπλοστάσιο προκειμένου να αποφευχθεί επέμβαση από τις ΗΠΑ.
Ο σύρος υπουργός Εξωτερικών, Ουαλίντ αλ Μουαλέμ, δήλωσε: “Είχαμε έναν πολύ εποικοδομητικό γύρο συζητήσεων με τον υπουργό εξωτερικών ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Σεργκέι Λαβρόφ χθες και μας έκανε μια πρόταση που σχετίζεται με τα χημικά όπλα. Το απόγευμα συμφωνήσαμε με την ρωσική πρωτοβουλία”.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Συρία συναίνεσε στην πρόταση καθώς με τον τρόπο αυτό αδυνατίζουν τα επιχειρήματα για μια αμερικανική επίθεση.
Νωρίτερα, ο Σεργκέι Λαβρόφ γνωστοποίησε ότι η Ρωσία επεξεργάζεται ένα αποτελεσματικό και συγκεκριμένο σχέδιο για την υπαγωγή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο.
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, δεσμεύθηκε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο θα παρουσιαστεί προς τη διεθνή κοινότητα σύντομα και υποστήριξε ότι η πρόταση δεν ήταν αποκλειστικά ρωσική αλλά προέκυψε κατόπιν επαφών με τις ΗΠΑ.
Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του Πούτιν συζήτησε σχετικά με την πρόταση να τεθεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο με τον Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου της G20.
Ο Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει να επιμείνει στην προσπάθειά του και να ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον της Συρίας, παρά το “ναι” της Δαμασκού στην πρόταση της Ρωσίας, διεμήνυσε ο Λευκός Οίκος.
Παράλληλα, η Γερουσία ενδέχεται να μην ψηφίσει αυτή την εβδομάδα για να εγκρίνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας, μετά την πρόσφατη αποδοχή από τη Δαμασκό της ρωσικής πρότασης.
Οι ηγέτες των κοινοβουλευτικών ομάδων φέρονται να επιθυμούν επίσης να εκτιμήσουν την αντίδραση της κοινής γνώμης στο διάγγελμα Ομπάμα, ο οποίος πρόκειται να απευθυνθεί στο αμερικανικό έθνος για το θέμα της Συρίας.
Ψήφισμα στον ΟΗΕ για τη Συρία από τη Γαλλία
Η Γαλλία θα καταθέσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχέδιο απόφασης με στόχο “να καταδικαστεί η σφαγή της ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ 21ης Αυγούστου που διαπράχθηκε από το καθεστώς” και “να ριχτεί φως” στο συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το Γαλλικό σχέδιο απόφασης έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και προβλέπει τον “έλεγχο και την καταστροφή” των συριακών χημικών όπλων.
” ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Η Γαλλία θα προτείνει στους εταίρους της στο Συμβούλιο Ασφαλείας ένα σχέδιο απόφασης βάσει του κεφαλαίου 7″ το οποίο επιτρέπει την προσφυγή στη βία σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων, δήλωσε ο υπουργός.
Η Γαλλία έχει στόχο “να ζητήσει να ριχτεί φως” στο συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων ώστε η Δαμασκός να δεχθεί “να το θέσει υπό (διεθνή) έλεγχο και το πρόγραμμα αυτό να διαλυθεί, επιπλα βολος υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων”, διευκρίνισε.
Ο Φαμπιούς υπογράμμισε ότι η Ρωσία προσφέρει “μια θύρα εξόδου” με την πρότασή της να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το συριακό χημικό οπλοστάσιο, προσθέτοντας ότι η “αποφασιστικότητα” των Δυτικών απέδωσε.
“Πιστεύω ότι ο Πούτιν προσφέρει ίσως στον εαυτό του επιπλα βολος μια θύρα εξόδου επειδή το να μείνει προσκολλημένος σαν βράχος στον Μπασάρ αλ Άσαντ είναι πολύ βαρύ”, τόνισε.
Έκανε επίσης λόγο για μια “μεταστροφή” των Ρώσων η οποία προκαλεί -σύμφωνα με τον ίδιο- ενδιαφέρον, αλλά και επιφυλακτικότητα.
Παράλληλα, ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι η διεθνής πίεση, ιδιαίτερα των ΗΠΑ και της Γαλλίας, “λειτούργησε”.
“Είναι ένα άνοιγμα. Πρέπει να επωφεληθούμε απ’ αυτό και το καθεστώς Άσαντ να απαντήσει επισήμως να δεσμευθεί αυστηρά και (η δέσμευσή του) να εφαρμοστεί γρήγορα”, επισήμανε.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον επιθυμεί η Ρωσία και η Συρία να αποδείξουν ότι η ρωσική πρόταση να τεθούν τα χημικά όπλα της Δαμασκού υπό διεθνή έλεγχο είναι ειλικρινής, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.
Η Βρετανία θα υποστηρίξει οποιαδήποτε “αξιόπιστη” απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα της Συρίας, η οποία θα περιέχει την απειλή για χρήση βίας, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ.
“Θα πρέπει φυσικά να πρόκειται για μια απόφαση βάσει ΕΠΙΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ του κεφαλαίου 7 για να έχει νόημα και αξιοπιστία”, είπε, αναφερόμενος στο κεφάλαιο 7 του Χάρτη του ΟΗΕ που προβλέπει την προσφυγή στη βία αν κριθεί απαραίτητο προκειμένου να γίνει σεβαστή μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Στο Πεκίνο, ο εκπρόσωπος της διπλωματίας της Κίνας Χονγκ Λέι δήλωσε ότι η χώρα του “καλωσορίζει και υποστηρίζει την πρόταση της Ρωσίας για το συριακό χημικό οπλοστάσιο, ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ αφού είναι προς όφελος της άμβλυνσης της έντασης στη Συρία, ΕΠΙΠΛΑ της πολιτικής διευθέτησης του συριακού προβλήματος και προς όφελος της διατήρησης της ειρήνης στη Συρία και στην περιφέρεια“.
Αραβικός Σύνδεσμος
Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της ρωσικής πρότασης και κάλεσε να υπάρξει πολιτική λύση στη σύρραξη.
Διαβάστε:
- Κρίσιμο διάγγελμα Ομπάμα μετά τη ρωσική πρόταση
- Παράθυρο ευκαιρίας για απεμπλοκή από το συριακό χάος
- Ομπάμα: Θετική η πρόταση της Ρωσίας
- Συριακή αντιπολίτευση: “Πολιτικός ελιγμός η ρωσική πρόταση”
- Ανέφικτη η καταστροφή των χημικών της Συρίας…
ΕΠΙΠΛΑ
source: http://www.protothema.gr/greece/article/309636/ton-epiasan-me-19-kila-lathraiou-kapnou/
ΕΠΙΠΛΑ…