ΕΠΙΠΛΑ Ώστε να αποκτήσουν ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ μεγαλύτερη επιρροή ΕΠΙΠΛΟ ΒΟΛΟΣ οι ψηφοφόροι και ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ λιγότερη επιπλα βολος επιρροή οι ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΕΠΙΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ αρχηγοί κρατών και επιπλα βολος κυβερνήσεων 
…”

Απευθείας εκλογή του προέδρου της Κομισιόν ζητά ο Αυστριακός πρόεδρος ΕΠΙΠΛΑ

Ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή οι ψηφοφόροι και λιγότερη επιρροή οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων 

Υπέρ της απευθείας εκλογής του προέδρου της Κομισιόν από τους πολίτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή στην διαδικασία οι ψηφοφόροι και λιγότερη οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, τάχθηκε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ.

Κατά την άποψη του κ. Φίσερ, κάθε «πολιτική οικογένεια» της ευρώπης πρέπει να ορίσει ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον επόμενο χρόνο, τον υποψήφιό της για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτ ροπής.

Ο υποψήφιος της ομάδας που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα είναι εκείνος που θα διεκδικήσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτ ροπής, τόνισε ο κ. Φίσερ στο περιθώριο κοινής συνέντευξης Τύπου με τους προέδρους των τεσσάρων γερμανόφωνων χωρών της ευρώπης (Αυστρίας, Γερμανίας, Ελβετίας και Λίχτενσταιν) μετά τις συνομιλίες που είχαν στην αυστριακή πόλη Ίνσμπρουκ.

ΕΠΙΠΛΑ ΕΠΙΠΛΑ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters

Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.

Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.

Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.

Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».

Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΕΠΙΠΛΑ Βήματα προς την… ΕΕ κάνει το Μονακό

Έτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες στις αρχές του 2014, χωρίς να θυσιάσει τις «ιδιαιτερότητές» του

Έτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες στις αρχές του 2014, προκειμένου να συνάψει συμφωνία σύμπραξης με την ΕΕ, είναι το Μονακό.

Ωστόσο, το πριγκιπάτο δεν είναι διατεθειμένο να θυσιάσει τις «ιδιαιτερότητές» του, ανέφερε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Μισέλ Ροζέ.

«Επιθυμούμε, για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, να εμβαθύνουμε τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Ροζέ προς τους δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στις Βρυξέλλες. «Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο μιας ολοκλήρωσης στην ΕΕ ούτε καν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Η υπογραφή μιας ιδιαίτερης συμφωνίας σύμπραξης με την ΕΕ είναι το σενάριο που προτιμάμε», πρόσθεσε.

Τους τελευταίους μήνες έχουν αρχίσει προπαρασκευαστικές συζητήσεις και το Μονακό ελπίζει πως οι διαπραγματεύσεις με την Επιτ ροπή θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2014. Διεξάγονται μαζί με δύο άλλα ευρωπαϊκά «μικροκράτη» που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, την Ανδόρα και τον Άγιο Μαρίνο.

Οι διαπραγματεύσεις θα αφορούν κυρίως τη συνεργασία ανάμεσα στις φορολογικές αρχές και τις ανταλλαγές πληροφοριών, ένα θέμα ευαίσθητο για το Μονακό όπως και για τα άλλα μικρά ευρωπαϊκά κράτη όπου η φορολογία είναι ευνοϊκή.

Το Μονακό μάλιστα επικοινωνιακή εκστρατεία στις Βρυξέλλες για να προωθήσει «την ιδιαιτερότητά του στην ευρώπη»: «Έχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας απ’ ό,τι κατοίκους —50.000 για 37.000— και η καθαρή δημιουργία θέσεων εργασίας φτάνει τις 1.000 το μήνα», υπογράμμισε ο Ζιλ Τονελί, ο πρεσβευτής του Μονακό στις Βρυξέλλες.

ΕΠΙΠΛΑ
source: http://www.protothema.gr/world/article/309419/apeutheias-eklogi-tou-proedrou-tis-komision-zita-o-austriakos-proedros/




ΕΠΙΠΛΑ…