ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ παρακολουθηση κινητου ντετεκτιβ πειραιασ Αφιέρωσε το βραβείο στους αφανείς ήρωες του Πακιστάν…”
Απονεμήθηκε το Βραβείο Ζαχάροφ στην Μαλάλα από το Πακιστάν ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΙΜΕΣ ΑΘΗΝΑ παρακολουθηση κινητου ντετεκτιβ πειραιασ
Αφιέρωσε το βραβείο στους αφανείς ήρωες του Πακιστάν
Στη Μαλάλα Γιουσουφζάι, τη νεαρή Πακιστανή ακτιβίστρια που αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση και έχει γίνει διεθνώς το σύμβολο κατά του θρησκευτικού εξτρεμισμού, απονεμήθηκε σήμερα το βραβείο Ζαχάροφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
“Απονέμουμε το 25ο βραβείο Ζαχάροφ σε μια επιζήσασα, μια ηρωίδα, μια ξεχωριστή νεαρή γυναίκα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΙΜΕΣ για την αφοσίωσή της στην εκπαίδευση”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τονίζοντας ότι η 16χρονη κοπέλα “έδωσε ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους” σε όλο τον κόσμο.
Καταχειροκροτούμενη από τους Ευρωπαίους βουλευτές, η Μαλάλα είπε η βράβευσή της τής δίνει κουράγιο για να συνεχίσει τον αγώνα της. “Απευθύνω έκκληση στις χώρες της ευρώπης να βοηθήσουν τις χώρες της Ασίας και την πατρίδα μου, ντετεκτιβ πειραιασ το Πακιστάν, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΙΜΕΣ στους τομείς της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης”, είπε.
“Αφιερώνω αυτό το περίβλεπτο βραβείο στους αφανείς ήρωες του Πακιστάν και στους ανθρώπους, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΙΜΕΣ σε όλο τον κόσμο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΤΙΜΕΣ που μάχονται για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα”, πρόσθεσε.
Η Μαλάλα είναι η νεότερη που έχει τιμηθεί ποτέ με το βραβείο Ζαχάροφ.
Επειδή αψήφησε την απαγόρευση που είχαν επιβάλει οι Ταλιμπάν από το 2007 έως το 2009 στην κοιλάδα του Σαβάτ, όπου διέμενε με την οικογένειά της, και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των κοριτσιών να πηγαίνουν στο σχολείο, η Μαλάλα μπήκε στο στόχαστρο των ισλαμιστών. Στις 9 Οκτωβρίου 2012 ένας ένοπλος μπήκε στο σχολικό λεωφορείο με το οποίο επέστρεφε στο σπίτι της και την πυροβόλησε στο κεφάλι.
Η Μαλάλα επέζησε και σήμερα ζει με την οικογένειά της στη Βρετανία, όπου είχε μεταφερθεί για νοσηλεία μετά τον βαρύτατο τραυματισμό της. Τους τελευταίους μήνες, αφού ανέρρωσε πλήρως, έχει συναντηθεί με πολλούς ηγέτες, μεταξύ των οποίων με τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ενώ έχει εκφωνήσει ομιλίες στα Ηνωμένα Έθνη και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το βραβείο Ζαχάροφ, που συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, απονέμεται από το Ευρωκοινοβούλιο από το 1988, προς τιμή του Σοβιετικού αντιφρονούντα Αντρέι Ζαχάροφ. Στο παρελθόν έχουν τιμηθεί με το βραβείο αυτό ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι, οι Ιρανοί ακτιβιστές Νασρίν Σοτουντέχ και Τζαφάρ Παναχί, ο Κουβανός αντιφρονών Γκιγιέρμο Φαρίνας και ο Κινέζος ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ουέι Τζινγκσένγκ.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ παρακολουθηση κινητου ντετεκτιβ πειραιασ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ παρακολουθηση κινητου ντετεκτιβ πειραιασ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!
Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…
Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.
“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.
Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.
Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.
Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.
Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.
“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.
Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.
Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.
Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.
Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ παρακολουθηση κινητου ντετεκτιβ πειραιασ «Απόψεις του Στουρνάρα τα περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», λέει ο πρόεδρος του ΔΣΑ
Ιδιαίτερη αιχμηρή η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό
Σε δύο διατάξεις περιορίζονται οι ενστάσεις των δικηγόρων αναφορικά με τον νέο Κώδικα που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτ ροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από το τρίτο θερινό τμήμα του κοινοβουλίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας οι ενστάσεις εντοπίζονται στην διάταξη που καταργεί την ελάχιστη αμοιβή τους δικηγόρους του ιδιωτικού τομέα (σ.σ. ζητούν ελάχιστη αμοιβή αντίστοιχη με τους δικηγόρους του Δημόσιου τομέα) και σε εκείνη που καθορίζει τα ποσοστά εισφορών στα διπλότυπα γραμμάτια είσπραξης στα Δικαστήρια.
Πέραν αυτών, ιδιαίτερη αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι: «Ο κ. Στουρνάρας δεν ζητα την απελευθέρωση του επαγγέλματος λόγω τρόικας. Τα ίδια έλεγε και πριν 25 χρόνια. Υπάρχουν όλα αυτά στις εκθέσεις του ΙΟΒΕ. Δεν είναι λοιπόν απόψεις της τρόικας αλλά εσωτερικών συμφερόντων και απόψεων» και πρόσθεσε «πολλοί χρησιμοποιούν την καραμέλα για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Όμως με όσα μέτρα έχουν ληφθεί το επάγγελμα κλείνει. Δεν ανοίγει».
Ο πρόεδρος μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίζει την ομιλίας του σύμφωνα με τα οποία:
Το 2010 εισήλθαν στον ΔΣΑ 1.005 νέα μέλη και εξήλθαν 642. Το 2011, εισήλθαν 1.049 και έφυγαν 642 ενώ το 2012 μπήκαν 850 και εξήλθαν 721. Από τους 850 μάλιστα μόλις οι 255 έμειναν τελικά ενεργά μέλη του δικηγορικού κλάδου.
Εξίσου, αποκαλυπτικά είναι τα νούμερα για τις παραστάσεις των δικηγόρων καθώς και για τις συνάψεις συμβολαίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Αδαμόπουλου: το 2011 δόθηκαν 1.056.000 παραστάσεις και το 2012 932.000. Το 2013 στην Αθήνα 7.747 δικηγόροι δεν είχαν καμία παράσταση ενώ πάνω από 50 παραστάσεις είχαν μόλις 50 δικηγόροι (1/20 του συνόλου).
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ παρακολουθηση κινητου ντετεκτιβ πειραιασ
source: http://www.protothema.gr/world/article/330039/aponemithike-to-vraveio-zaharof-stin-malala-apo-to-pakistan/
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ παρακολουθηση κινητου ντετεκτιβ πειραιασ…