Θράκη Κρήτη κακοκαιρία ΜΕΙΚ ΑΠ Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα και στην Αττική
投稿日 : 2021年8月15日 |
カテゴリー :
Blog
ΜΕΙΚ παρακολουθηση κινητου ΑΠ Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες προβλέπει και για την Αττική από το απόγευμα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), παρακολουθηση κινητου δεν αναμένεται ωστόσο σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, παρακολουθηση κινητου καθώς πνέουν παρακολουθηση κινητου νοτιάδες.”
Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα και στην Αττική ΜΕΙΚ ΑΠ
Αργά τη νύχτα καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν την Ήπειρο, το Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Σήμερα τα φαινόμενα επεκτάθηκαν στη Θράκη, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Στην Αττική οι καταιγίδες αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους από το απόγευμα και θα ενταθούν κυρίως αύριο.
Ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος διαχώρισε τη χθεσινή έκδοση δελτίου επιδείνωσης καιρού από την έκδοση δελτιου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Όπως εξήγησε, «έχουμε δύο ειδών έκτακτα δελτία, των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επιδείνωσης καιρού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το δελτίο αφορούσε στην επιδείνωση καιρού, καθώς δεν πρόκειται για μια γενικευμένη κακοκαιρία, αλλά για μια ενημέρωση ώστε να προσέχει ο κόσμος».
ΜΕΙΚ ΑΠ ΜΕΙΚ ΑΠ Παύση του δημάρχου Ιθάκης για χρέη προς το δημόσιο
Σε παύση του δημάρχου Ιθάκης Ιωάννη Κασσιανού προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκη, ύστερα από γνωμοδότηση του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.
Σε βάρος του δημάρχου είχε βεβαιωθεί χρέος 8.447.955 ευρώ προς το Δημόσιο από την προσωπική του επαγγελματική ενασχόληση ως ιδιοκτήτη τεχνικής εταιρείας, το οποίο είχε καταστεί ληξιπρόθεσμο.
Ο δήμαρχος χρησιμοποίησε την ιδιότητά του ως αιρετού και ενέπλεξε το δήμο στα ατομικά του χρέη.
Συγκεκριμένα, η ΔΟΥ Αγ. Δημητρίου Αττικής είχε προβεί σε αναγκαστική εκτέλεση τμήματος της οφειλής και σε αυτό το πλαίσιο επέβαλε κατάσχεση του ¼ της Αποζημίωσης που λάμβανε ως δήμαρχος Ιθάκης.
Εκμεταλλευόμενος τη θέση του και χωρίς να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και την προϊσταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών, προέβη σε αρνητική δήλωση, με το επιχείρημα ότι η αναγκαστική απαίτηση του Δημοσίου είναι παραγεγραμμένη (και εξ’ αγνοίας του γιγαντώθηκε το ποσό λόγω προστίμων και προσαυξήσεων) και με το επιχείρημα ότι η αντιμισθία του Δημάρχου είναι μη κατασχέσιμη.
Στη συνέχεια η ΔΟΥ ΙΒ Αθηνών επέβαλλε κατάσχεση κατά της αποζημίωσής του για νέα χρέη προς το Δημόσιο, με έγγραφό της προς την προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών. Η προϊσταμένη αποδέχθηκε την παρακράτηση μέρος της αντιμισθίας.
Όμως, ο δήμαρχος είχε προβεί σε αρνητική δήλωση δυο ημέρες νωρίτερα. Στη συνέχεια υποβίβασε την προϊσταμένη σε θέση τηλεφωνήτριας στην πολεοδομία. Η υπάλληλος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, εκδόθηκε προσωρινή διαταγή και επανήλθε στη θέση της.
Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος είχε ανακαλέσει τη θετική δήλωση προς τη ΔΟΥ και τη σχετική εντολή προς τα ταμεία, ώστε να μη γίνει παρακράτηση της αντιμισθίας του.
Τελικά, μετά από αιτιολογημένη έκθεση της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και κλήθηκε να απολογηθεί για την εμπλοκή του δήμου Ιθάκης σε δικαστικούς αγώνες για ατομικά του χρέη, για αυθαίρετη δίωξη της προϊσταμένης, για την κατ’ αυτού άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας για υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση καθήκοντος, για παράλειψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες και για αδικαιολόγητες απουσίες από το δήμο τα έτη 2011-2012.
ΜΕΙΚ ΑΠ “Δεν παρακολουθηση κινητου παρακολουθηση κινητου υπάρχει προνόμιο στον πόνο”
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Σμύρνη η καταστροφή μια κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922», η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιού, επανέρχεται αυτήν την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες και στο Μουσείο Μπενάκη, με ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο άγνωστες εικόνες, ξεχασμένες σε «κλειστά αρχεία» της ευρώπης και της Αμερικής, για τον Διωγμό και την Ανταλλαγή του ελληνικού και τουρκικού πληθυσμού από το 1922 έως το 1924.
Η έρευνά της για τον βίαιο διωγμό των Ελλήνων και στη συνέχεια, για τους χιλιάδες αφανείς «ανταλλάξιμους» χριστιανούς και μουσουλμάνους ανάμεσα στις δύο χώρες, που ξεριζώθηκαν υποχρεωτικά από τις εστίες τους, επικεντρώνεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις, γιατί «δεν υπάρχει προνόμιο στον πόνο», αναγνωρίζει η σκηνοθέτις.
Έτσι στην ταινία «Από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, Διωγμός και Ανταλλαγή Πληθυσμών, Τουρκία- Ελλάδα 1922-1924», δίνεται βήμα σε πρόσφυγες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς, να αφηγηθούν από κοινού το βίωμα του ξεριζωμού από τις χαμένες πατρίδες και της εγκατάστασης τους στις νέες, όπως αυτό πέρασε από γενιά σε γενιά στις προσφυγικές οικογένειες.
Όπως στον Σάνο Χάλο από τον Πόντο, την Ανθούλα Ρουμελιώτη από την Πέργαμο, την Καλλιόπη Γεωργιάδου από την Καππαδοκία ή τον Χασνού Καραμάν από το Ηράκλειο και τη Μουφιντέ Πεκίν από τα Χανιά.
Η προηγούμενη ταινία για τη Σμύρνη και η καινούργια, «Από τις δυο πλευρές του Αιγαίου», λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά και αποτελούν μια ενότητα.
«Η πρώτη ταινία» εξηγεί η κ. Ηλιού, «μιλούσε για τους Έλληνες και τους Αρμένιους που χάθηκαν στην Καταστροφή αλλά συγχρόνως θύμιζε ότι η Σμύρνη είναι μια πόλη και μια έννοια που συνδέεται με τον κοσμοπολιτισμό και τη χαρά της ζωής. Η δεύτερη, που διηγείται την ιστορία του Διωγμού και του ξεριζωμού, έγινε με την ελπίδα πως τόσα χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του 1922-1924 μπορούμε να διηγηθούμε ολόκληρη την ιστορία και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου…τιμώντας τον κόσμο που χάθηκε, τον κόσμο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εστίες του, αλλά επίσης τιμώντας και την επιστήμη της ιστορίας».
Η «ανταλλαγή», σημειώνει ο ιστορικός σύμβουλος της ταινίας Αλέξανδρος Κιτροέφ, «ήταν κατά πολύ μια εκ των υστέρων αναγνώριση του γεγονότος πως χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας είχαν ξεριζωθεί και είχαν φύγει από την Τουρκία.
Ο συνολικός αριθμός προσφύγων που έφθασε στην Ελλάδα ήταν 1,3 εκατομμύρια αλλά από αυτούς 1.100.000 εκδιώχθηκαν και μόνο 180.000 ανταλλάχθηκαν λόγω της Συνθήκης της Λωζάννης.
Οι Μουσουλμάνοι που έφυγαν από την Ελλάδα μετά το 1923 με την Συνθήκη ήταν περίπου 355.000».
Εκτός από τον ιστορικό Αλέξανδρο Κιτροέφ, στην ταινία συμμετέχει επίσης, ο Μπρους Κλαρκ, συγγραφέας του βιβλίου «Δύο φορές ξένος», ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, ο τούρκος ιστορικός Τσαγκλάρ Κεϊντέρ, ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων το κενό της τουρκικής ιστοριογραφίας για τη Μικρά Ασία, ο εκλιπών πολιτικός επιστήμονας Χάρης Ψωμιάδης και άλλοι διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές.
Η ταινία βγαίνει στις αθηναϊκές αίθουσες την Πέμπτη, 12 του μηνός όπως και στον κινηματογράφο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης και Κυριακές πρωί, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη από τις 15/9 έως 6/10. Σύντομα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα και στην Κώνσταντινούπολη.
ΜΕΙΚ ΑΠ
source: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/366109/vrohes-kai-kataigides-apo-to-apogeyma-kai-stin-attiki
ΜΕΙΚ ΑΠ…