ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Οι περισσότεροι έχουμε έστω και ακουστά τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης (Big Bang), σύμφωνα με την οποία όλο το υλικό……
Νέα θεωρία ανατρέπει εκείνη της «Μεγάλης Έκρηξης» ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Υποστηρίζει ότι το σύμπαν είναι μια «υπερσφαίρα» ενός άλλου σύμπαντος
Οι περισσότεροι έχουμε έστω και ακουστά τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης (Big Bang), ηλιακοι θερμοσιφωνες σκρουτζ σύμφωνα με την οποία όλο το υλικό του σύμπαντος ήταν συγκεντρωμένο σε ένα σημείο κάτω από πάρα πολύ υψηλή πυκνότητα και δημιουργήθηκε όπως το γνωρίζουμε σήμερα μετά από μια έκρηξη.
Υπάρχει ωστόσο ένα ερώτημα γύρω από τη θεωρία του Big Bang που οι γνωστοί νόμοι της Φυσικής δε μπορούν να εξηγήσουν: τι ήταν αυτό το «τίποτα» που υπήρχε πριν από «τα πάντα»;
Όπως αναφέρει σε άρθρο της η Amy Teitel στην ιστοσελίδα Motherboard, ορισμένοι κοσμολόγοι προτείνουν ένα εντελώς καινούριο μοντέλο γύρω από τη δημιουργία του σύμπαντος.
Σύμφωνα με αυτούς αντί για μια Μεγάλη Έκρηξη, το σύμπαν δημιουργήθηκε από τα συντρίμμια που εκτινάχτηκαν όταν ένα αστέρι τεσσάρων διαστάσεων κατέρρευσε και μετατράπηκε σε μια μαύρη τρύπα.
Η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1920 με τις μελέτες του φυσικού LeMaître και γνώρισε μεγάλη αναγνώριση τη δεκαετία του 1960. Εξηγεί ορισμένα φαινόμενα που παρατηρούν οι επιστήμονες στον Κόσμο, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι ο χώρος διαστέλλεται, όμως αφήνει αναπάντητα άλλα ερωτήματα.
Η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης δεν εξηγεί για παράδειγμα γιατί ένα τόσο βίαιο γεγονός, τιμεσ ηλιακων θερμοσιφωνων δημιούργησε ένα σύμπαν με τέτοια ομοιομορφία στη θερμοκρασία. Η πιο κοινή εξήγηση είναι ότι κάποια άγνωστη ενέργεια έκανε το νεαρό σύμπαν να διασταλλεί ταχύτερα από την ταχύτητα του φωτός, κάτι που θα μπορούσε να επιτρέψει τη δημιουργία ενός μικρού χώρου με ομοιόμορφη θερμοκρασία, δηλαδή το χώρο του σύμπαντος που ζούμε και γνωρίζουμε σήμερα.
Το κυρίως ερώτημα που μένει αναπάντητο όμως είναι τι συνέβη τη στιγμή που έγινε η έκρηξη, με αποτέλεσμα όλες οι εξηγήσεις για το ζήτημα της ομοιόμορφης θερμοκρασίας να παραμένουν απλά… θεωρίες.
Ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο, όμως, ηλιακοι θερμοσιφωνες ελκο μπορεί να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα. Έχοντας αυτό το ερώτημα στο μυαλό του ο αστροφυσικός στο Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής (Perimeter Institute for Theoretical Physics) στο Waterloo του Καναδά, Niayesh Afshordi, και οι συνάδελφοί του ανέτρεξαν σε μια μελέτη του 2000 που υποστήριζε ότι το τριών διαστάσεων σύμπαν είναι μια μεμβράνη που επιπλέει μέσα σε ένα άλλο σύμπαν, το οποίο αποτελείται από τέσσερις χωρικές διαστάσεις.
Προχωρώντας ακόμη παραπέρα αυτήν την ιδέα του σύμπαντος τεσσάρων διαστάσεων, ηλιακοσ θερμοσιφωνασ μαλτεζοσ η ομάδα του Afshordi υποστηρίζει ότι αν αυτό το σύμπαν περιείχε αστέρια τεσσάρων διαστάσεων, αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μαύρες τρύπες τεσσάρων διαστάσεων. Και όπως συμβαίνει με τις μαύρες τρύπες τριών διαστάσεων στο σύμπαν μας, αυτές οι μαύρες τρύπες των τεσσάρων διαστάσεων, θα μπορούσαν θεωρητικά να εκραγούν όπως τα σούπερνοβα, εκτινάσσοντας βίαια τα εξωτερικά τους στρώματα.
Στο σύμπαν οι μαύρες τρύπες έχουν ένα σφαιρικού σχήματος «ορίζοντα γεγονότων», ένα «σημείο χωρίς επιστροφή» από όπου ούτε το φως δεν μπορεί να ξεφύγει. Οι μαύρες τρύπες τριών διαστάσεων του σύμπαντος δημιουργούν ορίζοντες γεγονότων δύο διαστάσεων.
Η νέα θεωρία αναφέρει ότι σε ένα σύμπαν όπου υπάρχουν μαύρες τρύπες τεσσάρων διαστάσεων, ο ορίζοντας γεγονότων τους πιθανώς να είναι ένα αντικείμενο τριών διαστάσεων, μια δομή που οι επιστήμονες ονομάζουν «υπερσφαίρα».
Κάπως έτσι, μια μαύρη τρύπα τεσσάρων διαστάσεων θα μπορούσε να εξηγήσει το σύμπαν στο οποίο ζούμε.
Όταν η ομάδα του Afshordi πραγματοποίησε προσομοιώσεις της κατάρρευσης ενός άστρου τεσσάρων διαστάσεων βρήκε, ότι το εκτινασσόμενο υλικό δημιουργούσε μια μεμβράνη τριών διαστάσεων, η οποία διασταλλόταν, κάτι που πλησιάζει πολύ στο «μοντέλο» του σύμπαντος που έχουμε τώρα.
Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία λοιπόν, συνεχίζει το δημοσίευμα, το σύμπαν μέσα στο οποίο ζούμε, είναι η μεμβράνη τριών διαστάσεων που εκτινάχτηκε από μια μαύρη τρύπα τεσσάρων διαστάσεων και αυτό που μέχρι τώρα οι επιστήμονες αποκαλούσαν ως Μεγάλη Έκρηξη δεν ήταν παρά μια οφθαλμαπάτη.
Ετσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι πιθανό το δικό μας σύμπαν να είναι στην πραγματικότητα μια «υπερσφαίρα» ενός άλλου σύμπαντος.
Αυτή η θεωρία απαντά σε ορισμένα ερωτήματα, όμως όπως και η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης, ηλιακοι θερμοσιφωνες gauzer αφήνει επίσης κάποια άλλα αναπάντητα, με αποτέλεσμα η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης να εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο κοσμολογικό μοντέλο, καταλήγει το άρθρο.
ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!
Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…
Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.
“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.
Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.
Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.
Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, ηλιακοι κενου για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.
Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.
“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.
Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.
Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.
Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.
Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.
ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ Ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο για το… Instagram!
Όταν τα social media επηρεάζουν ακόμα και τις ξενοδοχειακές μονάδες
Ένα νέο ξενοδοχείο εμπνευσμένο από φωτογραφίες που υπάρχουν στο Instasgram άνοιξε τις πόρτες του.
Το μοναδικό boutique ξενοδοχείο 1888 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας έχει σχεδιαστεί έχοντας τους χρήστες του Instagram στο μυαλό, συνδεση θερμοσιφωνα δηλαδή κάθε γωνία, κάθε λεπτομέρεια και κάθε στοιχείο του ξενοδοχείου έχει γίνει έτσι ώστε να θέλει ο επισκέπτης να το φωτογραφήσει και να το ανεβάσει στη συνέχεια στο λογαριασμό του στο Instagram.
Το ξενοδοχείο, ηλιακοι θερμοσιφωνες compact τιμες που «σε κάθε επίπεδό του έχει και μία διαφορετική άποψη», ενθαρρύνει τους επισκέπτες να βγάζουν φωτογραφίες τα έπιπλα, τα δωμάτια και τους λοιπούς χώρους και να τις δημοσιεύουν στο Instagram.
Και όσοι βγάλουν τις καλύτερες φωτογραφίες έχουν και δώρο: μια δωρεάν διανυκτέρευση στο 1888!
Ο χώρος είναι πολύ εντυπωσιακός. Μια γι γάντια ψηφιακή κορνίζα κρέμεται στο χώρο υποδοχής με μια περιστρεφόμενη ψηφιακή τοιχογραφία των φωτογραφιών του Instagram και ένα χώρο για να βγάζει ο επισκέπτης μία selfie φωτογραφία (φωτογραφία του εαυτού του δηλαδή), την ώρα που κάνει check in – οι καλύτερες εμφανίζονται στους τοίχους του ξενοδοχείου για να τις… θαυμάσουν και οι άλλοι!
Το πενταόροφο ξενοδοχείο, που πήρε το όνομά του (1888) προς τιμήν του έτους που η Kodak έβγαλε την πρώτη της φωτογραφική μηχανή, είναι διακοσμημένο με φωτογραφίες των επισκεπτών του από το Instagram, τιμεσ ηλιακων θερμοσιφωνων που σημαίνει ότι όσοι βγάλουν μια καλή φωτογραφία αφήνουν για πάντα το δικό τους στίγμα στο χώρο!
Τα δωμάτια ξεκινούν από 89 140 ευρώ το βράδυ, ξυλοσομπεσ λεβητασ αν και για όσους έχουν πάνω από 10.000 followers στο Instagram η διανυκτέρευση είναι δωρεάν!
Υπάρχει δωρεάν Wi-Fi, ηλιακοι θερμοσιφωνες gauzer ενώ κάθε δωμάτιο διαθέ ΤΕΙ και ένα iPad που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επισκέπτης.
Οι επισκέπτες έχουν επίσης την ευκαιρία να κερδίσουν μια επιπλέον δωρεάν διαμονή μέσω των μηνιαίων διαγωνισμών φωτογραφίας του ξενοδοχείου: έχεις την καλύτερη φωτογραφία; Μένεις άλλο ένα βράδυ δωρεάν!
Ο Paul Fischman, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ξενοδοχείων 8Hotels, είπε στο Mashable ότι το ξενοδοχείο θέλει να εξυπηρετεί και να ικανοποιεί τον σύγχρονο ταξιδιώτη.
Η πάλαια ποτέ αποθήκη μαλλιού έχε πλέον γίνει ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο αξίας 19.000.000 λιρών. Διαθέ ΤΕΙ 90 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου ενός ρετιρέ στον τελευταίο όροφο με θέα στην πόλη.
Ο Paul Fischmann είπε κλείνοντας: «Το 1888 διαθέ ΤΕΙ μια τόσο σύγχρονη αισθητική που νομίζαμε ότι νομίζουμε ότι καλύπτουμε και με το παραπάνω κάθε ταξιδιώτη που θέλει να πάρει μαζί του τις… αναμνήσεις από τη διαμονή του, χρησιμοποιώντας το smartphone του, αλλά και να μοιραστεί την εμπειρία του με τους φίλους του» .
ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ
source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/586147/nea-theoria-anatrepei-ekeini-tis-megalis-ekrixis/
ΗΛΊΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ…