ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ «Για ορισμένα δάνεια θα έχουμε μειώσεις περίπου 1%», επένδυση με διατρητοι κυβολιθοι πέτρα επισημαίνει ο κ. Χασάπης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της πλακοστρωση εξωτερικου χωρου Kυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου…”

Η τράπεζα Κύπρου μειώνει τα δανειστικά επιτόκια ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ

«Για ορισμένα δάνεια θα έχουμε μειώσεις περίπου 1%», επισημαίνει ο κ. Χασάπης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Kυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου

Μειώσεις στα δανειστικά επιτόκια της τράπεζας Κύπρου προανήγγειλε ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας Κρίστης Χασάπης.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Kυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο κ. Χασάπης ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η τράπεζα Κύπρου θα ανακοινώσει μειώσεις στα δανειστικά επιτόκια, συγκεκριμένα, όπως είπε, “για ορισμένα δάνεια θα έχουμε μειώσεις περίπου 1%, φυσικες πετρες επενδυσης για πιστωτικές κάρτες περίπου 2%, επενδυση πετρας για στεγαστικά δάνεια για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού περίπου 1%, επενδυση τοιχου πετρα και φοιτητικά δάνεια περίπου 1%”.
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ «Απόψεις του Στουρνάρα τα περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», λέει ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Ιδιαίτερη αιχμηρή η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό

Σε δύο διατάξεις περιορίζονται οι ενστάσεις των δικηγόρων αναφορικά με τον νέο Κώδικα που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτ ροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από το τρίτο θερινό τμήμα του κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας οι ενστάσεις εντοπίζονται στην διάταξη που καταργεί την ελάχιστη αμοιβή τους δικηγόρους του ιδιωτικού τομέα (σ.σ. ζητούν ελάχιστη αμοιβή αντίστοιχη με τους δικηγόρους του Δημόσιου τομέα) και σε εκείνη που καθορίζει τα ποσοστά εισφορών στα διπλότυπα γραμμάτια είσπραξης στα Δικαστήρια.

Πέραν αυτών, ιδιαίτερη αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι: «Ο κ. Στουρνάρας δεν ζητα την απελευθέρωση του επαγγέλματος λόγω τρόικας. Τα ίδια έλεγε και πριν 25 χρόνια. Υπάρχουν όλα αυτά στις εκθέσεις του ΙΟΒΕ. Δεν είναι λοιπόν απόψεις της τρόικας αλλά εσωτερικών συμφερόντων και απόψεων» και πρόσθεσε «πολλοί χρησιμοποιούν την καραμέλα για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Όμως με όσα μέτρα έχουν ληφθεί το επάγγελμα κλείνει. Δεν ανοίγει».

Ο πρόεδρος μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίζει την ομιλίας του σύμφωνα με τα οποία:

Το 2010 εισήλθαν στον ΔΣΑ 1.005 νέα μέλη και εξήλθαν 642. Το 2011, εισήλθαν 1.049 και έφυγαν 642 ενώ το 2012 μπήκαν 850 και εξήλθαν 721. Από τους 850 μάλιστα μόλις οι 255 έμειναν τελικά ενεργά μέλη του δικηγορικού κλάδου.

Εξίσου, αποκαλυπτικά είναι τα νούμερα για τις παραστάσεις των δικηγόρων καθώς και για τις συνάψεις συμβολαίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Αδαμόπουλου: το 2011 δόθηκαν 1.056.000 παραστάσεις και το 2012 932.000. Το 2013 στην Αθήνα 7.747 δικηγόροι δεν είχαν καμία παράσταση ενώ πάνω από 50 παραστάσεις είχαν μόλις 50 δικηγόροι (1/20 του συνόλου). ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Στον ΟΗΕ η πρόταση της Ρωσίας για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας

Με πρωτοβουλία Ομπάμα και τη σύμφωνη γνώμη Ολάντ και Κάμερον – Στις 4 τα ξημερώματα το διάγγελμα του αμερικανού προέδρου στον αμερικανικό λαό – Άσαντ: Θα ήταν προδοσία να παραιτηθώ τώρα, είμαι η ελπίδα των Σύρων

Ραγδαίες είναι οι διπλωματικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Συρίας καθώς στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έρχεται με πρωτοβουλία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα η ρωσική πρόταση για διεθνή έλεγχο του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Associated Press, επικαλούμενο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο ο αμερικανός πρόεδρος είχε για το θέμα επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ, και τον βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρωτοβουλία Ομπάμα για εμπλοκή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την εφαρμογή της ρωσικής πρότασης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν με τη Ρωσία και την Κίνα «για να εξεταστεί σοβαρά η βιωσιμότητα της ρωσικής πρότασης να τεθούν όλα τα συριακά χημικά όπλα και τα συναφή υλικά υπό τον πλήρη έλεγχο της διεθνούς κοινότητας ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η επαληθεύσιμη και εκτελεστή καταστροφή τους».
 
Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να καταθέσει σχέδιο απόφασης για την υλοποίηση της ρωσικής πρότασης που προβλέπει τον «έλεγχο» και την «καταστροφή» των χημικών όπλων της Συρίας, αλλά και την χρήση βίας στην περίπτωση που η Δαμασκός δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, αναμένεται να συνομιλήσει για το θέμα σήμερα, Τρίτη, με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Πρέπει να την εξετάσουμε. Ερευνούμε την κάθε πλευρά της. Οι Ρώσοι υποτίθεται ότι θα θέσουν την πρόταση σε εμάς», δήλωσε ο Κέρι στο Καπιτώλιο συμπληρώνοντας πως θα συνομιλούσε με τον Λαβρόφ μετά την παρέμβασή του ενώπιον της επιτ ροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο υπουργός Εξωτερικών συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει τη ρωσική πρόταση και κατά πόσο αυτή θα συμφωνήσει με τον στόχο των ΗΠΑ να δοθεί ένα τέλος στην χρήση χημικών στη Συρία.

Περιμένοντας το διάγγελμα Ομπάμα

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο πρόεδρος Ομπάμα στις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό για την υπόθεση της Συρίας στη σκια των τελευταίων εξελίξεων. Ο Ομπάμα στις έξι τηλεοπτικές συνεντεύξεις που παραχώρησε τη Δευτέρα ομολόγησε ότι η πρόταση της Ρωσίας μπορεί να αποτελέσει «πιθανή διέξοδο» από την κρίση και «σημαντική εξέλιξη», αποκαλύπτοντας ότι τη συγκεκριμένη πρόταση συζήτησε με το Ρώσο ομόλογό του κατά τη συνάντησή τους στην Αγία Πετρούπολη, στο περιθώριο της Συνόδου των G20.
 
Δείγμα, τέλος, των καταιγιστικών εξελίξεων είναι ότι αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η συζήτηση στο Κογκρέσο επί της πρότασης του αμερικανού προέδρου για στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας.

Άσαντ: Θα ήταν προδοσία να παραιτηθώ τώρα

Σε δηλώσεις του λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της αποδοχής της ρωσικής πρότασης από τη Συρία, ο Άσαντ είπε ότι θα ήταν προδοσία αν αποχωρούσε τώρα από την εξουσία.

«Έχω υποχρέωση στη χώρα μου, εκτός κι αν οι πολίτες θέλουν να παραιτηθώ», ανέφερε ο Σύρος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Κάποιοι λένε ότι έχω όλες τις εγγυήσεις αν θέλω να φύγω, όλα τα λεφτά και ό,τι θέλω. Φυσικά τα αγνοώ όλα αυτά».

«Είμαι πρόεδρος για να βοηθάω τον λαό της Συρίας», είπε στη συνέχεια ο ‘Ασαντ και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είναι η ελπίδα των Σύρων, όχι των Αμερικανών, ούτε των Γάλλων.

Σύμφωνα με τον Άσαντ η Συρία πρέπει να απαλλαχθεί από τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές.

«Αν δεν τους ξεφορτωθούμε θα επηρεάσουν τις επόμενες γενιές», είπε και απευθυνόμενος στους Αμερικανούς τόνισε: «Εσείς τι θα κάνατε αν τρομοκράτες από διαφορετικές περιοχές εισέβαλαν στην χώρα σας και σκότωναν χιλιάδες πολίτες;».

«Όταν οι δυτικές χώρες πάψουν να υποστηρίζουν τους τρομοκράτες και τις μαριονέτες όπως η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, το πρόβλημα της Συρίας θα λυθεί πιο εύκολα. Αν οι ΗΠΑ θέλουν να υποστηρίζουν την Αλ-Κάιντα ας το κάνουν. Αλλά να μην μιλούν για “επαναστάτες” γιατί οι περισσότεροι ανήκουν πλέον στην Αλ-Κάιντα».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύρος πρόεδρος προχώρησε σε δηλώσεις στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, λέγοντας πως η Δαμασκός αποδέχεται την πρόταση να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό της ώστε «να μη χυθεί αίμα του συριακού λαού».

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ
source: http://www.protothema.gr/economy/article/325248/i-trapeza-kuprou-meionei-ta-daneistika-epitokia-/




ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…