ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ παρακολουθηση κινητου ντετεκτιβ πειραιασ «Τηγανίζουν πατάτες στον Άρη;» λέγεται το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου- συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη που κυκλοφόρησε γραφεια ντετεκτιβ από τις εκδόσεις Τόπος. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα το οποίο, ιδιωτικοι ντετεκτιβ αθηνα ντετεκτιβ τιμεσ με επίκεντρο την αφήγηση ντετεκτιβ πειραιασ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – σε πρώτο πρόσωπο- ενός ταξιδιού στον πλανήτη Άρη…”

«Τηγανίζουν πατάτες στο Άρη;» ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ παρακολουθηση κινητου ντετεκτιβ πειραιασ

«Τηγανίζουν πατάτες στον Άρη;» λέγεται το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου- συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τόπος. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα το οποίο, με επίκεντρο την αφήγηση – σε πρώτο πρόσωπο- ενός ταξιδιού στον πλανήτη Άρη μιας Ελληνίδας της διπλανής πόρτας, εξελίσσεται παράλληλα σε ένα λογοτεχνικό δοκίμιο για τον εσωτερικό σύμπαν της.

Βρισκόμαστε στο Σεπτέμβριο του 2025.

Η 45χρονη Ανδρομέδα, που τη φώναζαν Ανδριανή και λατρεύει την αστρονομία, ζει σε ένα ελληνικό νησί μια ζωή που τα έχει σχεδόν όλα αλλά νοιώθει ότι δεν ζει τίποτα δικό της. Ο σύζυγός της Ιάκωβος είναι επιτυχημένος δικηγόρος που βάζει πάνω απ’ όλα την καριέρα του. Τα παιδιά της, Κωνσταντίνος και Κατερίνα είναι η ευτυχία της, αλλά δεν της αρκεί να καμαρώνουν ότι φτιάχνει τις πιο λαχταριστές πατάτες στο οικογενειακό τραπέζι. Το όνειρό της ήταν να γίνει δασκάλα, αλλά παρέμεινε όνειρο, γιατί πρώτα ήταν η επαγγελματική άνοδος του συζύγου. Στα αναπάντεχα κερδίζει ένα τουριστικό ταξίδι στο πλανήτη Άρη , οργανωμένο από τη ΝΑΣΑ , δώρο του αγαπημένου της θείου Λέοντα, καθηγητή Αστροφυσικής, που πεθαίνει στην Αμερική. Πάντα δακρύζει στο όνομά του, γιατί όταν ήταν μικρή, εκείνος την μύησε στα μυστικά του διαστήματος και στην απόλαυση της ενατένισης του σύμπαντος. Ο άνδρας της ενοχλείται σφόδρα διότι , μαζί με την εκπαίδευση και τις εν γένει προετοιμασίες, το ταξίδι θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια και που θα βρίσκει αποκούμπι τα βράδια που γυρίζει κατάκοπος από τις πολύωρες μάχες στα δικαστήρια; Που θα βρει… πατάτες τόσο όμορφα τηγανισμένες στο καυτερό Λάδι; Το γυαλί σπάει μια νύχτα σε ένα φιλικό τους σπίτι στην Τήνο όταν εκείνος, μετά από το βαρύ δείπνο, δεν διστάζει να τη βιάσει.

Αυτό ήταν… Αποφασίζει να αποτολμήσει το διαστημικό ταξίδι εγκαταλείποντας τη Γη του άντρα της. Ο καριερίστας σύζυγος διαδίδει στη μικρή κοινωνία ότι φεύγει στην Αμερική για λόγους υγείας. Εκείνη τα αφήνει όλα και σε λίγες ώρες – παρότι φοβάται τα αεροπλάνα- βρίσκεται στη Μόσχα και από εκεί στη διαστημική πόλη του Μπαϊκονούρ, όπου ρώσοι και αμερικανοί οργανώνουν την πτήση με συμμετοχή αστροναυτών αλλά και πολιτών που ρισκάρουν τη ζωή τους για να πατήσουν στον Κόκκινο Πλανήτη, εκεί όπου η μέρα έχει 25 ώρες – ταξιδεύοντας μήνες ανάμεσα σε 200 δισεκατομμύρια αστέρια. Στο κέντρο εκπαίδευσης γνωρίζεται με άλλους 5 εθελοντές από όλες της ηπείρους. Και εκεί αφήνεται στη Θεά Τύχη.

Επικοινωνεί ,κατά διαστήματα, μέσω οθόνης με τα παιδιά της χωρίς να νοιώθει την παραμικρή ενοχή που είναι μακριά τους. Εκμυστηρεύεται στην κόρη της τον πρώτο νεανικό της έρωτα καθώς πήγαινε στο φροντιστήριο την ημέρα που ένα διαστημόπλοιο ξεκίνησε να πάει στον αστεροειδή Έρωτα. Ερωτεύεται τον Ρώσο κοσμοναύτη εκπαιδευτή της ομάδας των Αλεξάντερ. Μετά από ένα μαγευτικό γεύμα στο εντευκτήριο του εκπαιδευτικού κέντρου βρίσκονται σεξουαλικά στην αίθουσα τεχνητής έλλειψης βαρύτητας αιωρούμενα σώματα ευτυχίας.

Αυτή η νέα της ζωή βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την ευτέλεια της προηγούμενης. Θυμάται το παρελθόν και η σύγκριση την γεμίζει οργή. Η εκτόξευση γίνεται από το πρώην σοβιετικό κοσμοδρόμιο με συντονισμό από το Χιούστον. Το ζευγάρι ζει τον έρωτα ανάμεσα σε γνωστούς και άγνωστους πλανήτες με το Αλεξάντερ να τη γεμίζει γνώσεις από τον αχανή κόσμο της αστροφυσικής .

Από δω και πέρα (σελίδα 215 έως το τέλος- 313) ο συγγραφέας βάζει την Ανδρομέδα να κρατάει ημερολόγιο του ταξιδιού. Οι σημειώσεις είναι εικόνες από το διαστημόπλοιο ονόματι «Κιβωτός», αναδρομές από την γήινη εποχή της καταπίεσης, περιγραφές μηχανημάτων , εξηγήσεις για τις διαδικασίες , πληροφορίες για τους κινδύνους υγείας, εικόνες πλανητών, στοχασμούς: «Παρατηρώ τον Αλέξανδρο που κάθεται δίπλα μου. Βλέπω μόνο τα μάτια του μέσα από το παράξενο κράνος που φοράει. Μήπως σε άλλους η ψυχή κατοικεί μέσα στα μάτια, σε άλλους στα χέρια, σε μερικούς στο στομάχι και στους περισσότερους δίπλα στην καρδιά για να φύγει μόλις ακουστεί ο τελευταίος χτύπος;». Και παρακάτω ερωτήματα με ποιητικότητα : «Ξέρεις ότι ένα αστέρι απέχει από το πιο κοντινό του όσο ο Φόβος από τη Χαρά; Όσο ο Έρωτας από την Απόρριψη; Όσο το Φιλί από το Μαχαίρι ή το Καλό από το Κακό; Όσο η Ζωή από το Θάνατο ή το Γέλιο από το Κλάμα; Εκατομμύρια Έτη Φωτός δηλαδή. Μοναχικά άστρα είμαστε που μας καταπίνει η Αιωνιότητα και μια Μαύρη Τρύπα».

Και βέβαια ο διάλογος που συνοψίζει το μυθιστόρημα:

«ΧΙΟΥΣΤΟΝ: Τα καύσιμά σας είναι σταθερά.

ΚΙΒΩΤΟΣ: Εντάξει. Τι γίνεται με την επικοινωνία μας;

ΧΙΟΥΣΤΟΝ: Τώρα η καθυστέρηση στην επικοινωνία μας θα είναι 9 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα.

ΚΙΒΩΤΟΣ: Εντάξει, ελήφθη.

Φαντάσου να λες σε κάποιον «σ΄ αγαπώ» και να το ακούσει μετά από 9 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα. Αντέχεις τόση ώρα σιωπής;».

Μετά την επίσκεψη στον Άρη και την επιστροφή της ομάδας στο ενδιάμεσο σεληνιακό σταθμό, η Ανδρομέδα αιφνιδιάζει τους συνταξιδιώτες εμφανίζοντας πατάτες που είχε φέρει από την ιδιαίτερη πατρίδα της για να σαρκάσει την μοναδική ιδιότητα που της αναγνώριζε ο γήινος σύζυγος. Στο τέλος, το… αστρικό ζευγάρι μπαίνει σε ένα μικρό διαστημικό σκάφος για να επιστρέψει στο κεντρικό διαστημόπλοιο, αλλά χάνεται από τις οθόνες της ΝΑΣΑ.

Ο συγγραφέας κλείνει την ιστορία του ενημερώνοντας ότι τα διαστημικά κέντρα εντοπίζουν συχνά ένα Άγνωστης Ταυτότητας Αντικείμενο που ανεβοκατεβαίνει σαν τρελό τη διαδρομή Άρη- Γη- Σελήνη, ενώ κάποιοι πιο τρελοί έφθασαν στο σημείο να πουν ότι είδαν ένα ζευγάρι με διαστημικές στολές να βολτάρει στην παραλία της Αλεξάνδρειας κρατώντας από το χέρι ένα πιτσιρίκι.«Ήταν όμως Πρωταπριλιά του 2100 και κανένας δεν τους πίστεψε».

Ένα απολαυστικό μυθιστόρημα που, ταξιδεύοντας τον αναγνώστη ανάμεσα σε αστέρια, αστεροειδή, γαλαξίες, Σουπερνόβα , αστροναύτες, δορυφόρους και διαστημικές εγκαταστάσεις, τον ταξιδεύει παράλληλα στον αντιφατικό γαλαξία μιας γυναίκας με τα εσωτερικά άστρα και τους δορυφόρους του έρωτα, του φόβου, της μοίρας και των μεγάλων επιλογών. Ένα λυρικό πεζογράφημα ψυχικής αστροφυσικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ παρακολουθηση κινητου ντετεκτιβ πειραιασ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ παρακολουθηση κινητου ντετεκτιβ πειραιασ Oλα όσα γνωρίζουμε ήδη για το νέο <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone

Στις 8 το βράδυ η Apple παρουσιάζει το νέο της <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της Κίνας

Σε λίγες ώρες στις 8 το βράδυ για την Ελλάδα- η Apple παρουσιάζει το νέο της <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της Κίνας.

Μαζί με τα <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone 5S και 5C, όπως εικάζεται ότι θα ονομαστεί το «φτηνό» μοντέλο, θα παρουσιαστεί και η αναβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για τις φορητές συσκευές της Apple, το iOS 7, αλλά και κάποια ανανεωμένα iPods.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο τεχνολογικό blog <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhoneinCanada φαίνεται το κουτί συσκευασίας του νέου <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone, όπου διακρίνεται ένας μεταλλικός δακτύλιος – κάτι σαν μικροσκοπική κάμερα – μέσα στο κλασικό κεντρικό πλήκτρο. Η αλλαγή αυτή θεωρείται ότι φέρνει την ενσωμάτωση βιομετρικού αισθητήρα, μέσω του οποίου θα αναγνωρίζεται το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη και έτσι θα είναι περισσότερο αποτελεσματικό το κλείδωμα της συσκευής.

Ο γνωστός πια «πονοκέφαλος», για την πάντα μυστικοπαθή εταιρεία από το Κουπερτίνο, Αυστραλός Sonny Dickson, δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία με όλο το υποσύστημα του επανασχεδιασμένου κεντρικού πλήκτρου, στην οποία διακρίνεται καλύτερα η θεωρούμενη από τους περισσότερους μικροκάμερα, σημειώνοντας πάντως ότι αυτή και μόνο η αλλαγή δεν επιβεβαιώνει ότι την ύπαρξη του αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Σε άλλη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο macrumors.com, υποτίθεται ότι εικονίζεται η πίσω πλευρά ενός πρότυπου <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone 5S και φαίνεται η αλλαγή στο φλας, το οποίο πλέον θα είναι διπλό LED. Φήμες θέλουν σημαντικά βελτιωμένο και τον φωτογραφικό αισθητήρα του νέου <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone. Σύμφωνα μάλιστα με κάποια αναφορά, ίσως η Apple έχει χρησιμοποιήσει τον 13άρι αισθητήρα της Sony για την αναβαθμισμένη κάμερα του 5S.

<iframe src="//www. YouTube.com/embed/Q3rwLUhGqq4?rel=0″ allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”315″ width=”420″>

Σίγουρα ταχύτερος θα είναι ο επεξεργαστής του νέου <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone. H ανανεωμένη
εκδοχή της best seller συσκευής της Apple θα ενσωματώνει το τσιπ A7, με 1
Gb RAM και θα είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις των 16, 32 και 64 Gb. Η οθόνη
είναι μάλλον βέβαιο ότι θα παραμείνει στις 4 ίντσες, παρά το γεγονός
ότι σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Apple
πιεζόμενη από τον ανταγωνισμό – δοκιμάζει πρωτότυπα <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhones με οθόνη 6
ιντσών. Πιθανότατα, πάντως, μεγαλύτερης χωρητικότητας θα είναι η
μπαταρία του νέου μοντέλου, σε μια προσπάθεια της Apple να απαντήσει σε
ένα από τα συχνότερα αιτήματα των πελατών της.

Εκτος από τις γνωστές επιλογές σε λευκό και μαύρο, το <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone 5S εικάζεται ότι θα είναι πλέον διαθέσιμο και σε χρυσό-σαμπανιζέ.

Οσον
αφορά δε στο φτηνότερο <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone 5C, αυτό λέγεται ότι θα έχει πλαστικό
κέλυφος, σε διάφορα χρώματα, όπως και τα νέα iPods. Ισως να ενσωματώνει
τον επεξεργαστή του 5 (Α6), να έχει κάμερα με αισθητήρα 8 Megapixel και
να είναι διαθέσιμο και σε έκδοση χωρητικότητας 8 Gb. Υπολογίζεται ότι το
«φτηνό» <a href="http://www. Apple.com/gr/iphone/”>iPhone θα κοστίζει κάπου ανάμεσα στα 400 και 500 δολάρια.

Τέλος,
το επίσης ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα για τις φορητές συσκευές της
Apple, το οποίο είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο πρόσφατο συνέδριο
προγραμματιστών της εταιρείας, θα φέρει διάφορες ουσιαστικές και
σχεδιαστικές βελτιώσεις, θυμίζοντας περισσότερα – σύμφωνα με κάποιες
κακές γλώσσες – το ανταγωνιστικό Android της Google.

<iframe src="//www. YouTube.com/embed/C-_ImY_Bcwg?rel=0″ allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”315″ width=”420″>

Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.gr

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ παρακολουθηση κινητου ντετεκτιβ πειραιασ
source: http://www.protothema.gr/culture/article/329953/tiganizoun-patates-sto-ari/




ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ παρακολουθηση κινητου ντετεκτιβ πειραιασ…