ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Ειδήσεις, ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ επικαιρότητα και τα τελευταία νέα της Ελλάδας και του Κόσμου απο το Nooz.gr. Οικονομία, ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΣΙΑΡΡΑΣ Επιχειρήσεις και Χρηματιστήριο.”

Γαλλία: Προσφυγές κατά του Pradaxa μετά από θανάτους ασθενών
ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ
Οι οικογένειες τεσσάρων ηλικιωμένων προσώπων στη Γαλλία, τα οποία απεβίωσαν στις αρχές του 2013 και έπαιρναν το αντιπηκτικό φάρμακο νέας γενιάς Pradaxa, αποφάσισαν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη εναντίον του γερμανικού εργαστηρίου Boehringer Ingelheim που διαθέ ΤΕΙ το φάρμακο στην αγορά, ανακοίνωσε ο δικηγόρος τους.

Οι μηνυτές έχουν επίσης στόχο την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των Φαρμάκων και των Προϊόντων Αίματος (ANSM, πρώην AFSSAPS), η οποία κατηγορείται κυρίως ότι παρέβλεψε τις αρχές της προ φύλαξης και της πρόληψης, διευκρίνισε ο δικηγόρος Φιλίπ Κουρτουά, ο οποίος τόνισε πάντως ότι δεν πρέπει “να σταματήσει κανείς τη θεραπεία του χωρίς ιατρική συμ Βουλή“.

Ηλικίας από 78 ως 84 ετών και προερχόμενοι από τις περιοχές της Λίλλης (βόρεια Γαλλία), του Στρασβούργου (βορειοανατολική), του Παρισιού και της Γκρενόμπλ (κεντροανατολική Γαλλία), οι άνθρωποι αυτοί απεβίωσαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 και έπαιρναν όλοι το φάρμακο αυτό, πρόσθεσε ο Κουρτουά πριν από μια συνέντευξη Τύπου που θα δώσει σήμερα το πρωί στο Παρίσι μαζί με συγγενείς των ασθενών που υπέκυψαν.

Οι μηνύσεις αυτές για ανθρωποκτονία εξ αμελείας γίνονται λιγότερο από ένα μήνα ύστερα από μια προειδοποίηση της ANSM γι’ αυτή την καινούρια κατηγορία αντιπηκτικών που εμφανίσθηκαν το 2008, χορηγούνται για την πρόληψη εγκεφαλικών αγγειακών επεισοδίων, κυρίως έπειτα από επεμβάσεις στο ισχίο ή το γόνατο ή σε ανθρώπους που πάσχουν από κολπική μαρμαρυγή, μια διαταραχή του καρδιακού ρυθμού.

Σε επιστολή της προς τους επαγγελματίες της υγείας, την οποία το εργαστήριο Boehringer Ingelheim ανέβασε στον Γαλλικό ιστότοπό του, η ANSM προειδοποιεί ότι “τα μείζονα αιμορραγικά περιστατικά, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ περιλαμβανομένων αυτών που επέφεραν το μοιραίο, ΕΠΙΠΛΟ ΒΟΛΟΣ δεν αφορούν μόνο” μια παλιότερη κατηγορία αντιπηκτικών, τους ανταγωνιστές της βιταμίνης Κ (AVK), αλλά επίσης τα εν λόγω αντιπηκτικά νέας γενιάς.

Αυτοί που τα συνταγογραφούν “δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τους αιμορραγικούς κινδύνους “, σύμφωνα με την ANSM.

Ο κίνδυνος αιμορραγίας από το Pradaxa και τα άλλα αντιπηκτικά νέας γενιάς δεν είναι μεγαλύτερος από τον κίνδυνο που δημιουργουν οι AVK, “εκτός από την περίπτωση των ηλικιωμένων προσώπων”, εξηγεί ο δικηγόρος Φιλίπ Κουρτουά. “Δεν θα έπρεπε να τους δίνουν Pradaxa”, επιμένει.

Οι ηλικιωμένοι “εκπροσωπούνται ελάχιστα στις μελέτες
, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ενώ αυτοί είναι οι πιο εκτεθειμένοι”.

Σύμφωνα με την προσφυγή, το μόριο “δεν μελετήθηκε επαρκώς, ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΛΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους πιο εύθραυστους ασθενείς”.

ΕΠΙΠΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ «Απόψεις του Στουρνάρα τα περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», λέει ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Ιδιαίτερη αιχμηρή η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό

Σε δύο διατάξεις περιορίζονται οι ενστάσεις των δικηγόρων αναφορικά με τον νέο Κώδικα που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτ ροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από το τρίτο θερινό τμήμα του κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας οι ε< δικηγόροδικηγόρο< δικηγόροδικηγόρους του Δημόσιου τομέα) και σε εκείνη που καθορίζει τα ποσοστά εισφορών στα διπλότυπα γραμμάτια είσπραξης στα Δικαστήρια.

Πέραν αυτών, ιδιαίτερη αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι: «Ο κ. Στουρνάρας δεν ζητα την απελευθέρωση του επαγγέλματος λόγω τρόικας. Τα ίδια έλεγε και πριν 25 χρόνια. Υπάρχουν όλα αυτά στις εκθέσεις του ΙΟΒΕ. Δεν είναι λοιπόν απόψεις της τρόικας αλλά εσωτερικών συμφερόντων και απόψεων» και πρόσθεσε «πολλοί χρησιμοποιούν την καραμέλα για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Όμως με όσα μέτρα έχουν ληφθεί το επάγγελμα κλείνει. Δεν ανοίγει».

Ο πρόεδρος μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίζει την ομιλίας του σύμφωνα με τα οποία:

Το 2010 εισήλθαν στον ΔΣΑ 1.005 νέα μέλη και εξήλθαν 642. Το 2011, εισήλθαν 1.049 και έφυγαν 642 ενώ το 2012 μπήκαν 850 και εξήλθαν 721. Από τους 850 μάλιστα μόλις οι 255 έμειναν τελικά ενεργά μέλη του δικηγορικού κλάδου.

Εξίσου, αποκαλυπτικά είναι τα νούμερα για τις παραστάσεις των δικηγόρων καθώς και για τις συνάψεις συμβολαίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Αδαμόπουλου: το 2011 δόθηκαν 1.056.000 παραστάσεις και το 2012 9 δικηγόροδικηγόροι δεν είχαν καμία παράσταση ενώ πάνω από 50 πα δικηγόροδικηγόροι (1/20 του συνόλου). ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters

Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.

Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.

Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.

Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».

Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ
source: http://www.nooz.gr/science/gallia-prosfuges-kata-tou-pradaxa-meta-apo-8anatous-as8enon




ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ…