ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ 53χρονος, ντετεκτιβ χρεώσεις κάθε φορά που ξέμενε από χρήματα, παντρεμενη απιστια άδειαζε το παγκάρι, παντρεμενη απιστια αφού προηγουμένως… προσκυνούσε με κατάνυξη τις εικόνες…”
Πρώτα προσκυνούσε και μετά… άδειαζε το παγκάρι! ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ
53χρονος, κάθε φορά που ξέμενε από χρήματα, άδειαζε το παγκάρι, αφού προηγουμένως… προσκυνούσε με κατάνυξη τις εικόνες
Τακτικός επισκέπτης ήταν στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Ανάληψη Χερσονήσου Κρήτης ένας 53χρονος, αλλά όχι επειδή ήταν… ευσεβής! Κάθε φορά που ξέμενε από χρήματα, άδειαζε το παγκάρι, αφού προηγουμένως… προσκυνούσε με κατάνυξη τις εικόνες!
Τρεις φορές είχε χτυπήσει μέσα στον Αύγουστο τη συγκεκριμένη εκκλησία ο ιερόσυλος, ώσπου ο εφημέριος αγανάκτησε και αποφάσισε να εγκαταστήσει κλειστό κύκλωμα ασφαλείας με κάμερες ώστε να τον καταγράψει, αν προσπαθούσε να επαναλάβει τη λεηλασία. Και αυτό συνέβη στην τελευταία «επίσκεψή» του που άδειασε το παγκάρι χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι.
Όταν ο ιερέας βρήκε για μια ακόμη φορά το παγκάρι ξεχαρβαλωμένο και το περιεχόμενό του να λείπε, κάλεσε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και είδαν μαζί το οπτικό υλικό στο οποίο φαινόταν καθαρά ο 53χρονος να μπαίνει στην εκκλησία, να κάνει το σταυρό του, να προσκυνά τα εικονίσματα και μετά να πιάνει… «δουλειά» στο παγκάρι! Ο δράστης δεν άργησε να αναγνωριστεί και να συλληφθεί και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Χιώτης: «Η τρόικα πήρε τα λεφτά της Μαρίας!»
Ο Διονύσης Χιώτης βοηθάει ένα κοριτσάκι που έχει ιατρική ανάγκη, αλλά ενημέρωσε πως η τρόικα πήρε τα λεφτά για τη νοσηλεία της στην Αμερική.
Ο Ελληνας τερματοφύλακας ενημέρωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook πως τα νέα για την υγεία της μικρής Μαρίας Μόκα είναι ευχάριστα, αλλά υπάρχει πρόβλημα με τα χρήματα, για τα οποία έγιναν τεράστιες προσπάθειες να συγκεντρωθούν τα τελευταία τρία χρόνια.
Ο Διονύσης Χιώτης έγραψε συγκεκριμένα: «Θέλω να σας ενημερώσω ότι, ενώ τα νέα είναι για την υγεία της μικρής Μαρίας Μόκα είναι ευχαρίστα, δυστυχώς δεν καταφέραμε να πείσουμε την τρόικα ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για την βοήθειά της, ήταν για αυτό τον σκοπό.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ “Να εξεταστεί σοβαρά” η πρόταση για έλεγχο στη Συρία
Οι πρόεδροι Ομπάμα, Ολάντ και Κάμερον σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Τρίτη συμφώνησαν στην πρόταση να συζητηθεί και να «εξεταστεί σοβαρά» από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η ρωσική πρόταση η οποία προβλέπει να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, δήλωσε ένας αξιωματούχος στο Λευκό Οίκο.
Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν με τη Ρωσία και την Κίνα «για να εξεταστεί σοβαρά η βιωσιμότητα της ρωσικής πρότασης να τεθούν όλα τα συριακά χημικά όπλα και τα συναφή υλικά υπό τον πλήρη έλεγχο της διεθνούς κοινότητας ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η επαληθεύσιμη και εκτελεστή καταστροφή τους», είπε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Οι συνομιλίες αυτές πρόκειται να αρχίσουν εντός της ημέρας στα Ηνωμένα Έθνη και θα συμπεριλαμβάνουν τη συζήτηση επί ενός σχεδίου απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Η Συρία αποδέχεται την πρόταση για έλεγχο
Θετικά απάντησε η Δαμασκός στη ρωσική πρόταση να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το συριακό χημικό οπλοστάσιο προκειμένου να αποφευχθεί επέμβαση από τις ΗΠΑ.
Ο σύρος υπουργός Εξωτερικών, Ουαλίντ αλ Μουαλέμ, δήλωσε: “Είχαμε έναν πολύ εποικοδομητικό γύρο συζητήσεων με τον υπουργό εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χθες και μας έκανε μια πρόταση που σχετίζεται με τα χημικά όπλα. Το απόγευμα συμφωνήσαμε με την ρωσική πρωτοβουλία”.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Συρία συναίνεσε στην πρόταση καθώς με τον τρόπο αυτό αδυνατίζουν τα επιχειρήματα για μια αμερικανική επίθεση.
Νωρίτερα, ο Σεργκέι Λαβρόφ γνωστοποίησε ότι η Ρωσία επεξεργάζεται ένα αποτελεσματικό και συγκεκριμένο σχέδιο για την υπαγωγή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο.
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, δεσμεύθηκε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο θα παρουσιαστεί προς τη διεθνή κοινότητα σύντομα και υποστήριξε ότι η πρόταση δεν ήταν αποκλειστικά ρωσική αλλά προέκυψε κατόπιν επαφών με τις ΗΠΑ.
Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του Πούτιν συζήτησε σχετικά με την πρόταση να τεθεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο με τον Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου της G20.
Ο Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει να επιμείνει στην προσπάθειά του και να ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον της Συρίας, παρά το “ναι” της Δαμασκού στην πρόταση της Ρωσίας, διεμήνυσε ο Λευκός Οίκος.
Παράλληλα, η Γερουσία ενδέχεται να μην ψηφίσει αυτή την εβδομάδα για να εγκρίνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας, μετά την πρόσφατη αποδοχή από τη Δαμασκό της ρωσικής πρότασης.
Οι ηγέτες των κοινοβουλευτικών ομάδων φέρονται να επιθυμούν επίσης να εκτιμήσουν την αντίδραση της κοινής γνώμης στο διάγγελμα Ομπάμα, ο οποίος πρόκειται να απευθυνθεί στο αμερικανικό έθνος για το θέμα της Συρίας.
Ψήφισμα στον ΟΗΕ για τη Συρία από τη Γαλλία
Η Γαλλία θα καταθέσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχέδιο απόφασης με στόχο “να καταδικαστεί η σφαγή της 21ης Αυγούστου που διαπράχθηκε από το καθεστώς” και “να ριχτεί φως” στο συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το Γαλλικό σχέδιο απόφασης έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και προβλέπει τον “έλεγχο και την καταστροφή” των συριακών χημικών όπλων.
“Η Γαλλία θα προτείνει στους εταίρους της στο Συμβούλιο Ασφαλείας ένα σχέδιο απόφασης βάσει του κεφαλαίου 7″ το οποίο επιτρέπει την προσφυγή στη βία σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων, δήλωσε ο υπουργός.
Η Γαλλία έχει στόχο “να ζητήσει να ριχτεί φως” στο συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων ώστε η Δαμασκός να δεχθεί “να το θέσει υπό (διεθνή) έλεγχο και το πρόγραμμα αυτό να διαλυθεί, τιμες ντετεκτιβ υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων”, διευκρίνισε.
Ο Φαμπιούς υπογράμμισε ότι η Ρωσία προσφέρει “μια θύρα εξόδου” με την πρότασή της να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το συριακό χημικό οπλοστάσιο, προσθέτοντας ότι η “αποφασιστικότητα” των Δυτικών απέδωσε.
“Πιστεύω ότι ο Πούτιν προσφέρει ίσως στον εαυτό του μια θύρα εξόδου επειδή το να μείνει προσκολλημένος σαν βράχος στον Μπασάρ αλ Άσαντ είναι πολύ βαρύ”, τόνισε.
Έκανε επίσης λόγο για μια “μεταστροφή” των Ρώσων η οποία προκαλεί -σύμφωνα με τον ίδιο- ενδιαφέρον, αλλά και επιφυλακτικότητα.
Παράλληλα, ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι η διεθνής πίεση, ιδιαίτερα των ΗΠΑ και της Γαλλίας, “λειτούργησε”.
“Είναι ένα άνοιγμα. Πρέπει να επωφεληθούμε απ’ αυτό και το καθεστώς Άσαντ να απαντήσει επισήμως να δεσμευθεί αυστηρά και (η δέσμευσή του) να εφαρμοστεί γρήγορα”, επισήμανε.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον επιθυμεί η Ρωσία και η Συρία να αποδείξουν ότι η ρωσική πρόταση να τεθούν τα χημικά όπλα της Δαμασκού υπό διεθνή έλεγχο είναι ειλικρινής, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.
Η Βρετανία θα υποστηρίξει οποιαδήποτε “αξιόπιστη” απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα της Συρίας, η οποία θα περιέχει την απειλή για χρήση βίας, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ.
“Θα πρέπει φυσικά να πρόκειται για ντετεκτιβ τιμες λαρισα μια απόφαση βάσει του κεφαλαίου 7 για να έχει νόημα και αξιοπιστία”, είπε, αναφερόμενος στο κεφάλαιο 7 του Χάρτη του ΟΗΕ που προβλέπει την προσφυγή στη βία αν κριθεί απαραίτητο προκειμένου να γίνει σεβαστή μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Στο Πεκίνο, ο εκπρόσωπος της διπλωματίας της Κίνας Χονγκ Λέι δήλωσε ότι η χώρα του “καλωσορίζει και υποστηρίζει την πρόταση της Ρωσίας για το συριακό χημικό οπλοστάσιο, παντρεμενη απιστια αφού είναι προς όφελος της άμβλυνσης της έντασης στη Συρία, ιδιωτικοσ detective της πολιτικής διευθέτησης του συριακού προβλήματος και προς όφελος της διατήρησης της ειρήνης στη Συρία και στην περιφέρεια“.
Αραβικός Σύνδεσμος
Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της ρωσικής πρότασης και κάλεσε να υπάρξει πολιτική λύση στη σύρραξη.
Διαβάστε:
- Κρίσιμο διάγγελμα Ομπάμα μετά τη ρωσική πρόταση
- Παράθυρο ευκαιρίας για απεμπλοκή από το συριακό χάος
- Ομπάμα: Θετική η πρόταση της Ρωσίας
- Συριακή αντιπολίτευση: “Πολιτικός ελιγμός η ρωσική πρόταση”
- Ανέφικτη η καταστροφή των χημικών της Συρίας…
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ
source: http://www.protothema.gr/greece/article/314380/prota-proskunouse-kai-meta-adeiaze-to-pagari/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…