επενδυση πετρα http://lithorama.com.gr/index.asp?Keyword=0000000215.%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CF%85%CF%83%CE%B7%20%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%20%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%85%20%CE%BC%CE%B5%20%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1%20%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82.html. ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Σε συμβολική διαμαρτυρία για την υπαγωγή 10 συναδέλφων τους στο καθεστώς διαθεσιμότητας προχώρησαν οι καθηγητές πετρα στον τοιχο του πετρα καρυστου σκρουτζ διακοσμηση με πετρα εσωτερικου πετρα εσωτερικου χωρου τιμες επένδυση πέτρας χωρου Γενικού Λυκείου και του επενδυση τοιχου πετρα ΕΠΑΛ…”

Σάμος: Μαυροφορεμένοι οι καθηγητές στον αγιασμό των Λυκείων ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ
Σε συμβολική διαμαρ τυρία για την υπαγωγή 10 συναδέλφων τους στο καθεστώς διαθεσιμότητας προχώρησαν οι καθηγητές του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛΣε μία συμβολική διαμαρ τυρία προχώρησαν σήμερα οι καθηγητές του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου της Σάμου, κατά τη διάρκεια του αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Όταν η σχολική σύμβουλος ετοιμάστηκε να αναγνώσει την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι καθηγητές που ήταν ντυμένοι στα μαύρα, και κρατούσαν πανό όπου αναγραφόταν συνθήματα όπως «προσοχή εκτελούνται δημόσια σχολεία», συγκεντρώθηκαν στο πίσω μέρος του προαύλιου χώρου, σε ένδειξη διαμαρ τυρίας.

Τουλάχιστον δέκα καθηγητές από τα δύο σχολεία έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, γεγονός, που όπως επισημαίνουν, αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση.

Στα υπόλοιπα σχολεία του νομού οι τελετές του αγιασμού πραγματοποιήθηκαν χωρίς προβλήματα.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Ο… πλατωνικός έρωτας του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Η εξομολόγηση του τέως επικεφαλής του Eurogroup για τον… Έλληνα σκύλο του, που ακούει στο όνομα «Πλάτωνας»!Ο μακροβιότερος πρωθυπουργός χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τέως πρόεδρος του Eurogroup, λαλίστατος σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, φημίζεται -μεταξύ πολλών άλλων- για την επιλογή του να αποφεύγει να μιλά για την προσωπική του ζωή.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία τον περασμένο Ιούλιο, εξαιτίας ενός σκανδάλου υποκλοπών, οδηγώντας το Μεγάλο Δουκάτο σε πρόωρες εκλογές, αποφάσισε να «σπάσει» την παράδοση και να προβεί σε εξομολογήσεις για την προσωπική του ζωή.

Σε μια σπάνια στιγμή, μίλησε για τον πατέρα του, τη σύζυγό του, καθώς και για τον… «πλατωνικό» του έρωτα, τον οποίο συνάντησε στη Σάμο.

Είτε εξαιτίας των επερχόμενων εκλογών στο Λουξεμβούργο, είτε λόγω της επιθυμίας του να αναλάβει μια θέση σε κάποιο ευρωπαϊκό όργανο, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Doc του Λουξεμβούργου, αποκάλυψε πως η μεγαλύτερη αδυναμία του είναι ο… «Πλάτωνας».

Παρόλο που η αγάπη του για τη φιλοσοφία είναι επίσης γνωστή, δεν εννοούσε τον αρχαίο φιλόσοφο, αλλά τον πιστό του σκύλο, που ακούει στο όνομα «Πλάτων».

«Ο σκύλος μου ονομάζεται Πλάτων και τον είχα πάρει κουτάβι από το νησί της Σάμου. Τον έχω εκπαιδεύσει να κάνει πάρα πολλά πράγματα, αλλά κάποιες φορές εξακολουθεί να κάνει σφάλματα. Είναι επίσης ένας αληθινός Έλληνας και εγώ αγαπώ τους Έλληνες» εξομολογήθηκε ο κ. Γιούνκερ στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο τέως πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ακόμα πως στις ελεύθερες ώρες του αποφεύγει να ασχολείται με την πολιτική και προτιμά να βγάζει βόλτα τον «Πλάτωνα».

Μίλησε επίσης για τη σύζυγό του, η οποία, όπως υποστήριξε, είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο στο σπίτι, εκτός από το ζήτημα επιλογής… γραβάτας, ένα ζήτημα που συχνά τους οδηγεί σε καυγάδες.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως γνώρισε τη σύζυγό του, όταν σπούδαζε Νομική στο Στρασβούργο, στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε επίσης στα παιδικά του χρόνια και στον πατέρα του, ένα μεταλλωρύχο και συνδικαλιστή, ο οποίος του ενέπνευσε την αγάπη για την πολιτική, καθώς και τη συνήθεια ανάγνωσης εφημερίδων.
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Εκπαιδευτικό… μανιφέστο Ρεπούση με «ουδετερόθρησκα» σχολεία

“Νεκρή” η αρχαία ελληνική γλώσσα, δεν προσφέρει τίποτε η διδασκαλία της, επιμένει η βουλευτής – Υποστηρίζει ότι έγινε στόχος γιατί πάει κόντρα στο ρεύμα και δεν “κλείνει” το μάτι στους ΜητροπολίτεςΤο εκπαιδευτικό της μανιφέστο παρουσίασε η κυρία Μαρία Ρεπούση στην Βουλή επισημαίνοντας την ανάγκη να ξαναγραφεί η ιστορία ώστε να αποφορτιστεί από εθνικά στοιχεία και να δημιουργηθούν «ουδετερόθρησκα» σχολεία. Σημείωσε δε ότι η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι «νεκρή», δεν πρέπει να διδάσκεται στους μαθητές καθώς δεν τους προσφέρει τίποτα.

Επιπροσθέτως, υποστήριξε ότι χαρακτηρίστηκε ως «εθνομηδενιστής» γιατί «τόλμησε» να πάει κόντρα στο ρεύμα ενώ άλλοι προτίμησαν να «κλείνουν το μάτι σε Μητροπολίτες και να επενδύουν σε εθνολαϊκισμούς».

Απάντηση επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος λέγοντας ότι «τα αρχαία ελληνικά δεν είναι νεκρή γλώσσα. Τα Λατινικά είναι. Η αρχαία ελληνική συνεχίζει, μιλιέται, εξελίσσεται επί 3.000 χρόνια. Ακόμα και κορυφαίοι δημοτικιστές δίδασκαν την αρχαία ελληνική…».

Πιο αναλυτικά, η <a href="http://www.hellenicparliament.gr/Voulef<a href="http://www.dimokrati%20KiaKiaristera.gr/”>ΔΗΜΑΡ κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα νέα Γενικά και Τεχνικά Λύκεια στην Βουλή είπε ότι σύμφωνα με το νομοσχέδιο «τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται υποχρεωτικά 11 στις 34 ώρες σε όλη την ομάδα προσανατολισμού για ανθρωπιστικές σπουδές. Η φυσική διδάσκεται 6 ώρες στις θετικές επιστήμες. Αυτό είναι ακραία αντίληψη της Πολιτείας και αποδεικνύει την προσήλωση που δίνει στην αρχαία ελληνική γραμματεία…».

Πρόσθεσε πως «νεκρές γλώσσες είναι όσες δεν ομιλούνται σήμερα στις κοινωνίες. Στις νεκρές γλώσσες ανήκουν τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικές. Τι θέλει τώρα η ελληνική Βουλή; Να εξαιρέσει τα αρχαία από τις μη ομιλούμενες γλώσσες, επικαλούμενη την αρχή της συνέχειας;»

Πρό ΤΕΙνε πως η Πολιτεία πρέπει να επενδύσει στα μουσεία, στις τέχνες και τον πολιτισμό ενώ κάλεσε το κοινοβούλιο «να αλλάξουμε όλοι νοοτροπίες. Να μην επενδύουμε στον εθνολαϊκισμό εμποδίζοντας επιστημονικές μελέτες. Να μην κλείνουμε το μάτι σε Μητροπολίτες για μικροπολιτικά παιχνίδια».

Υποστήριξε ότι το σχολείο πρέπει να είναι «ουδετερόθρησκο» και πρό ΤΕΙνε να γίνει μετάβαση από την «εθνική» ιστορία στην ευρωπαϊκή.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ
source: http://www.protothema.gr/greece/article/309742/samos-mauroforemenoi-oi-kathigites-ston-agiasmo-ton-lukeion/

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…