ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Στις πετρα στον τοιχο διερευνητικές επαφές με την Άγκυρα αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών – Χαρακτήρισε τεχνητη πετρα τιμες προτεραιότητα την επανέναρξη των συζητήσεων με αγκωναρια πετρα καρυστου τιμη παλετας την επένδυση τοίχου με πέτρα Αίγυπτο για τον καθορισμό επενδυσεις εξωτερικων πετρα στον τοιχο τοιχων θαλασσίων ζωνών – πετρες για τοιχο Για την Συρία Επενδυση Καρυστου ο κ. Βενιζέλος προέβλεψε ότι θα υπάρξει εξωτερικη επενδυση τοιχου λύση χωρίς…”

Βενιζέλος: Με την Τουρκία συζητούμε για υφαλοκρηπίδα και θαλάσσια ζώνη ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ

Στις διερευνητικές επαφές με την Άγκυρα αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών – Χαρακτήρισε προτεραιότητα την επανέναρξη των συζητήσεων με την Αίγυπτο για τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών – Για την Συρία ο κ. Βενιζέλος προέβλεψε ότι θα υπάρξει λύση χωρίς πόλεμ ΕλλάδαΕλλάδας για την κρίση στην Συρία ανέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στην επιτ ροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής επισημαίνοντας δε οι πρόσφατες πρωτοβουλίες Ρωσίας – ΗΠΑ και καθεστώτος Ασαντ μπορούν να «ευδοκιμήσουν, εφόσον υπάρχει διάθεση εκτόνωσης».

Σημείωσε δε ότι το υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη στήσει δίκτυο για την προστασία των ελληνορθόδοξων της Συρίας οι οποίοι ανέρχονται σε 1.500 άτομα τονίζοντας ότι «εάν χρειαστεί θα μεταφερθούν άμεσα στην Ελλάδα». Πρόσθεσε πως σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία καταρτίστηκε σχέδιο για την αντιμετώπιση του κύματος προσφύγων και συμπλήρωσε ότι «έχουμε ζητήσει από τους αρμόδιους ευρωπαίους Επιτρόπους να χρηματοδοτήσουν τις δράσεις μας για θέματα μετανάστευσης και υγείας».

Πιο αναλυτικά ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η Ρωσία αντέδρασε «ακαριαία» μετά το «παράθυρο» για λύση χωρίς στρατιωτική επίθεση που άφησε ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών Τζόν Κέρι όπως «άμεση» χαρακτήρισε και την αντίδραση του Σύρου προέδρου για παράδοση του χημικού του οπλοστασίου.

Όπως εξήγησε στα μέλη της επιτ ροπής εξωτερικών υποθέσεων ο κ. Βενιζέλος: «Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ δεν έχουν εντολή να εντοπίσουν το δράστη, ποίος δηλαδή χρησιμοποίησε τα χημικά,  μπορούν όμως να αναλύσουν την ποιότητα του χημικού και γνωρίζουμε ποιος έχει τι».

Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η Τουρκία αναπτύσσει έντονη «διπλωματική δράση» για το θέμα της Συρίας «φιλοξενώντας» τις δυνάμεις τις αντιπολίτευσης και υποστηρίζοντας την στρατι ΕλλάδαΕλλάδας χαρακτηρίζεται από δύο σημεία:

-   Απερίφραστη και καθαρή καταδίκη της χρήσης χημικών όπλων και κάθε απόπειρας να εμποδιστεί το έργο των εμπειρογνωμόνων ΟΗΕ. Να υπάρξει σαφής απάντηση της διεθνούς κοινότητας για την αποτ ροπή χρήσης χημικών όπλων

-    Σε κάθε περίπτωση να διασφαλιστεί η πολιτική διαδικασία. Λύση μόνο μέσω Γενεύης 2 και ολοκληρωμένο σχέδιο με την συμμετοχή της διεθνούς κοινότητας (χώρες του κόλπου, Αιγύπτου, Ρωσίας, Ιραν) για βιώσιμη λύση».

Τόνισε δε ότι το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών που πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους διατύπωση την κοινή θέση που είναι ίδια με τις θέσεις που είχε διατυπώσει η Ελλάδα. Πέραν αυτού σημείωσε ότι κατά το άτυπο συμβούλιο η ανάλυση του κ. Κέρι εξηγούσε ότι «Στην αραβική αντίληψη το μεγάλο θέμα δεν είναι η Συρία αλλά η σύγκρουση στην Μέση Ανατολή, σύγκρουση Ισραήλ με Παλαιστινίους και η ειρηνευτική διαδικασία. Υπάρχει πλήρες σχεδιο Ασφάλειας εκ μέρους των ΗΠΑ και αναπτυξιακό σχέδιο και για την Ελλάδα».

Πέραν των παραπάνω, ο κ. Βενιζέλος απαντώντ ΕλλάδαΕλλάδας αναφέρει ότι η λύση στην Συρ κόμμακόμματα της αντιπολίτευσης να μην
διαστρεβλώνουν τις δηλώσεις του επισημαίνοντας ότι ουδέποτε το υπουργείο
Εξωτερικών ζήτησε στρατιωτική επέμβαση.

Ειδικότερα, είπε ότι «η πρώτη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στις
26.8 αφορούσε το περιστατικό άσκησης βίας κατά της ομάδας
εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ και το καταδικάσαμε. Ουδέποτε η Ελλάδα
αναφέρθηκε σε στρατιωτική επέμβαση και ουδέποτε κατονόμασε δράστη.
Καταδίκασε την χρήση χημικών. Η Ελλάδα ζήτησε και ζητά αυστηρή καταδίκη
της χρήσης χημικών όπλων . Θεωρεί ότι στρατιωτική λύση δεν υπάρχει στην
Συρία και ζητά πολιτική λύση μέσω Γενεύης 2. Που είδε ο οποιοσδήποτε
βουλευτής οποιαδήποτε καταδίκη δράστη από το ΥΠΕΞ. Έχω δει ανακοίνωση
παλαιότερη του ΣΥΡΙΖΑ για πλήρη καταδίκη Ασαντ και στήριξη της
αντιπολίτευσης…».

Πρόσθεσε δε ότι «Έχω απαντήσει ρητώς, ότι δεν έχει τεθεί στην Ελλάδα ζήτημα παροχής διευκολύνσεων ή συμμετοχής σε επιθέσεις».

Τέλος επανέλαβε ότι τα τρία σημαντικά και κρίσιμα ζητήματα του υπουργείου είναι:

-   «Συμφωνήσαμε με τον Αιγύπτιο ομόλογό μου την επανέναρξη των διμερών
επαφών για καθορισμό θαλάσσιων ζωνών στην ανατολική μεσόγειο στο πλαίσιο
του δίκαιου στης <a href="http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF ΕλλάδαΕλλάδας
Κύπρου Αιγύπτου

-  Ο 55ος γύρος συζητήσεων με Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίο και ενδεχομένως για την ΑΟΖ

-  Σε αυτά εντάσσεται και η θέση που διατύπωσα στον κ. Νίμιτς ότι η
Ελλάδα στηρίζει την ευρωατλαντική προοπτική των Σκοπίων εφόσον γίνονται
σεβαστοί οι διεθνείς κανόνες και τηρούνται οι όροι της ενδιάμεσης
συμφωνίας. Είναι δεδομένο ότι  κάθε ενέργεια αλυτρωτισμού είναι εχθρική
και αντιπαραγωγική ενέργεια.

Επανέναρξη συζητήσεων με Αίγυπτο για θαλάσσιες ζώνες

Πάντως, υποστήριξε ότι η Συρία δεν ανή ΕλλάδαΕλλάδας. Απεναντίας, βασική προτεραιότητα για την χώρα είναι η Αίγυπτος και η επανέναρξη των συζητήσεων για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών.Οο κ. Βενιζέλος είπε ότι «Στην τελευταία περίοδο πριν την αλλαγή στην Αίγυπτο υπήρχε αμηχανία και οπισθοδρόμηση στις σχέσεις μας κυρίως στα θαλάσσια σύνορα» πρόσθεσε όμως ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κάιρο συμφώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του «να ξεκινήσουν πάλι οι συνομιλίες σε διμερές επίπεδο για να καθοριστούν τα συγκεκριμένα ζητήματα. Εως τότε ισχύει το κριτήριο της μέσης γραμμής. Πέραν τωνν διμερών σχέσεων είμαστε έτοιμοι για τριμερή συνεργασία <a href ΕλλάδαΕλλάδας – Αιγύπτου».

Ο 55ος γύρος συνομιλιών με την Τουρκία

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο κ. Βενιζέλος είπε ότι την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε ο 55ος γύρος συνομιλιών (από το 2002 εως σήμερα) με την Τουρκία για θέματα θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και επισήμανε ότι «Η θέση μας είναι σαφής: συζητούμε – να το καταστήσω καθαρό – συζητούμε για το Αιγαίο και για Ανατολική Μεσόγειο για υφαλοκρηπίδα και θαλάσσια ζώνη»

Νέα συνάντηση με Νίμιτς στο τέλος Σεπ Τεμβρίου

Τέλος, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον κ. Μάθιου Νίμιτς για το Σκοπιανό ενώ πρόσθεσε ότι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την τελευταία εβδομάδα του Σεπ Τεμβρίου στην Νέα Υόρκη. Ειδικόετρα, είπε ότι «Συναντήθηκα την Δευτέρα με τον ειδικό εκπρόσωπο Μάθιου Νίμιτς που διατύπωσε μια τελευταία εκδοχή των προτάσεών του. Εξέφρασα την ευγνωμοσύνη για τις προσπάθειας που καταβάλλονται. Οι θέσεις μας με εθνική συναίνεση είναι ότι αποδεχόμαστε γεωγραφικό προσδιορισμό… θέλουμε μια λύση – έργκα όμνες – ένα όνομα για κάθε χρήση ώστε να υπάρξει τελική λύση και όχι αλα κάρτ. Πιστεύω ότι η σαφήνεια με την οποία τοποθετηθήκαμε θα βοηθήσει τον κ. Νίμιτς στις επόμενες συναντήσεις του». Σημείωσε δε ότι επαφές για το Σκοπιανό είχε και με αξιωματούχους της αλβανικής κυβέρνησης.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
Oλα όσα γν<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone

Στις 8 το βράδυ η Apple<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της Κίνας

Σε λίγες ώρες στις 8 το βράδυ για την Ελλάδα- η Apple<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της Κ<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone 5S και 5C, όπως εικάζεται ότι θα ονομαστεί το «φτηνό» μοντέλο, θα παρουσιαστεί και η αναβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για τις φορητές συσκευές της Apple, το iOS 7, αλλά και κάποια ανανεωμένα iPods.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτ<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhoneinCanada φαίνεται το κου<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone, όπου διακρίνεται ένας μεταλλικός δακτύλιος – κάτι σαν μικροσκοπική κάμερα – μέσα στο κλασικό κεντρικό πλήκτρο. Η αλλαγή αυτή θεωρείται ότι φέρνει την ενσωμάτωση βιομετρικού αισθητήρα, μέσω του οποίου θα αναγνωρίζεται το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη και έτσι θα είναι περισσότερο αποτελεσματικό το κλείδωμα της συσκευής.

Ο γνωστός πια «πονοκέφαλος», για την πάντα μυστικοπαθή εταιρεία από το Κουπερτίνο, Αυστραλός Sonny Dickson, δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία με όλο το υποσύστημα του επανασχεδιασμένου κεντρικού πλήκτρου, στην οποία διακρίνεται καλύτερα η θεωρούμενη από τους περισσότερους μικροκάμερα, σημειώνοντας πάντως ότι αυτή και μόνο η αλλαγή δεν επιβεβαιώνει ότι την ύπαρξη του αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Σε άλλη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο macrumors.com, υποτίθεται ότι εικονίζεται η πί<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone 5S και φαίνεται η αλλαγή στο φλας, το οποίο πλέον θα είναι διπλό LED. Φήμες θέλουν σημαντικά βελτιωμένο και τον φωτογρα<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone. Σύμφωνα μάλιστα με κάποια αναφορά, ίσως η Apple έχει χρησιμοποιήσει τον 13άρι αισθητήρα της Sony για την αναβαθμισμένη κάμερα του 5S.

<iframe src="//www. YouTube.com/embed/Q3rwLUhGqq4?rel=0″ allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”315″ width=”420″>

Σίγουρα ταχύτερος θα είναι <a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone. H ανανεωμένη
εκδοχή της best seller συσκευής της Apple θα ενσωματώνει το τσιπ A7, με 1
Gb RAM και θα είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις των 16, 32 και 64 Gb. Η οθόνη
είναι μάλλον βέβαιο ότι θα παραμείνει στις 4 ίντσες, παρά το γεγονός
ότι σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Apple
πιεζόμενη από τον ανταγωνισμ<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhones με οθόνη 6
ιντσών. Πιθανότατα, πάντως, μεγαλύτερης χωρητικότητας θα είναι η
μπαταρία του νέου μοντέλου, σε μια προσπάθεια της Apple να απαντήσει σε
ένα από τα συχνότερα αιτήματα των πελατών της.

Εκτος από τις γνωστές επιλογέ<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone 5S εικάζεται ότι θα είναι πλέον διαθέσιμο και σε χρυσό-σαμπανιζέ.

Οσον
<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone 5C, αυτό λέγεται ότι θα έχει πλαστικό
κέλυφος, σε διάφορα χρώματα, όπως και τα νέα iPods. Ισως να ενσωματώνει
τον επεξεργαστή του 5 (Α6), να έχει κάμερα με αισθητήρα 8 Megapixel και
να είναι διαθέσιμο και σε έκδοση χωρητικότητας 8 Gb. Υπολο<a href="http://www.%20AppleApple.com/gr/iphone/”>iPhone θα κοστίζει κάπου ανάμεσα στα 400 και 500 δολάρια.

Τέλος,
το επίσης ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα για τις φορητές συσκευές της
Apple, το οποίο είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο πρόσφατο συνέδριο
προγραμματιστών της εταιρείας, θα φέρει διάφορες ουσιαστικές και
σχεδιαστικές βελτιώσεις, θυμίζοντας περισσότερα – σύμφωνα με κάποιες
κακές γλώσσες – το ανταγωνιστικό Android της Google.

<iframe src="//www. YouTube.com/embed/C-_ImY_Bcwg?rel=0″ allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”315″ width=”420″>

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ
source: http://www.protothema.gr/politics/article/309694/venizelos-me-tin-tourkia-suzitoume-gia-ufalokripida-kai-thalassia-zoni/




ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…