ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Τις προτάσεις αυτές πρόκειται να κάνει την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ πετρες τοιχου Πούτιν αγκωναρια στον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί στη διάρκεια της περιφερειακής πετρες τοιχου συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης…”

Νέους πυραύλους S-300 θα προτείνει η Ρωσία στο Ιράν ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ

Τις προτάσεις αυτές πρόκειται να κάνει την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί στη διάρκεια της περιφερειακής συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης

Η Ρωσία θα προτείνει στο Ιράν να του παράσχει νέα τροποποιημένα πυραυλικά συστήματα S-300 και να κατασκευάσει ένα δεύτερο αντιδραστήρα για τον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας «Κομερσάντ», η οποία επικαλείται πηγή προσκείμενη στο Κρεμλίνο.

Τις προτάσεις αυτές πρόκειται να κάνει την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί στη διάρκεια της περιφερειακής συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης που θα πραγματοποιηθεί στο Καζακστάν.

Σύμφωνα με την πηγή την οποία επικαλείται η Εφημερίδα, η Ρωσία θα προτείνει να παραδώσει στο Ιράν πέντε συστοιχίες πυραύλων S-300 Antei-2500, μια τροποποιημένη για εξαγωγές εκδοχή των ρωσικών S-300, με την προϋπόθεση ότι η Τεχεράνη θα αποσύρει την προσφυγή της κατά της δημόσιας επιχείρησης εξαγωγών όπλων Rosoboronexport για παραβίαση του προηγούμενου ρωσο-ιρανικού συμβολαίου.

Το συμβόλαιο αυτό, το οποίο συνήφθη το 2007 και προέβλεπε την παράδοση στο Ιράν πυραύλων S-300 αξίας 800 εκατ. δολαρίων, ακυρώθηκε το 2010 από τη Ρωσία σε εφαρμογή μιας απόφασης του ΟΗΕ για νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης εξαιτίας του επίμαχου πυρηνικού προγράμματός της.

Η Τεχεράνη προσέφυγε τότε στο Διεθνές Διαιτητικό δικαστήριο της Γενεύης και απαίτησε από τη Μόσχα Αποζημίωση 4 δισεκ. δολαρίων.

Σύμφωνα όμως με το διάταγμα με το οποίο ετίθετο σε εφαρμογή η απόφαση του ΟΗΕ και το οποίο είχε υπογραφεί από τον τότε πρόεδρο της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τα συστήματα S-300 “Antei-2500″ δεν εμπίπτουν στις κυρώσεις, εξήγησε στην «Κομερσάντ» ο διευθυντής του Κέντρου Κοινωνικο- πολιτικών Ερευνών Βλαντίμιρ Εβσέγεφ.

Μια στρατιωτικο-διπλωματική πηγή διευκρίνισε πάντως σήμερα στο πρακτορείο Ιντερφάξ πως αυτή τη στιγμή δεν διεξάγεται καμιά διαπραγμάτευση για ένα τέτοιο συμβόλαιο και πως η Ρωσία δεν έχει την πρόθεση να παραβιάσει τις κυρώσεις.

«Προς το παρόν, οι Ρώσοι εξαγωγείς όπλων δεν διεξάγουν καμιά προπαρασκευαστική δουλειά για το ζήτημα αυτό», δήλωσε η πηγή.

«Οι κυρώσεις εξακολουθούν να μην έχουν αρθεί. Ανέκαθεν σεβόμασταν τους διεθνείς κανόνες για τις εξαγωγές όπλων και δεν θα αρχίσουμε να τους παραβιάζουμε τώρα» πρόσθεσε.

Εξάλλου η Μόσχα είναι έτοιμη να υπογράψει με την Τεχεράνη μια συμφωνία για την κατασκευή ενός δεύτερου αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ, σύμφωνα με την πηγή που πρόσκειται στο Κρεμλίνο και ερωτήθηκε από την «Κομερσάντ».

Χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ επιβεβαίωσε στην Εφημερίδα πως οι Πούτιν και Ροχανί θα θίξουν κατά τις συνομιλίες τους «τη συνεργασία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, ιδιαίτερα στο πλαίσιο του Μπουσέρ» και πως «τα ζητήματα στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας» θα είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη.

Η εγγύτητα των απόψεων για την ευρωπαϊκή κρίση που υφίσταται ανάμεσα στη Μόσχα και την Τεχεράνη -δύο σημαντικούς συμμάχους του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ οι οποίοι αντιτίθενται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση κατά της Δαμασκού- ευνοεί την προσέγγισή τους, υπογραμμίζει η «Κομερσάντ».

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5
και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.

«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το ” διακοσμηση με πετρα εξωτερικου χωρου μαζί τα
φάγαμε”. Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν “ελάτε πετρα λατομειου τιμη να τεχνητη πετρα εξωτερικου πλακα πηλιου χωρου τιμες πάμε
μπρος”. Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:

Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.

Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά και με τους υπόλοιπους οργανισμούς, φορείς και κόμματα που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω εκλογές, που δεν είναι εθνικές εκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».

Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο ψηφοφόρος δεν ενδιαφέρεται για τα κόμματα, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.

Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα να αναπτυχθεί. Λίγο το βουλώσανε και είδατε πώς αναπτύχθηκε ο τουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».

Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας λέει «ναι» σε μία ειρηνική επίλυση της κρίσης

Ο Φίλιπ Χάμοντ ωστόσο προειδοποιεί ότι ενδέχεται η πρόταση της Ρωσίας να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Φίλιπ Χάμοντ, τάσσεται υπέρ μίας επιλογής διαφορετική από την στρατιωτική επέμβαση, ώστε να επιλυθεί η κρίση στη Συρία.

Παρόλα αυτά όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters «θα χρειαστούν πολύ γρήγορα και ξεκάθαρα στοιχεία ότι πρόκειται για γνήσια, καλή τη πίσ ΤΕΙ πρόταση που μπορεί να οδηγήσει κάπου», τονίζοντας ωστόσο ότι ενδέχεται να πρόκειται για τακτική ώστε η Συρία να κερδίσει χρόνο.

 

 

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ
source: http://www.protothema.gr/world/article/309657/neous-puraulous-s-300-tha-proteinei-i-rosia-sto-iran/




ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…