ΜΕΙΚ ΑΠ Υπέρ της τραπεζικής ένωσης με τη θέσπιση κοινών κανόνων λειτουργίας στην ευρωζώνη και ενιαία εποπτική αρχή ελέγχου του τραπεζικού συστήματος, τάχθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού……

Υπέρ της τραπεζικής ένωσης τάχθηκε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ΜΕΙΚ ΑΠ Ενιαία εποπτική αρχή ελέγχου του τραπεζικού συστήματος ζητά ο Μάρτιν Σουλτς

Υπέρ της τραπεζικής ένωσης με τη θέσπιση κοινών κανόνων λειτουργίας στην ευρωζώνη και ενιαία εποπτική αρχή ελέγχου του τραπεζικού συστήματος, τάχθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, κατά τη διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσε το απόγευμα η «δεξαμενή σκέψης» «ΔΙΚΤΥΟ» της Άννας Διαμαντοπούλου, παρακολουθηση κινητου με την οποία ολοκλήρωσε την μονοήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα. Η πρώην υπουργός ανέφερε ότι ο χώρος της σοσιαλ Δημοκρατίας και της φιλελεύθερης Κεντρο Αριστεράς είναι ανάγκη να καταστήσει σαφές το πολιτικό του στίγμα όσον αφορά τις πολιτικές της λιτότητας, εξαιρώντας από το έλλειμμα μέρος των δαπανών για τη Παιδεία, παρακολουθηση κινητου πρωτοβουλία που έχει αναλάβει σε ευρωπαϊκό επίπεδο το «Δίκτυο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του καθηγητή Γιάννη Τσαμουργέλη, ο κ. Σουλτς υποστήριξε την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα, θα πρέπει να βοηθάει την ανάπτυξη και να μην περιορίζει το ρόλο της στον έλεγχο του πληθωρισμού. Σε άλλη ερώτηση για τις ευθύνες της ευρώπης στην καθυστέρηση αντιμετώπιση της κρίσης, ο πρόεδρος της Ευρω Βουλής, παρακολουθηση κινητου αποδέχθηκε την κριτική υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ως μοναχική φωνή είχε εγκαίρως επισημάνει τις συνέπειες για την Ελλάδα, παρακολουθηση κινητου ωστόσο καταλόγισε ευθύνες και στις ελληνικές κυβερνήσεις. «Υπήρξαν πολλοί και στην Ελλάδα που υποτίμησαν την κατάσταση. Είναι παραμύθι ότι φταίει η ευρώπη. Έκανε λάθη αλλά για τα ελλείμματα και το χρέος, τις αποφάσεις τις έπαιρναν οι ελληνικές κυβερνήσεις», σημείωσε ο κ. Σουλτς.

Σχετικά με το θέμα της αυξανόμενης ανεργίας που έθεσε ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης, απάντησε ότι οι συνθήκες της ΕΕ δεν προβλέπουν να συμπεριλαμβάνεται στα κριτήρια δημοσιονομικής πολιτικής και τόνισε ότι χρειάζεται να αξιοποιηθούν οι κοινοτικοί πόροι για επενδύσεις και θέσεις εργασίας των νέων.

Με αφορμή ερώτηση για την εφαρμογή ευρωπαϊκών πολιτικών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ιδίως των νέων, ο κ. Σουλτς είπε: «Μην χάνετε τη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Πιστέψτε στις δυνατότητές σας. Υπάρχουν προβλήματα με το κράτος, αλλά εφόσον συνεχίσετε κι έχετε ποιοτικά προϊόντα, θα έχετε το μερίδιο της αγοράς που δικαιούστε».

Ο κ. Σουλτς αποδέχθηκε πρόταση της κ. Διαμαντοπούλου, παρακολουθηση κινητου εκτός από την τρόικα, να ελεγχθεί από το Ευρωκοινοβούλιο, και η κωλυσιεργία που επιδεικνύει η Ευρωπαϊκή τράπεζα Ενδύσεων για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, παρακολουθηση κινητου μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παρακολουθηση κινητου Θόδωρα Τζάκρη, παρακολουθηση κινητου Θάνος Μωραΐτης και Φίλιππος Σαχινίδης, η αντπρόεδρος της Ευρω Βουλής Άννυ Ποδηματά, ο εκπρόσωπος της <a href="http://www.dimokrati Kiaristera.gr/”>ΔΗΜΑΡ Α. Παπαδόπουλος και ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Βόλφγκανγκ Ντολτ.

ΜΕΙΚ ΑΠ ΜΕΙΚ ΑΠ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
ΜΕΙΚ ΑΠ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5
και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.

«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το “μαζί τα
φάγαμε”. Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν “ελάτε να πάμε
μπρος”. Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:

Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.

Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά και με τους υπόλοιπους οργανισμούς, φορείς και κόμματα που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω εκλογές, που δεν είναι εθνικές εκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».

Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο ψηφοφόρος δεν ενδιαφέρεται για τα κόμματα, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.

Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα να αναπτυχθεί. Λίγο το βουλώσανε και είδατε πώς αναπτύχθηκε ο τουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».

Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».

ΜΕΙΚ ΑΠ
source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/604025/uper-tis-trapezikis-enosis-tahthike-o-proedros-tou-eurokoinovouliou/




ΜΕΙΚ ΑΠ…