ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Θα εξαιρείται μόνο η κύρια πετρα στον τοιχο κατοικία των μακροχρόνια ανέργων ή των ανέργων που επιδοτούνται για περισσότερο από 6 μήνες, φυσικες πετρες επενδυσης έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 12 χιλιάδες ευρω, τεχνητη πετρα εξωτερικου χωρου επένδυση με πέτρα τιμες χτισιμο με πετρα εξωτερικη διακοσμηση σπιτιου τσιμεντοπλακες με πετρα ενώ προϋποθέσεις θα μπουν και σε οτι αφορά την τιμή ζώνης του ακινήτου αλλά και…”
Ελάχιστες οι εξαιρέσεις από τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ VIDEO
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Η ώρα των εισαγγελέων στη δίκη Τσοχατζόπουλου
Τι έχουν αναφέρει οι ίδιοι για το «ποιόν» των κατηγορουμένων – Το «λερωμένο χρήμα», η «δίκη διαφθοράς πρώην κρατικού αξιωματούχου» και «οι κατηγορούμενοι με σταθερή ροπή προς το έγκλημα»
Η ώρα των εισαγγελέων στη δίκη για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» με φερόμενο ως πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλου, έφθασε. Η κ. Γεωργία Αδειλίνη εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα αγορεύσει πρώτη στο δικαστήριο επί της ενοχής ή μη των 19 συνολικά κατηγορουμένων. Βέβαιη θεωρείται και η αγόρευση του αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας -συνολικά 45 συνεδριάσεις – κάθε άλλο παρά «ανενεργός» έμεινε.
Οι δυο εισαγγελείς στις αγορεύσεις, εκτός από τον βασικό «πυρήνα» των προτάσεων που θα καταθέσουν στο δικαστήριο – δηλαδή επί της ενοχής ή μη των 19 κατηγορουμένων σε σχέση με την κατηγορία που αντιμετωπίζουν (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) – αναμένεται να αναπτύξουν και τις πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις της όλης υπόθεσης, δεδομένης της ιδιότητας του Άκη Τσοχατζόπουλου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών. Μέσα από τις αγορεύσεις τους θα «ξετυλίξουν» το κουβάρι της πολύπλοκης αυτής υπόθεσης, παραθέτοντας τη δικανική τους πεποίθηση, όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.
Στο πνεύμα αυτό, αναμενόμενη θεωρείται και η «σκιαγράφηση» των προσωπικοτήτων αλλά και την κινήτρων των κατηγορουμένων από την κ. Αδειλίνη και και τον κ. Παναγιωτόπουλο, κάτι που αμφότεροι έπρατταν στο ακροατήριο με κάθε ευκαιρία, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, προκαλώντας συνήθως την αντίδραση βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση και κυρίως του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Τα λόγια των εισαγγελέων
«Ως άτομα με σταθερή ροπή προς το έγκλημα που έδρασαν με ανήθικο τρόπο» είχε χαρακτηρίσει ο κ. Παναγιωτόπουλος τον περασμένο Απρίλιο με την έναρξη της δίκης, μερίδα των κατηγορουμένων υποστηρίζοντας ότι προχώρησαν στη σύσταση εταιρειών για να αποκρύψουν «τα παρανόμως κτηθέντα» από τον πρώην υπουργό! Με την τοποθέτησή του αυτή ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας, αν και επανέλαβε τα όσα αναφέρονται σχετικά στο παραπεμπτικό βούλευμα για τους 19 κατηγορούμενους, είχε προκαλέσει την αντίδραση του συνόλου των υπερασπιστών των κατηγορουμένων, οι οποίοι έκαναν λόγο για μεροληψία του εισαγγελέα. Τόσο, ο κ. Παναγιωτόπουλος όσο και η κ. Αδειλίνη είχαν ζητήσει από το δικαστήριο την απόρριψη του συνόλου των ενστάσεων και αιτημάτων που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών και το αίτημα που υπέβαλλε κατ’ επανάληψη η υπεράσπιση του πρώην υπουργού για κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ.
Από την πλευρά της, η κ. Αδειλίνη μεσούσης της αποδεικτικής διαδικασίας και ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε αποχωρήσει από το δικαστήριο εκφράζοντας την αντίδρασή του για την μη κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ, είχε κάνει λόγο για δίκη διαφθοράς πρώην κρατικού αξιωματούχου που υπηρέτησε επί μακρόν το Ελληνικό Δημόσιο. Η εισαγγελέας είχε καλέσει τον Άκη Τζοχατζόπουλο να επιστρέψει στο δικαστήριο και να δει όπως είχε πει, «παλικαρίσια» αυτή τη δίκη, να σταθεί απέναντι στους δικαστές και να αντικρούσει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.
Μάλιστα, εισαγγελέας είχε επικαλεστεί, τότε, και τον Αθηναίο φιλόσοφο, Σωκράτη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε βέβαια να απαιτούμε από όλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Σωκράτη που έμεινε και παρακολούθησε τους κατηγόρους του και όλη τη δίκη, έστω κι αν στο τέλος ήπιε το κώνειο». Πάντως, η αναφορά αυτή της εισαγγελέως στον Αθηναίο φιλόσοφο και στην κατάληξη που είχε, δέχθηκε πολλές ερμηνείες και από κάποιους παραλληλίστηκε ακόμη και με την τελική αντιμετώπιση που μπορεί να επιφυλάσσει το δικαστήριο αν όχι σε όλους αλλά σε μερίδα, εκ των 19 κατηγορυμένων.
Ανάλογη τοποθέτηση έκανε στη δίκη και ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είχε τονίσει πως ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός πρέπει να παραμείνει στο ακροατήριο, να παρακολουθεί τη διαδικασία «έστω και αν βάλει στα αυτιά του ωτοασπίδες ή λύνει σταυρόλεξα». «Εδώ θα βγει η απόφαση. Ούτε στα Κανάλια, ούτε στη Βουλή ούτε πουθενά αλλού», είχε αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος. Ο ίδιος μάλιστα είχε αναφερθεί στο «παρασυμπαθητικό σύστημα» των κατηγορουμένων που πρέπει να συνηθίσει να «ακούει την κατηγορία»….
Οι Θερμοπύλες και το «αμαρτωλό» χρήμα
«Ζούμε την οικονομική κατάρρευση και την κρίση των θεσμών. Η αναστήλωση των θεσμών γίνεται όμως μόνον με την προστασία και τον απόλυτο σεβασμό τους. Είμαστε προσηλωμένοι στο Σύνταγμα και τους νόμους. Δεν αναζητούμε εξιλαστήρια θύματα. Είμαστε εδώ για να φυλάμε Θερμοπύλες», είχε αναφέρει η εισαγγελέας της έδρας απαντώντας στις αιτιάσεις της υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, τον περασμένο Μάιο, περί «περιρρέουσας ατμόσφαιρας» που απαιτεί – όπως υποστηρίχθηκε – καταδίκες.
«Ο εισαγγελέας έχει κλειστά τα αυτιά του σε όποιες περιρρέουσες ατμόσφαιρες» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Παναγιωτόπουλος και συμπλήρωσε: «Έχει την υποχρέωση να αναζητήσει την αληθή των πραγμάτων κατάσταση, να αναζητήσει όχι μόνον τα στοιχεία της ενοχής αλλά και της αθωότητας».
Στα τέλη, ωστόσο, του περασμένου Αυγούστου, λίγο πριν πέσει η αυλαία της ακροαματικής διαδικασίας η κ. Αδειλίνη, μίλησε για «λερωμένο» χρήμα με το οποίο, όπως είπε, αγοράστηκαν ακίνητα που κατέληξαν σε μέλη της οικογένειας του πρώην υπουργού. Οι τόνοι ανέβηκαν αμέσως. Προκλήθηκε ένταση και από το δικαστήριο αποβλήθηκε (!) ο κ. Ι. Παγορόπουλος, εκ των συνηγόρων του Άκη Τσοχατζόπουλου.
«Πώς γίνεται η Bluebell και η Torcaso να αγοράζουν ακίνητα που καταλήγουν στη γυναίκα και την κόρη σας; Με αμαρτωλά χρήματα αγοράζονται ακίνητα σε συγγενείς σας και δεν βλέπουμε να αγοράζονται ακίνητα σε συγγενείς του Νικόλαου Ζήγρα», ήταν το ερώτημα που έθεσε η εισαγγελέας στον πρώην υπουργό.
Εξοργισμένος και χτυπώντας το χέρι στο εδώλιο ο Άκης Τσοχατζόπουλος απάντησε στην εισαγγελέα: «Τι είναι αυτά που λέτε; Έχω εγώ αμαρτωλά χρήματα; Η κόρη μου αγόρασε ακίνητο από ιδιώτη. Δεν έχω αμαρτωλά χρήματα. Είστε προκα ΤΕΙλημμένη. Έχετε βγάλει ήδη απόφαση».
Οι αγορεύσεις των δυο εισαγγελέων έρχονται μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των 19 κατηγορουμένων. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αφού αρνήθηκε την κατηγορία που αντιμετωπίζει μίλησε στο δικαστήριο για «επιχείριση» πολιτικής του εξόντωσης «δείχνοντας» μάλιστα τον Γ. Παπανδρέου.
Σε τροχιά άρνησης της κατηγορίας κινήθηκε, εξάλλου, η πλειονότητα των κατηγορουμένων, με εξαίρεση τον Νίκο Ζήγρα ο οποίος έχει αναφερθεί στο δικό του ρόλο στην όλη υπόθεση και έχει κατονομάσει τον πρώην υπουργό και εξάδελφό του ως τον άνθρωπο που κρύβονταν πίσω από τις off shore εταιρείες, μέσω των οποίων διακινήθηκε κατά τη Δικαιοσύνη μαύρο χρήμα, προερχόμενο από μίζες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων, τη σκυτάλη θα λάβουν οι συνήγοροι υπεράσπισης και οι εκπρόσωποι του ελληνικού δημόσιου. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμένεται περί τα μέσα Οκτωβρίου.
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ εισαγγελέας για Βίκυ Σταμάτη: Ήξερε τα πάντα
Όπως είπε<span class=" Apple-converted-space”> η Βίκυ Σταμάτη<span class=" Apple-converted-space”> «γνώριζε τα πάντα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Δ. Αρεοπαγίτου», χαρακτηρίζοντας εικονική την αγοραπωλησία του ακίνητου από εταιρείες που πραγματικά ανήκαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο.
«Το ακίνητο αυτό δεν θα επιτρέψει η ελληνική Δικαιοσύνη να επιστρέψει στα χέρια της Βίκυς Σταμάτη», είπε η εισαγγελική λειτουργός και πρόσθεσε πως στο γραφείο και την οικία του πρώην υπουργού βρέθηκαν αποδείξεις πολυτελούς διαβίωσης. «Πώς να μας πείσει η Βίκυ Σταμάτη ότι δεν είχε γνώση του πακτωλού των παρανόμως χρημάτων που είχε στη διάθεση του ο πρώην υπουργός;» αναρωτήθηκε η κ. Αδειλίνη.
Επικαλέστηκε δε, τον πολυτελή γάμο στο Παρίσι και τη ναύλωση αεροσκάφους με προορισμό τη Σαρδηνία. «Μας είπε η κύρια Σταμάτη στην απολογία της και δεν το σχολίασα σεβόμενη την κατάσταση της υγείας της ότι είναι μαχήτρια του φωτός. Δικαίωμα του καθενός να αναπροσδιορίζεται όπως νομίζει, αλλά αναγκαίο να έχει το γνώθι σ’ αυτόν…» επισήμανε η εισαγγελέας.
Από τα πυρά της κ. Αδειλίνη δεν «γλίτωσε» ούτε ο αδελφός της Βίκυς<span class=" Apple-converted-space”> Σταμάτη Παναγιώτης<span class=" Apple-converted-space”> αφού όπως είπε παρέσχε συνδρομή και γνώριζε ότι τα χρήματα προέρχονταν από παράνομη δραστηριότητα πρώην υπουργού.
«Το επίθετο Παπαλιάκος που χρησιμοποιούσε στα παραστατικά για την ανακαίνιση του ακινήτου της Δ. Αρεοπαγίτου αποτελεί μεθόδευση του Άκη Τσοχατζόπουλου προκειμένου να μην αποδειχθεί ότι πίσω από το σπίτι αυτό βρισκόταν ο ίδιος. Έτσι καταρρέει το υπερασπιστικό οικοδόμημα του Π. Σταμάτη. Οι κατηγορούμενοι στο πλαίσιο λήψης εξαιρετικών μέτρων ασφαλείας άλλαζαν συνέχεια συμβολαιογράφους, άλλο αν κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η συνωμοσία της σιωπής».
Για την Αρετή Τσοχατζόπουλου (κόρη του πρώην υπουργού)<span class=" Apple-converted-space”> ανέφερε: Ήταν ο τελικός αποδέκτης των ακινήτων στη Δεινο Κράτους και την Κεφαλληνίας, στα οποία επενδύθηκαν τα παράνομα χρήματα, όσο και αν ισχυρίζεται ότι είχε αποστασιοποιηθεί από τον πατέρα της. Οι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν και τα παρένθετα πρόσωπα που ενεπλάκησαν είναι ενισχυτικά του άμεσου δόλου που είχε η Αρετή».
Για τον Αστέριο Οικονομίδη (ιδιοκτήτη της Arcon)<span class=" Apple-converted-space”> είπε:<span class=" Apple-converted-space”> Άλλοτε ως αχυράνθρωπος και άλλοτε με όχημα την κατασκευαστική του εταιρία αποτελούσε προνομιακό συνεργάτη του πρώην υπουργού. Με όσα είπε προσπάθησε να συγκαλύψει τον Άκη Τσοχατζόπουλο και να συσκοτίσει την υπόθεση.<span class=" Apple-converted-space”>
Για τον Γεώργιο Σαχπατζίδη (επιχειρηματία)<span class=" Apple-converted-space”> τόνισε: Ο Σαχπατζίδης γνώριζε ότι η Τοrcaso ήταν ο πρώην υπουργός και διακινούσε μέσω αυτής μαύρο χρήμα.<span class=" Apple-converted-space”> Ο Τσοχατζόπουλος στις Ιταλικές εταιρείες ασκούσε επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω και μαζί με τον Γιώργο Σαχπατζίδη. Αυτές οι εταιρείες όπου εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης ο Σαχπατζίδης αποτελούν οχήματα νομιμοποίησης της π ΕλλάδαΕλλάδας.<span class=" Apple-converted-space”> Για λογαριασμό του Τσοχατζόπουλου ο Γ. Σαχπατζίδης πούλησε ακίνητα στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου.
Διαβάστε <a href="http://www.newsbomb.gr/politikh/story/344864/eisaggeleas-apodedeigmeni-pliros-i-dorodo%20KiaKia-tsohatzopoyloy” target=”_blank”> εισαγγελέας: Αποδεδειγμένη πλήρως η δωροδοκία Τσοχατζόπουλου