ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Τουλάχιστον 35 μετανάστες από τον Νίγηρα που κατευθύνονταν στην Αλγερία, λεβητεσ πυρηνασ τιμεσ οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-Επιλεκτικοί πέθαναν από τη δίψα στην έρημο του Νίγηρα, Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-Επιλεκτικοί εγκαταλειμμένοι από τους ανθρώπους που είχαν αναλάβει να τους μεταφέρουν, ηληακη θερμοσηφονεσ ανακοίνωσαν σήμερα τοπικές αρχές.”

Νίγηρας:Τουλάχιστον 35 νεκροί από τη δίψα ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ

“Ταξιδιώτες μας ανέφεραν πως είδαν και μέτρησαν μέχρι 35 πτώματα, ηλιακοι θερμοσιφωνεσ κενου τα περισσότερα γυναικών και παιδιών, ηλιακοι θερμοσιφωνες ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ πάνω στο δρόμο”, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντουραχμάν Μάουλι, ο δήμαρχος της Αρλίτ, μιας πόλης μεταλλείων στο βόρειο Νίγηρα.
Ο Ρίσα Φελτού, ο δήμαρχος του Αγκαντέζ, της μεγάλης πόλης του βόρειου Νίγηρα, επιβεβαίωσε την τραγωδία, διευκρινίζοντας πως πέθαναν από αφυδάτωση: “Περίπου 40 άνθρωποι από το Νίγηρα, ξυλόσομπες με λέβητα και φούρνο ανάμεσα στους οποίους πολλά παιδιά και γυναίκες που επιχειρούσαν να μεταναστεύσουν στην Αλγερία, hliakoi thermosifones ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ πέθαναν από τη δίψα στα μέσα Οκτωβρίου“.
Πέντε πτώματα, δύο γυναικών και τριών εφήβων, έχουν προς το παρόν ανακαλυφθεί από το στρατό, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας χωροφύλακας. Τα άλλα πτώματα δεν έχουν ακόμη βρεθεί.
“Πολλοί άλλοι φέρονται αγνοούμενοι αφότου το όχημά τους έπαθε βλάβη μέσα στην έρημο”, συνέχισε.
Ήταν 78 σε δύο οχήματα και ήθελαν να πάνε στην Αλγερία”, δήλωσε στο Νίγηρα η Φατού Ντιαγέ της Διεθνούς Οργάνωσης για τις Μεταναστεύσεις, η οποία έχει την πληροφορία από 13 επιζήσαντες της τραγωδίας που πέρασαν από το κέντρο της οργάνωσης στην Αρλίτ.
“Όπως όλοι οι μετανάστες που υποδεχόμαστε, ηλιακοι θερμοσιφωνες ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ήταν εξαντλημένοι, σε πολύ κακή κατάσταση”, πρόσθεσε.
Συνολιά 19 επιζήσαντες μεταφέρθηκαν στην Αρλίτ, σύμφωνα με το χωροφύλακα από το Νίγηρα.
Όμως οι αριθμοί ποικίλλουν ανάλογα με την πηγή, καθώς δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός.
Σύμφωνα με έναν επιζήσαντα τον οποίο επικαλείται το ανεξάρτητο δεκαπενθήμερο περιοδικό Air Info που εκδίδεται στο Αγκαντέζ, 82 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά κάτω των 10 ετών, βρήκαν το θάνατο στην τραγωδία αυτή.
Σύμφωνα με τον Ρίσα Φελτού, δύο οχήματα που μετέφερραν “τουλάχιστον εξήντα” μετανάστες είχαν αναχωρήσει από την Αρλίτ “γύρω στις 15 Οκτωβρίου” με κατεύθυνση την Ταμανρασέτ, μια πόλη της νοτιας Αλγερίας στην καρδιά της Σαχάρας.
Όταν το ένα από τα οχήματα έπαθε βλάβη, το άλλο έφυγε άδειο, χωρίς τους μετανάστες, για να αναζητήσει ανταλλακτικά για την επισκευή, αφηγήθηκε ο δήμαρχος του Αγκαντέζ.
Οι μετανάστες, οι οποίοι δεν είχαν αρκετό νερό, διασκορπίσθηκαν τότε σε μικρές ομάδες αναζητώντας μια όαση, εξήγησε ο Φελτού. Έπειτα από μέρες πορείας, οι πέντε πρώτοι επιζήσαντες κατάφεραν να φθάσουν στην Αρλίτ και σήμαναν συναγερμό στο στρατό “ο οποίος έφθασε πολύ αργά”, εξήγησε.
Είναι αρκετά συνηθισμένο οδηγοί μεταναστών να τους εγκαταλείπουν στη μέση της ερήμου, καταδικάζοντάς τους σε βέβαιο θάνατο.
Σύμφωνα με τον Αζάουα Μαμάν, υπεύθυνο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Synergie που έχει την έδρα της στην Αρλίτ, η ομάδα των μεταναστών αποτελούνταν “από ολόκληρες οικογένειες, θερμανση με ηλιακο θερμοσιφωνα ανάμεσά τους υπήρχαν πάρα πολλές γυναίκες και παιδιά, επιλογη ηλιακου θερμοσιφωνα που είχαν φύγει για την Αλγερία όπου λογάριαζαν να ζήσουν από την επαιτεία”.