ΕΠΙΠΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ Επειδή εκδόθηκε εκπρόθεσμα – Η έκδοσή του θα έπρεπε ΕΠΙΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ να ΕΠΙΠΛΟ είχε γίνει σύμφωνα με ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ το νόμο έως τις 10 ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΟ ΒΟΛΟΣ Μαρτίου
…”

ΣτΕ: Μη νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ΕΠΙΠΛΑ

Επειδή εκδόθηκε εκπρόθεσμα – Η έκδοσή του θα έπρεπε να είχε γίνει σύμφωνα με το νόμο έως τις 10 Μαρτίου

Μη νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των συμβούλων Επικρατείας η μη νομιμότητα του επίμαχου σχεδίου διατάγματος έγκειται στο ότι έπρεπε να είχε εκδοθεί έως τη 10η Μαρτίου 2013, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Η μη κατάθεσή του στο ΣτΕ και η μη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έως την επίμαχη ημερομηνία έχει ως συνέπεια η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών να γίνει, πλέον, με τους κανόνες που ισχύουν για όλους τους πολιτικούς υπαλλήλους του Δημοσίου και των άλλων φορέων που προβλέπονται στο άρθρο 4 Ν. 4024/2011.

Η αξιολόγηση προβλεπόταν αρχικά με τον νόμο 4072/2012. Επειδή όμως δεν κατέστη δυνατό να κατατεθεί το σχέδιο ΠΔ που προέβλεπε ο συγκεκριμένος νόμος, με τον Ν. 4115/2013 δόθηκε επιπλέον παράταση για επτά μήνες στην προθεσμία αυτή, που έληγε στις 10 Μαρτίου 2013.

Το επίμαχο σχέδιο ΠΔ κατατέθηκε αρχικά στο Ανώτατο Ακυρωτικό δικαστήριο στις 29.3.2013, αλλά τον περασμένο Ιούνιο, λόγω της παραίτησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκη, ο οποίος το συνυπέγραφε, διαβιβάστηκε στις 16.7.2013 στο ΣτΕ έγγραφο του υπουργείου Παιδείας που διαβεβαίωνε ότι το περιεχόμενο του εν λόγω διατάγματος έγινε αποδεκτό (υπεγράφη) από τον νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη.

Όμως, οι σύμβουλοι Επικρατείας, στην υπ’ αριθμ. 253/2013 γνωμοδότησή τους, υπογραμμίζουν ότι, ήδη, κατά τον χρόνο της αρχικής αποστολής (29.3.2013) του υπό επεξεργασία σχεδίου στο ΣτΕ είχε παρέλθει η αποκλειστική προθεσμία που ορίστηκε με τους νόμους 4072/2012 και 4115/2013 (δηλαδή η 10η Μαρτίου 2013), «μετά την πάροδο της οποίας» ισχύουν για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών οι κανόνες «του άρθρου 7 του Ν. 4024/2011 που αφορούν όλους τους πολιτικούς υπαλλήλους του Δημοσίου και των λοιπών φορέων του άρθρου 4 του Ν. 4024/2011, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ρητώς και οι εκπαιδευτικοί».

Κατόπιν αυτών, καταλήγουν οι δικαστές, «δεν υφίσταται πλέον η εξουσιοδότηση για την έκδοση του διατάγματος που προβλέπει το άρθρο 329 του Ν. 4024/2012 ειδικώς για τους εκπαιδευτικούς και, για το λόγο αυτό, το σχέδιο δεν προτείνεται νομίμως». Έτσι, οι σύμβουλοι Επικρατείας δεν προχώρησαν στην αξιολόγηση του περιεχομένου του επίμαχου διατάγματος, καθώς το έκριναν στο σύνολό του μη νόμιμο.
ΕΠΙΠΛΑ ΕΠΙΠΛΑ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί ένα ποσό στους Δήμους και έχει ζητηθεί η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου. ΕΠΙΠΛΑ «Τα Βέλγικα» σε Σάμο, Πάτμο και Αθήνα

«Τα
Βέλγικα»,
το μακροπρόθεσμο πολιτιστικό
πρόγραμμα που διοργανώνεται από την
Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα τα
τελευταία χρόνια, συνεχίζουν να ταξιδεύουν
με την πανσέληνο σε όλη την Ελλάδα, κι
επιστρέφουν από 17 έως 20 Σεπ Τεμβρίου, με
τρεις συναυλίες στην Αττική και το
Ανατολικό Αιγαίο.


Αυτή
τη φορά, στο πλαίσιο του προγράμματος,
ένας διεθνούς φήμης Βέλγος κλαρινετίστας,
ο πολυβραβευμένος και ιδρυτής του
σχήματος Brussels Clarinet Choir,  Hedwig
Swimberghe
, θα συνοδεύεται από το Athens
Artis Quartet
, που αποτελείται από κορυφαία
μέλη Ελληνικών Ορχηστρών. Οι μουσικοί
μας από την Ελλάδα και το Βέλγιο, θα
ερμηνεύσουν έργα Wolfgang Amadeus Mozart, Boudewijn
Buckinx, Ludwig Spohr και Νίκου Σκαλκώτα, σε τρεις
συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Αθηνών
(Τρίτη 17 Σεπ Τεμβρίου), στον
υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου
της Αποκάλυψης στην Πάτμο
(Πέμπτη
19 Σεπ Τεμβρίου) και στο θέατρο του
Αϊ Γιαννάκη στο Άνω Βαθύ Σάμου

(Παρασκευή 20 Σεπ Τεμβρίου).  

Ο κλαρινετίστας Hedwig
Swimberghe
ξεκίνησε τις μουσικές του
σπουδές στην Μπριζ, από όπου κατάγεται.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο
της Γάνδης με τον Jean Tastenoe και αργότερα
στο Βερολίνο με τον Karl Leister. Έχει διακριθεί
σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς και
του έχουν απονεμηθεί σημαντικά τιμητικά
βραβεία (Maurice Van Guchte Price, Benelux Prize,
International Eindhoven Tromp Competition, Concours International du
Festival de Musique de Toulon). Έχει διατελέσει
κορυφαίος κλαρινετίστας με την Ορχήστρα
της Φλαμανδικής Ραδιοφωνίας και καθηγητής
στο Πανεπιστήμιο Erasmus στις Βρυξέλλες.
Είναι επίτιμος καλεσμένος του διεθνούς
σεμιναρίου και φεστιβάλ “Julian Menendez”
της Ουγγαρίας, και μέλος κριτικών
επιτροπών σε διεθνείς διαγωνισμούς. Το
1997, ο Hedwig Swimberghe ίδρυσε το σχήμα Brussels
Clarinet Choir, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει
τόσο κλασικά όσο και σύγχρονα έργα.

Το
Athens Artis Quartet αποτελούν οι:

Βασίλης
Παπάς, βιολί (μέλος της Καμεράτα -
Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής)
Γιάννος
Μαργαζιώτης, βιολί (1ος κορυφαίος στην
Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής)
Larisa
Vylegzhanina, βιόλα (μέλος της Καμεράτα -
Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής)
Renato
Ripo, τσέλο (μέλος της Καμεράτα – Ορχήστρας
των Φίλων της Μουσικής)

Η
είσοδος είναι ελεύθερη για το
κοινό

Διοργάνωση: Πρεσβεία
του Βελγίου στην Ελλάδα

Σε
συνδιοργάνωση με το Βυζαντινό και
Χριστιανικό Μουσείο Αθήνας, τους Δήμους
Πάτμου και Σάμου

ΕΠΙΠΛΑ
source: http://www.protothema.gr/greece/article/309792/ste-mi-nomimo-to-proedriko-diatagma-gia-tin-axiologisi-ton-ekpaideutikon/




ΕΠΙΠΛΑ…