ΜΕΙΚ ΑΠ Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι διαβεβαίωσε σήμερα ότι Ουάσινγκτον και Ριάντ δεν έχουν διαφορές όσον αφορά το θέμα της συριακής κρίσης……

«Ουάσινγκτον και Ριάντ δεν έχουν διαφορές» ΜΕΙΚ ΑΠ Διαβεβαιώσεις Κέρι για τη συριακή κρίση

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι διαβεβαίωσε σήμερα ότι Ουάσινγκτον και Ριάντ δεν έχουν διαφορές όσον αφορά το θέμα της συριακής κρίσης και ότι η χώρα του δεν θα μείνει «με σταυρωμένα χέρια» απέναντι στο δράμα των Σύρων.

«Δεν υπάρχουν διαφορές όσον αφορά τον κοινό στόχο που έχουμε για τη Συρία», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μετά τη συνάντηση που είχε με τον βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας. «Δεν θα παραμείνουμε με σταυρωμένα χέρια ενώ ο (σ.σ. πρόεδρος της Συρίας, παρακολουθηση κινητου Μπασάρ αλ) Άσαντ συνεχίζει να χρησιμοποιεί τα όπλα του» ενάντια στο λαό του, πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, πρίγκιπα Σαούντ Αλ Φάισαλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, η χώρα του οποίου στηρίζει ανεπιφύλακτα την ένοπλη συριακή αντιπολίτευση, είπε από την πλευρά του ότι οι διαπραγματεύσεις για το θέμα της Συρίας «δεν μπορούν να συνεχίζονται επ’ αόριστον» και κάλεσε το Ιράν να μην εμπλέκεται στη συριακή σύγκρουση καθώς, όπως είπε, η Τεχεράνη βοηθά τον Άσαντ να πλήτ ΤΕΙ τον λαό του.

«Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας κατανοεί πλήρως τη σημασία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση των κρίσεων, όμως εκτιμούμε ότι οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχίζονται επ’ άπειρον», τόνισε, επισημαίνοντας ότι δεν γίνεται να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του εμφυλίου στη Συρία χωρίς τη συμμετοχή του συνασπισμού της αντιπολίτευσης που μάχεται για την ανατ ροπή του Άσαντ.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη κρίση στις σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ ο Φάισαλ είπε ότι οι διαφορές τους επικεντρώνονται κυρίως στην ακολουθούμενη τακτική και όχι στους στόχους, οι οποίοι είναι κοινοί για τις δύο χώρες.

«Οι σχέσεις (των δύο χωρών) ανέκαθεν βασίζονταν στον αμοιβαίο σεβασμό και στην εξυπηρέτηση των αμοιβαίων συμφερόντων», είπε ο Σαουδάραβας υπουργός.

Νωρίτερα, ο Κέρι είχε χαρακτηρίσει τη Σαουδική Αραβία μια «πολύ, πολύ σημαντική» σύμμαχο της Ουάσινγκτον στην περιοχή, λέγοντας ότι «οι Σαουδάραβες είναι πράγματι οι βασικοί παίκτες στον αραβικό κόσμο, μαζί με την Αίγυπτο».

Η Σαουδική Αραβία, ο κυριότερος σύμμαχος των ΗΠΑ στον αραβικό κόσμο, θεωρεί εσφαλμένη την “α δύναμη“, κατ’ αυτήν, εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η οποία έχει επιτρέψει να συνεχίζεται η κρίση στη Συρία, την ίδια ώρα που το Ισραήλ εξακολουθεί να κατασκευάζει οικισμούς εποίκων στα Παλαιστινιακά Εδάφη. Οι Σαουδάραβες ανησυχούν και για την πρόσφατη προσέγγιση της Ουάσινγκτον με την Τεχεράνη. Πριν από τη συνάντησή του με τον Φάισαλ, παρακολουθηση κινητου ο Κέρι επανέλαβε πάντως την πάγια θέση του, ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Μετά την επίσκεψή του στο Ριάντ ο Αμερικανός υπουργός θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Πολωνία, όπου αναμένεται να φτάσει απόψε το βράδυ. Ο Κέρι θα έχει συνομιλίες για τις εμπορικές σχέσεις Πολωνίας- ΗΠΑ και το σχέδιο για την εγκατάσταση του αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος στη χώρα αυτή μέχρι το 2018. Αύριο Τρίτη θα έχει επαφές με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ και τον ΥΠΕΞ Ράντοσλαβ Σικόρσκι ενώ θα πάει και σε μια αεροπορική βάση όπου θα συναντηθεί με πιλότους και των δύο χωρών οι οποίοι συμμετέχουν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις εδώ και έναν χρόνο.

ΜΕΙΚ ΑΠ ΜΕΙΚ ΑΠ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, παρακολουθηση κινητου μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5
και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.

«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το “μαζί τα
φάγαμε”. Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν “ελάτε να πάμε
μπρος”. Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:

Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.

Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά και με τους υπόλοιπους οργανισμούς, φορείς και κόμματα που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω εκλογές, παρακολουθηση κινητου που δεν είναι εθνικές εκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».

Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο ψηφοφόρος δεν ενδιαφέρεται για τα κόμματα, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.

Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα να αναπτυχθεί. Λίγο το βουλώσανε και είδατε πώς αναπτύχθηκε ο τουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».

Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, παρακολουθηση κινητου ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».

ΜΕΙΚ ΑΠ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, παρακολουθηση κινητου για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΜΕΙΚ ΑΠ
source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/604024/ouasington-kai-riad-den-ehoun-diafores/




ΜΕΙΚ ΑΠ…