παρακολουθηση κινητου ΜΕΙΚ ΑΠ Οι παθολογίες που προκύπτουν από την παρατεταμένη χρήση smartphones είναι παρακολουθηση κινητου το αυχενικό σύνδρομο με όλες τις συνοδές παθολογίες, παρακολουθηση κινητου πχ. αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο, παρακολουθηση κινητου ριζίτιδες, παρακολουθηση κινητου παρακολουθηση κινητου δυσκαμψία στην κίνηση, παρακολουθηση κινητου πόνος στους ώμους, παρακολουθηση κινητου μούδιασμα στα δάχτυλα, παρακολουθηση κινητου κλπ….”
Τα smartphones βλάπτουν τη σπονδυλική μας στήλη ΜΕΙΚ ΑΠ
Οι παθολογίες που προκύπτουν από την παρατεταμένη χρήση smartphones είναι το αυχενικό σύνδρομο με όλες τις συνοδές παθολογίες, πχ. αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο, ριζίτιδες, δυσκαμψία στην κίνηση, πόνος στους ώμους, μούδιασμα στα δάχτυλα, κλπ.
Διχασμένη είναι η επιστημονική κοινότητα μετά το θόρυβο που ξέσπασε στις ΗΠΑ σχετικά την επίδραση των smartphones στην σπονδυλική στήλη και στα άνω άκρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ειδικά οι έφηβοι έχουν αυξημένες πιθανότητες να αποκτήσουν κακή στάση λόγω της παρατεταμένης χρήσης smartphones, χωρίς να αποκλείονται όμως και φαινόμενα τραυματισμών υπέρχρησης (overuse injuries or repetitive strain injuries) στους ενήλικες, που αφορούν τον αυ χένα, την μέση και τα άνω άκρα, μας εξηγεί ο φυσικοθεραπευτής Γιώργος Κακαβάς.
Συγκεκριμένα, η επέκταση της χρήσης των smartphones στον ελεύθερο χρόνο, παράλληλα με την σχεδόν επιβεβλημένη καθημερινή χρήση υπολογιστών στο γραφείο ή στο σχολείο, αυξάνει τον εθισμό και οδηγεί σε υπέρχρηση και, εκ του λόγου αυτού, σε καταπόνηση των σπονδυλικών δίσκων, αρθρώσεων, τενόντων και συνδέσμων του αυ χένα και του κορμού, που οδηγούν σε σοβαρές παθολογίες και κακή ποιότητα ζωής, ενώ παράλληλα επιβαρύνει τα ήδη υπερχρεωμένα ασφαλιστικά συστήματα. Οι παθολογίες που προκύπτουν από την παρατεταμένη χρήση smartphones είναι το αυχενικό σύνδρομο με όλες τις συνοδές παθολογίες, πχ. αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο, ριζίτιδες, δυσκαμψία στην κίνηση, πόνος στους ώμους, μούδιασμα στα δάχτυλα, κλπ.
Ποια είναι όμως τα συμπτώματα της κακής στάσης, της υπέρχρησης και της καταπόνησης του αυ χένα; Κυρίως ο πονοκέφαλος και η ναυτία, διότι κατά την κάμψη του αυ χένα αυξάνονται τα φορτία στην άνω αυχενική μοίρα, η οποία έχει πλούσια νεύρωση και αγγεία που αιματώνουν τον εγκέφαλο. Έτσι, το αυξημένο μηχανικό στρες στην περιοχή δημιουργεί αυτού του τύπου τα συμπτώματα, καθώς επίσης ίλιγγο και επιπλοκές στην όραση (διπλωπία). Επίσης, καινούργια λειτουργικά συστήματα σύγχρονων smartphones έχουν κατηγορηθεί ότι αυξάνουν τα συμπτώματα του πονοκεφάλου και της ναυτίας -λόγω της αδιόρατης κίνησης που το μάτι δεν βλέπει αλλά διαισθάνεται (simulation sickness)- που όμως δεν έχει αποδειχθεί ακόμη επιστημονικά.
Προκειμένου να διατηρούμε μια καλύτερη στάση και να ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες τραυματισμών υπέρχρησης, ο κ. Κακαβάς, συμβουλεύει:
τοποθέτηση της οθόνης σε θέση απέναντι από τα ματιά μας, χωρίς να υπάρχει παρατεταμένη κάμψη του κεφαλιού.
τακτά διαλείμματα μεταξύ της χρήσης υπολογιστή, λάπτοπ και smartphone ούτως ώστε να υπάρχει μικρότερη καταπόνηση του μυοσκελετικού συστήματος. Συγκεκριμένα απαιτούνται 30΄ διάλειμμα για κάθε 1-2 ώρες χρήσης.
Διευκρινίζεται ότι σωστή στάση είναι αυτή που συντηρεί τις φυσιολογικές κυρτώσεις της σπονδυλικής στήλης και ελαχιστοποιεί τα φορτία στα σκελετικά και μη μυοσκελετικά στοιχεία. Αντιθέτως, κακή στάση εννοούμε την τάση του χρήστη να καμπουριάζει, τους κυρτούς ώμους, την κάμψη του κεφαλιού και την έλλειψη λόρδωσης της οσφυϊκής μοίρας.
ΜΕΙΚ ΑΠ ΜΕΙΚ ΑΠ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη
Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα
Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.
Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.
Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.
Πηγή: Cretalive.gr
Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες
Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.
Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..
Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.
Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Πηγή: Flashnews.gr
ΜΕΙΚ ΑΠ Ο… πλατωνικός έρωτας του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
Η εξομολόγηση του τέως επικεφαλής του Eurogroup για τον… Έλληνα σκύλο του, που ακούει στο όνομα «Πλάτωνας»!
Ο μακροβιότερος πρωθυπουργός χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τέως πρόεδρος του Eurogroup, λαλίστατος σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, φημίζεται -μεταξύ πολλών άλλων- για την επιλογή του να αποφεύγει να μιλά για την προσωπική του ζωή.
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία τον περασμένο Ιούλιο, εξαιτίας ενός σκανδάλου υποκλοπών, οδηγώντας το Μεγάλο Δουκάτο σε πρόωρες εκλογές, αποφάσισε να «σπάσει» την παράδοση και να προβεί σε εξομολογήσεις για την προσωπική του ζωή.
Σε μια σπάνια στιγμή, μίλησε για τον πατέρα του, τη σύζυγό του, καθώς και για τον… «πλατωνικό» του έρωτα, τον οποίο συνάντησε στη Σάμο.
Είτε εξαιτίας των επερχόμενων εκλογών στο Λουξεμβούργο, είτε λόγω της επιθυμίας του να αναλάβει μια θέση σε κάποιο ευρωπαϊκό όργανο, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Doc του Λουξεμβούργου, αποκάλυψε πως η μεγαλύτερη αδυναμία του είναι ο… «Πλάτωνας».
Παρόλο που η αγάπη του για τη φιλοσοφία είναι επίσης γνωστή, δεν εννοούσε τον αρχαίο φιλόσοφο, αλλά τον πιστό του σκύλο, που ακούει στο όνομα «Πλάτων».
«Ο σκύλος μου ονομάζεται Πλάτων και τον είχα πάρει κουτάβι από το νησί της Σάμου. Τον έχω εκπαιδεύσει να κάνει πάρα πολλά πράγματα, αλλά κάποιες φορές εξακολουθεί να κάνει σφάλματα. Είναι επίσης ένας αληθινός Έλληνας και εγώ αγαπώ τους Έλληνες» εξομολογήθηκε ο κ. Γιούνκερ στο τηλεοπτικό δίκτυο.
Ο τέως πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ακόμα πως στις ελεύθερες ώρες του αποφεύγει να ασχολείται με την πολιτική και προτιμά να βγάζει βόλτα τον «Πλάτωνα».
Μίλησε επίσης για τη σύζυγό του, η οποία, όπως υποστήριξε, είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο στο σπίτι, εκτός από το ζήτημα επιλογής… γραβάτας, ένα ζήτημα που συχνά τους οδηγεί σε καυγάδες.
Ο ίδιος αποκάλυψε πως γνώρισε τη σύζυγό του, όταν σπούδαζε Νομική στο Στρασβούργο, στα τέλη της δεκαετίας του 1970.
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε επίσης στα παιδικά του χρόνια και στον πατέρα του, ένα μεταλλωρύχο και συνδικαλιστή, ο οποίος του ενέπνευσε την αγάπη για την πολιτική, καθώς και τη συνήθεια ανάγνωσης εφημερίδων.
ΜΕΙΚ ΑΠ
source: http://www.protothema.gr/ugeia/article/325516/-ta-smartphones-vlaptoun-ti-sponduliki-mas-stili-/
ΜΕΙΚ ΑΠ…